reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
Witam sie!
Suseł: Nie przejmuj sie, bo jak to mowia dobrego zle poczatki :-)
Odnosnie chrzcin, to my w Świeta. Szwagier, ktory bedzie chrzestnym pracuje w Norwegii i na swieta przyjezdza, wiec tak ustalilismy, zeby nie jezdzil co chwile.

Ja juz normalnie jak zombie chodze po domu. Gabi jest niesamowita! W dzien spi i jest grzeczna, a w nocy jakis diabel sie jej wlącza...:wściekła/y: Zje, ma sucho a jak ja damy do lozeczka to najpierw jest dokladnie takie kwekanie jak u Ligotki, ktore niestety nieuchronnie prowadzi do placzu... Pocieszajace jest to, ze wczoraj bylam u pediatry na kontroli i powiedzial ze jakos po miesiacu dziecku cos takiego przechodzi :-)
Odnosnie lekarza to mala pieknie rosnie (w 6 dni 200 g) i Pan Dr byl bardzo zadowolony. A macie moze jakis sposob, zeby dziecko jadlo rzadziej, a wiecej? Bo moja zamiast np. jesc 100 ml co 4h, to je 50 ml co 2h :-(
Odnosnie tego chlustajacego wymiotowania, to uspokoil mnie, ze jesli byloby to ulewanie patologiczne (nietolerancja pozywienia lub zwezenie tego odzwiernika w zoladku) to dziecko nie przybiera na wadze, wrecz chudnie i takie wymioty pojawiaja sie po kazdym jedzeniu.
Wiec stanelo na tym, ze Mala je zbyt lapczywie. teraz robimy Jej przerwy i narazie jest ok.
I jeszcze jedno-jak ktores z Waszych dzieciaczkow ma problem z ulewaniem, to nie poklepujcie dzidzi po pleckach jak ja trzymacie do odbicia. Takie wstrzasy prowokuja wymioty i ulewania. Mozna glaskac. Wczoraj mi to lekarz powiedzial, a do wczoraj zawsze mala klepalam.

Ile razy musze werandowac Mala, zeby moc juz isc na spacer? Wczoraj bylismy u lekarza (niby tylko do samochodu i z samochodu), ale w sumie kontakt z powietrzem byl. Dzis mam zamiar dac ja na chwile balkon. I czy jutro moge juz z Nia na chwile wyjsc? Czy jeszcze balkon?

Buziaki dla wszystkich wyspanych i niewyspanych :-)

Jeju! Ale ze mnie matka. Wlasnie czytalam 2 artykuly w internecie o tym werandowaniu i z obudwu wynika, ze trzeba werandowac 2-3 tygodnie! A ja bidule chcialam po 2 dniach ciagac. Tez tak robilyscie?

Mysia a ja bym wyszla o ile pogoda bedzie ladna nie mowie tu o godzinnym spacerze ale na 15 minut czemu nie mnie czeka w weekend godzinna jazda autobusem bez werandowania malej mam nadzieje ze nic sie nie stanie

mysia, co artykuł to inne zalecenia hehe, ja 2 dni werandowałam, a potem na 15 minut na dwór i powoli wydłuzałam, teraz już spacerujemy po godzinie, i mała żyje :))

reklama
Do góry