reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Mamy dokładnie taką sytuację. Ja minus mąż plus. Póki co robilam juz 2 razy odczyn Commsa. Ale o zastrzyku nic lekarz nie mówi chyba musze dopytac...a ty się decydujesz na ten zastrzyk w 28t?
ja nie robię, bo my nie mamy konfliktu. ale w ogóle to chyba lekarz decyduje o tym zastrzyku w 28. tygodniu, a nie ciężarna.

ja nie robię, bo my nie mamy konfliktu. ale w ogóle to chyba lekarz decyduje o tym zastrzyku w 28. tygodniu, a nie ciężarna.

tez m isie tak wydaje bo jesli odczyn wychodzi ok to zmaczy ze dziecko ma po Tobie grupe krwi i raczej nie powinno byc problemow.. ale ja sie nie znam i raczej lekarz decyduje o zastrzyku:)

Hej,deszczowo dziś okropnie dobrze ze gina mam blisko,juz się umawiam z brzuszkowym/wą ze ma się ujawnić!
Też mam konflikt serologiczny w pierwszej ciąży miałam to badanie w ciąży na obecność przeciwciał jakiś tam:-p i nic nie wykryło więc po porodzie bolesny zastrzyk był i teraz tez jest ok.( siostra przez konflikt straciła dziecko w 25 tygodniu...)Moja córka ma rh plus po tacie.Z drugim się okaże.
Dziś wyjątkowo wyspana jestem choć może dlatego ze mam wizytę i euforia mnie ogarnela:-D

witam wszystkie mamusie
smile.png

gratuluje wszystkich udanych wizyt
smile.png

ja dzisiaj znów wstałam o 5.30.. dzieci ostatnio mi tak wcześnie wstają
frown.png

dzisiaj mam przypływ energii i ochotę na sprzątanie.. całą kuchnie posprzątałam na błysk, teraz chwile przerwy bym nie przemęczyła się i może za jakąś szafkę w pokoju wezmę się..

trzymam kciuki za wszystkie wizyty! ja już się niemoge doczekać swojej a to dopiero w poniedziałek..

Dzien dobry. Jak sie obudzilam dzis to lezalam na plecach i tak widocznie spalam. Teraz sie martwie. Czy wam tez sie zdarza spac na plecach?
mnie się czasem zdarza, ale nie przejmuje się tym za bardzo tzn. staram się tak nie spać, ale że czasem się zdarzy to trudno.

A ja dodam odwrotna opinie ;) zamawiam tez online z Almy i Tesco. Z Almy jestem bardziej zadowolona ale generalnie tylko z tego względu ze dzwonią jak czegoś nie ma. A braki w tesco często rozwalaly mi cały obiad. Brak jakiegoś mięsa i nic w zamian. Pomijam już wieczne zamienniki które zawsze wychodzą mniej korzystnie. Jeżeli tesco zacznie dzwonić jak czegoś nie ma, wygra w plebiscycie; ) Ale mam podział zakupowy w Almie jedzenie a w Tesco chemię bo z promocji są atrakcyjne ceny :)
no tu się zgodzę, natomiast ja z tych niegotujących więc nie rozwala mi to np. obiadu. ;)

U nas też jest tak, że ja mam 0Rh-, a B. 0Rh+. Nie miałam chyba żadnych problemów w pierwszej ciąży- teraz też robię grupę krwi z przeciwciałami, których nie mam.

A my zaliczyłyśmy z Zosią wizytę kontrolną u pediatry- mam zdrowe dziecko:-D Ale jeszcze z tydzień posiedzimy w domu- w sensie nie pójdzie do przedszkola.
Ciasto na racuszki z jabłuszkami rośnie, Zosia śpi, mieszkanie ogarnięte... Mam chwilę dla siebie ;-)

Dziewczyny a jak to jest z tą szczepionka? Gdzie ja kupujecie? Bo niby jest tylko dostępna w Niemczech. Mi lekarka powiedziała ze jak chce to mam se ja kupić w Niemczech. W pierwszej ciąży miałam ta szczepionkę robiona ja mam - a mąż + córcia urodziła się z krwią taty i po porodzie jeszcze raz dostałam ta szczepionkę.
Niby szpitale mają te szczepionki. Ahhh sama już nie wiem jak to załatwić

reklama
Immunoglobulinę można kupić normalnie a aptece na receptę- koszt około 500-600 zł .
Natomaist jeśli po badaniu przeciwciał anty D jesteś zakwalifikowana do podania -czyli masz takie przeciwciała,czyli dziecko ma inną grupe krwi niż Ty i Twój organizm wytwarza przeciwciała ,-dostajesz w szpitalu po porodzie -lub dwa razy w 28 tyg i po porodzie .
Też jestem konfliktowa -bo ja mam A- a M O+, już miałam raz immunoglobuline podana w tej ciazy -bo po krwotoku miałam badane i mam przeciwciała...

Jestem juz po połówkowym i wszystko super ...Mały ,bo to facet jednak ;) był dziś mega ruchliwy ...góra ,dół ,tylko nóżki i raczki fikały .
brakuje mi fajnego zdjęcia ,no ale nie dało się
Moje dzieci ( chłopaki ) są nieszczęśliwi z powodu brata ;), bo oni chcieli siostrę , a tu zonk

w ramach świętowania tego ,że jestem królową ( jedyna w domu) zjem sobie lody o smaku masła orzechowego .
miłego popołudnia

Do góry