reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lęk przed obcymi niemowlę 8 miesięcy

Hej zastanawiam się czy u Was też tak jest, że wasze pociechy boją się obcych? Mój synek obecnie ma 8 miesięcy ale już od dawna, gdzieś tak w okolicach 3 miesiąca zaczął bać się obcych i przeraźliwie płakać na ich widok. Obecnie sytuacja się na tyle pogorszyła, że absolutnie nikt obcy nawet nie mpooże się do niego odezwać bo od razu podkówka i płacz. Do niedawna lubił dzieci, wczoraj była u mnie kuzynka z dwiema córkami 10 i 7 lat i nawet na nie reagował płaczem. Martwi mnie to bo nawet jak pojedziemy do teściów to maly placze. Plus jest taki, że po chwili już jest lepiej ale absolutnie nikt do niego nie może się odzywać. A co lepsza bardziej woli mezczyzn niż kobiety. Wczoraj jedyna osoba do której się uśmiechał był teściu.

reklama
Normalne lęki. Nie widzi tych twarzy codziennie to może się po prostu boi. Jest do Ciebie przyzwyczajony i może się też bać tego,że chcesz np je zostawić ( lęk separacyjny) .
Będzie doświadczało różnych bodźców.

Do góry