reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

LEK MACMIROR prosze o pomoc!!

NowaNatka

Fanka BB :)
kochane wczoraj gin stwierdzil zapalenie pochwy i pzepisal mi lek macmiror do pochwowo. zaapliowalam go na noc rano zobaczylam duzo zoltej wydzieliny na majtkach przerazilam sie . wydzielina byla raz gesta a raz wodnista i mocno zolta. czy ktoras z was tak miala ?? jestem w 18 tc prosze o porade

reklama
Przy macmirorze to normalne. Wszystko jest w porządku. Stosuj dalej. Ja w czasie brania macmiror noszę większe wkładki, bo tej wydzieliny w połączeniu z rozpuszczonym lekiem potrafi być na prawdę sporo i wydobywa się cały dzień. Lekarz powiedział także, aby rano się nie podmywać, aby lek cały czas działał także między wargami sromowymi. To bardzo dobry, skuteczny lek, warto więc się przemęczyć :)

Ginekolog powinien Ci powiedzieć, że tak jest po tych globulkach. One dość obficie wypływają, a śluz będzie lekko żółty nawet 2-3 dni po zakończeniu kuracji. Brałam wielokrotnie i zawsze tak było.

Dostałam Macmiror complex 500. Czy po stosowaniu tego leku zauważyliście jakieś skutki uboczne? Naczytalam się w Internecie i mam obawy.

Witam, chciałam zapytać czy może któraś z was stosowała macmiror complex 500 na etapie wczesnej ciąży ? Ostatnia miesiączka 15 listopada, dni płodne początkiem grudnia (potwierdzone testami owu. 17-21dc) 24dc zgłosiłam się do gin z powodu infekcji, lekarz przepisał macmiror 8 globulek oraz krem pimafucort, po globulkach stosowałam probiotyk lactid intima. W 33dc (17.12) test ciążowy pozytywny ,beta HCG 180 . Wizyta u gin. 22.12, na USG nic nie widać, wg lekarza to 4 tydzień ciąży, kolejna wizyta za dwa tygodnie. Czy leki które stosowałam są bezpieczne na początku ciąży? Czy mogły zaszkodzić?

Witam, chciałam zapytać czy może któraś z was stosowała macmiror complex 500 na etapie wczesnej ciąży ? Ostatnia miesiączka 15 listopada, dni płodne początkiem grudnia (potwierdzone testami owu. 17-21dc) 24dc zgłosiłam się do gin z powodu infekcji, lekarz przepisał macmiror 8 globulek oraz krem pimafucort, po globulkach stosowałam probiotyk lactid intima. W 33dc (17.12) test ciążowy pozytywny ,beta HCG 180 . Wizyta u gin. 22.12, na USG nic nie widać, wg lekarza to 4 tydzień ciąży, kolejna wizyta za dwa tygodnie. Czy leki które stosowałam są bezpieczne na początku ciąży? Czy mogły zaszkodzić?
A nie zapytałaś o to lekarza na wizycie? Ja brałam te globulki ale już pod koniec ciąży i wszystko było ok

reklama
Miałam ten lek kilka razy w ciąży. Te globulki z tego co pamiętam same w sobie są żółte.. więc wydzielina nie jest niczym dziwnym. Nie ma co obawiać się leku, jeśli infekcja może mieć opłakane skutki w ciąży..

Do góry