reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Dzień dobry :)!

Wielkie gratki dla nowych mam lipcowy i dla tych,które juz cieszą się brzdącami w domach :)!zazdroszczę Wam :)!

U mnie póki co bez zmian,w sensie,że dalej dwupak i dalej bez jasnych sygnałów,że coś ma zamiar ruszyć....zaraz zbieram się do szpitala na ktg...

Klara,miq,powodzenia :)!czekamy na kolejne dobre wieści :)!

Ostatnia edycja:
reklama
Gratulacje nowe mamuśki ;-)
My wczoraj po południu wyszliśmy do domku i powoli się ogarniamy z nową rzeczywistością. Razem z mężem odbyliśmy pierwszą kąpiel i pierwsze domowe przebieranie i to takie super uczucie - już jesteśmy pełna rodzina. U mnie pokarm leci już na sama myśl o małej aż zalewa ale ona chyba trochę słabo ssie bo szybko zasypia i jak ja odkładam to budzi się głodna dalej i czasem taki cykl trwa z 2 godz zanim się naje. Ale walczymy, może się jej unormuje to lenistwo jedzeniowe.
Za to ja jestem wyczerpana fizycznie po szpitalu, mój organizm w nocy prostestowal, nie mogłam wyjść spod kołdry bo od razu dostawalam drgawek z zimną, jak raz poszłam do toalety to musiałam męża wołać :-( mam nadzieję, że szybko uda mi się odzyskać siły...

Kornelia spróbuj może przy karmieniu jak widzisz, że mała przysypia głaskać ja po nosku lub policzku.
U nas już się w miarę unormowalo nocne karmienie i mała daje się wyspać ale pierwsze noce to był koszmar.
Jeśli chodzi o drgawki w nocy to tez tak miałam. Spałam w bluzie polarowej. To chyba zmęczenie i hormony.
Dziewczyny, rodzące dziś &&&

Kati gratulacje!!

Klara, Miq kciuki. I Malf za Ciebie, bo najwyższa pora:)

Madziula pewnie już urodziła.

Kornelia to może spróbuj karmić na leżąco, żeby nie musieć odkładać?

Wczoraj miałam szalony dzień i przetrwałam! Byłam na wieczorku panieńskim przyjaciółki pod Warszawą, było super. W składzie dwie stare panny, dwie świeże mężatki, mama jednego, trzy mamy dwójki z czego dwie w ciąży, dwie mamy czwórki i jedna piątki:) Przyjaciółka wcześniej miała ślub cywilny i Pani urzędnik powiedziała, że nie widziała jeszcze tylu dzieci na ślubie:) W sobotę ślub kościelny i wesele, ciekawe czy dotrwam...

Dziewczyny trzymam kciuki &&&&&
Asienka ja właśnie ją tak smyram, ale zazwyczaj dopiero jak ją odłoże to się przebudza

witam
mam ten sam problem. maly zasypia przy piersi juz po chwili. w szpitalu pokazali mi, zeby malemu poruszac wtedy bródką lub pomasowac wewnetrzna czesc dloni. jesli chodzi o karmienie na lezaco to uwazaj na uszka potrafia siew zalac pokarmem.
pozdrawiam

reklama
Do góry