reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

ja rocznik 83
i podobnie do Olgi wczesniej nie mialam odpowiedniej osoby do zalozenia rodziny :-)
jesli chodzi o seks to u mnie tez libido spadlo, a moze to tez tym spowodowane ze moj czesto wyjezdza w delegacje i sama zostaje, no ale jak wraca to zawsze nadrabiamy zaleglosci :-D

reklama
U mnie też jakoś tego wielkiego skoku libido nie ma :( już też z miesiąc przerwy mieliśmy.... mąż też się bał, ale teraz II trymestr, więc może coś się ruszy :p

O nawet nie wiedziałam że z tym porodem i sexsem rozchodzi się właśnie o nasienie ;)

Mycie okien, chodzenie po schodach, mycie podług podobno też potrafi przyśpieszyć poród

Dziewczyny cieszę się jak głupek :)))

Dowiedziałam się w pon że na praktykę się nie dostałam, nie powiem zmartwiłam się tym ale dziś laska dzwoni że miejsce się zwolniło :) normalnie jak bym mogła to bym ją wyściskała przez tel he he :D Nie jest może to praktyka moich marzeń i wiem że tam tylko będę zdana na siebie ale co tam :))) dam radę :)))

mogę się mylić, ale wydaje mi się, że seks w prezerwatywie w żadnym tygodniu nie przyspiesza porodu (chyba że są jakieś problemy z ciązą), więc lekarz raczej nie mówi kiedy należy się powstrzymać, bo tu nie chodzi o sam seks tylko o te prostaglandyny

głównie chodzi o prostaglandynę, ale seks to też jest naturalny masaż szyjki macicy (; a to też przyspiesza poród. czytałam też o chodzeniu po schodach, ale o myciu okien czy podłogi pierwsze słyszę. nadmierny wysiłek może za to prowadzić do odklejania się łożyska, także nie warto się forsować, firanki mogą poczekać q;

Jeśli Chodzi o lęk waszych,naszych mężów,chłopaków l,tatusiów przed seksem w ciazy to chyba chodzi o to ze (i tu cytuje mojego męża) " jakoś nie mogę się skupić,ty tego nie zrozumiesz bo jesteś sobie tam na górze a ja jestem tu z nim na dole" :-D kumacie coś z tego?
84 rocznik,moja pierwsza ciąża,nie licząc poronienia. Dzidzia mam mam.Bo stwierdziłam ze juz z czas,panicznie się tego bałam ale chyba instynkt macierzyński przeważyl :-)
Nie planowałam,raczej jak "jak będzie to będzie :-)

Dowiedziałam się w pon że na praktykę się nie dostałam, nie powiem zmartwiłam się tym ale dziś laska dzwoni że miejsce się zwolniło :) normalnie jak bym mogła to bym ją wyściskała przez tel he he :D Nie jest może to praktyka moich marzeń i wiem że tam tylko będę zdana na siebie ale co tam :))) dam radę :)))

Chyba cie rozumiem...Ja tak ostatnio miałam jak zdałam prawo jazdy :-)

Gratulacje! A co to za praktyka?

Monia u mnie nie wyświetla się temat o wyprawce :-( Może warto dodać też taki o pielęgnacji w ciąży, typu "Piękna Mama"? Na razie mogę polecić olej ze słodkich migdałów. Świetnie nawilża brzuch i piersi i uelastycznia skórę a to przeciw rozstępom.

reklama
Jeśli Chodzi o lęk waszych,naszych mężów,chłopaków l,tatusiów przed seksem w ciazy to chyba chodzi o to ze (i tu cytuje mojego męża) " jakoś nie mogę się skupić,ty tego nie zrozumiesz bo jesteś sobie tam na górze a ja jestem tu z nim na dole" :-D kumacie coś z tego?
84 rocznik,moja pierwsza ciąża,nie licząc poronienia. Dzidzia mam mam.Bo stwierdziłam ze juz z czas,panicznie się tego bałam ale chyba instynkt macierzyński przeważyl :-)
Nie planowałam,raczej jak "jak będzie to będzie :-)

Jeśli dobrze zrozumiałam na "na górze" tz ty na górze ;) więc wiesz i tak masz lepiej bo ja mogę być tylko na dole ;)

Gratulacje! A co to za praktyka?

Dzięki :) Na Rzeczoznawcę Majątkowego się edukuje :)

Do góry