reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

ja rocznik 83
i podobnie do Olgi wczesniej nie mialam odpowiedniej osoby do zalozenia rodziny :-)
jesli chodzi o seks to u mnie tez libido spadlo, a moze to tez tym spowodowane ze moj czesto wyjezdza w delegacje i sama zostaje, no ale jak wraca to zawsze nadrabiamy zaleglosci :-D

reklama
U mnie też jakoś tego wielkiego skoku libido nie ma :( już też z miesiąc przerwy mieliśmy.... mąż też się bał, ale teraz II trymestr, więc może coś się ruszy :p

O nawet nie wiedziałam że z tym porodem i sexsem rozchodzi się właśnie o nasienie ;)

Mycie okien, chodzenie po schodach, mycie podług podobno też potrafi przyśpieszyć poród

Dziewczyny cieszę się jak głupek :)))

Dowiedziałam się w pon że na praktykę się nie dostałam, nie powiem zmartwiłam się tym ale dziś laska dzwoni że miejsce się zwolniło :) normalnie jak bym mogła to bym ją wyściskała przez tel he he :D Nie jest może to praktyka moich marzeń i wiem że tam tylko będę zdana na siebie ale co tam :))) dam radę :)))

mogę się mylić, ale wydaje mi się, że seks w prezerwatywie w żadnym tygodniu nie przyspiesza porodu (chyba że są jakieś problemy z ciązą), więc lekarz raczej nie mówi kiedy należy się powstrzymać, bo tu nie chodzi o sam seks tylko o te prostaglandyny

głównie chodzi o prostaglandynę, ale seks to też jest naturalny masaż szyjki macicy (; a to też przyspiesza poród. czytałam też o chodzeniu po schodach, ale o myciu okien czy podłogi pierwsze słyszę. nadmierny wysiłek może za to prowadzić do odklejania się łożyska, także nie warto się forsować, firanki mogą poczekać q;

Jeśli Chodzi o lęk waszych,naszych mężów,chłopaków l,tatusiów przed seksem w ciazy to chyba chodzi o to ze (i tu cytuje mojego męża) " jakoś nie mogę się skupić,ty tego nie zrozumiesz bo jesteś sobie tam na górze a ja jestem tu z nim na dole" :-D kumacie coś z tego?
84 rocznik,moja pierwsza ciąża,nie licząc poronienia. Dzidzia mam mam.Bo stwierdziłam ze juz z czas,panicznie się tego bałam ale chyba instynkt macierzyński przeważyl :-)
Nie planowałam,raczej jak "jak będzie to będzie :-)

Dowiedziałam się w pon że na praktykę się nie dostałam, nie powiem zmartwiłam się tym ale dziś laska dzwoni że miejsce się zwolniło :) normalnie jak bym mogła to bym ją wyściskała przez tel he he :D Nie jest może to praktyka moich marzeń i wiem że tam tylko będę zdana na siebie ale co tam :))) dam radę :)))

Chyba cie rozumiem...Ja tak ostatnio miałam jak zdałam prawo jazdy :-)

Gratulacje! A co to za praktyka?

Monia u mnie nie wyświetla się temat o wyprawce :-( Może warto dodać też taki o pielęgnacji w ciąży, typu "Piękna Mama"? Na razie mogę polecić olej ze słodkich migdałów. Świetnie nawilża brzuch i piersi i uelastycznia skórę a to przeciw rozstępom.

reklama
Jeśli Chodzi o lęk waszych,naszych mężów,chłopaków l,tatusiów przed seksem w ciazy to chyba chodzi o to ze (i tu cytuje mojego męża) " jakoś nie mogę się skupić,ty tego nie zrozumiesz bo jesteś sobie tam na górze a ja jestem tu z nim na dole" :-D kumacie coś z tego?
84 rocznik,moja pierwsza ciąża,nie licząc poronienia. Dzidzia mam mam.Bo stwierdziłam ze juz z czas,panicznie się tego bałam ale chyba instynkt macierzyński przeważyl :-)
Nie planowałam,raczej jak "jak będzie to będzie :-)

Jeśli dobrze zrozumiałam na "na górze" tz ty na górze ;) więc wiesz i tak masz lepiej bo ja mogę być tylko na dole ;)

Gratulacje! A co to za praktyka?

Dzięki :) Na Rzeczoznawcę Majątkowego się edukuje :)

Do góry