reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lęk separacyjny

Sekawka

Zaciekawiona BB
Drogie Forum:)
Zwracam sie do Was z prośba o wsparcie, bo...wymiękam. Juz tłumacze, o co chodzi;).
Mam dwóch Maluszków- 4 latka i 10 miesieczniaka. Starszak przechodzil ten tzw.lek separacyjny, ale w granicach rozsądku, ze sie tak wyraze😅. Mógł zostać z babcia, z tata, pójście do zlobka, a potem przedszkola odbyło sie pokojowo i spokojnie:). Płakał czasami za mna, ale szybko sie uspokajał. Natomiast młodszy synek to jakas bomba lekowa za mama. Nie moge mu zniknąć z oczu. Zostanie z kimkolwiek poza mna to loteria, z przewaga płaczu i ogromnej tęsknoty. Cieżko mi cokolwiek zrobic w domu. W nocy mamy częste pobudki..Zaczynam obawiać sie pobytu synka w zlobku- startujemy gdzieś w wakacje. Mam mnóstwo obaw z tym związanych. Sytuacja jest nowa dla mnie, pomimo, ze nie jestem pierwszy raz mama. Czy to minie? Kiedy następuje apogeum takiego rodzaju leku?

reklama
Mój synek też to miał. Usypiać tylko mama, bawić się z mamą, nawet jak z tatą zostawał to był płacz. A ojca ma bardzo zaangażowanego. Zaczął zostawać z kimś innym bez płaczu jak miał jakieś 15 miesięcy, chociaż nadal preferuje mamę (2 lata). Usypiać mama, w nocy ma wstać mama. Na plac zabaw z mamą.

Mój synek też to miał. Usypiać tylko mama, bawić się z mamą, nawet jak z tatą zostawał to był płacz. A ojca ma bardzo zaangażowanego. Zaczął zostawać z kimś innym bez płaczu jak miał jakieś 15 miesięcy, chociaż nadal preferuje mamę (2 lata). Usypiać mama, w nocy ma wstać mama. Na plac zabaw z mamą.
Czyli to po prostu zależy od dziecka, ale i tak wiele z nich ma taka mamoze;). Mam nadzieje, ze Młody nabierze troche odwagi:). A za kilka lat...buziak od mamy to bedzie obciach😃.

Do góry