reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Ja jeszcze w dwupaku, zakupy się udały, pospacerowałam po sklepach że hej, ale dzidziusia długi spacer nie ruszył i dalej siedzi sobie w brzuszku. Gabi urodziłam w 39 tygodniu i 3 dniu wiec może jutro zacznie się coś dziać bo akurat będzie 39 i 3, chociaż nie wiem czy w taką pogodę mam ochotę jechać rodzic, wczoraj cały dzień padało dzisiaj nasypało śniegu w dodatku temperatura -5 wiec pewnie ślisko jak cholera, a już myślałam, że będzie wiosna...

reklama
Dzien dobry :)
Dzis moj termin!
Cala noc skurczy... bleee i to bolesne, maz nawet sie budzil i masowal krzyz.... ale konczylo sie na dwoch i zasypialam i za godzine znow... Anajgorsze ze to cholerstwo nie jest regularne!!! No nic jade niedlugo na ktg do szpitala, lekarz kazal sie zglosic w dniu terminu, ciekawe co mnie tam spotka...

anusiak ja takie sportowe kupilam w tesco dwa (bialy, czarny) za 14zl uznalam ze beda super do spania, na codzien mam z canpola, a dzieki wygranej na mamarozmawia mam jeszcze taki polusztywniany w ktorym niezle prezentuja sie piersi - na wyjscia :)

No nic ide robic mezowi sniadanie, urlop mu sie zaczal... potem jedziemy, wracajac chce skoczyc do ikei! Moze jak znow polaze to cos sie z tego wychodzi. Ad przeziebienia ja zawsze rano pociagam noskiem.... :(

Hehe nawet suwaczek mi sie zepsol... nie wie co napisac...

Dzień dobry,
Ja już nie śpię z mężem od jakiś dwóch godzin...ale spożytkowaliśmy ten czas w łóżku ;-). Teraz mój kochany poleciał po świeże pieczywko więc skorzystałam z okazji aby coś naskrobać do Was z rana.

nixie dużo dużo zdrówka Wam życzę!!! Trzymaj się dzielnie!

Dzien dobry :)
Dzis moj termin!
Cala noc skurczy... bleee i to bolesne, maz nawet sie budzil i masowal krzyz.... ale konczylo sie na dwoch i zasypialam i za godzine znow... Anajgorsze ze to cholerstwo nie jest regularne!!! No nic jade niedlugo na ktg do szpitala, lekarz kazal sie zglosic w dniu terminu, ciekawe co mnie tam spotka...

anusiak ja takie sportowe kupilam w tesco dwa (bialy, czarny) za 14zl uznalam ze beda super do spania, na codzien mam z canpola, a dzieki wygranej na mamarozmawia mam jeszcze taki polusztywniany w ktorym niezle prezentuja sie piersi - na wyjscia :)

No nic ide robic mezowi sniadanie, urlop mu sie zaczal... potem jedziemy, wracajac chce skoczyc do ikei! Moze jak znow polaze to cos sie z tego wychodzi. Ad przeziebienia ja zawsze rano pociagam noskiem.... :(

Hehe nawet suwaczek mi sie zepsol... nie wie co napisac...

ligotka
, no oby dziś się wszystko u Ciebie zaczęło, trzymam kciuki!!! i czekam na dobre wieści :tak:.

Słoneczko za oknem, aż się chce stawać, tylko jakieś wietrzysko jest i podejrzewam że bardzo zimno więc nie wiem co to będzie dziś z tym moim długim spacerem, a ruszać się trzeba aby ten mój Szkrabek wyszedł w walentynki ;-).
Miłego dnia !

hej, ja też melduje się w dwupaku.
Wczoraj byłam u lekarza i mam rozwarcie na 1,5 palca więc w końcu jakaś dobra wiadomość, nawet na wieczór jakieś boleści brzucha mnie męczyły, oby tylko się coś rozkręciło do wtorku, bo we wtorek mam się sama zgłosić do szpitala.
a i jeszcze wczoraj takie mnie choróbsko paskudne zaczęło brać, wszystko mnie bolało, kazda część ciała, modliłam się tylko żebym czasem nie zaczęła rodzić, bo siły nie miałam nawet żeby noge podnieść.Na szczęśie dziś już lepiej, ale za to taka pogoda za oknem że strach nos wystawić- pełno śniegu i sypie strasznie.
ligotka oby Twoja Paulinka była punktualna i zechciała wyjść w dniu terminu!
nixie też życze dużo zdrowia, te choroby są straszne, mogłaby być już wiosna.
ciekawe jak Rutkosia może dziś w końcu zobaczy swojego synka, trzymamy kciuki:)

Tak odnosnie Rutkosi, to z ostatniego smsa wynikalo, ze dzis kolejna indukcja, a jak nie to cesarka, wiec na bank dzis Roszek powinien juz byc z mama ;) Trzymamy kciu!

clauditka trzymam zeby samo sie cos ruszylo!!!

Ligotka, obyś była zaskoczona na ktg. Wczoraj jak czekałam na swoją kolej, to dziewczynę z ktg wzięli na porodówkę - pokazywało skurcze gigant, a ona coś tam czuła, ale bez szału.

Julia, fajny ten stanik, ale niestety brak większych rozmiarów.

Crazy mama, może jakieś zaklęcia na zniknięcie wiedźmy ;-) A mąż na medal.

I wszystkie chorowitki: zdrówka, bo musicie mieć siłę!

Edit:
I znowu akcja w wc. Przepraszam za dosadność, ale dosłownie jak kaczka. Ale nic nie boli. Chyba się oczyszczam.

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie!:-)
Gratuluje wszystkim Śnieżynkowym mamom maleńkich cudownych istotek!:-)

A mamom, które wyczekują tego momentu życzę szybkich i jak najmniej bolesnych porodów:tak:

nasze dzieciaczki już mają po roczku, biegają i broją:sorry2:, a jeszcze nie tak dawno siedziałyśmy i czekałyśmy na na "ten moment" zaglądnęłam tu z sentymentu, mam nadzieje że nie macie mi tego za złe:sorry2:

pozdrawiam Was wszystkie gorąco,
lutowa mamuśka 2010:-D

Do góry