reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Witam i ja. Jak zwyjle nadrabiam wiecczorami

Maranatha ja tez mam zamiar wracac do pracy dopiero jak mala pojdzie do przedszkola i to z tych samych powodow co ty. Na zlobek na wyspach poprostu mnie nie stac bo musialabym prawie cala wyplate wydac na to. Maz nie jest zadowolony i namawia mnie chociaz na 2 nocki w tygodniu, wtedy oplata za zlobek odpada bo ona zostanie z Lenka. Moze i bym sie skusila ale watpie zeby szef znalazl dla mnie wolny etat.

Clauditka a nie myslalas zeby Szymka na tym brzuszku zostawic skoro mu tak wygodnie? Ja od kiedy Przestalam Lenka krecie zauwazylam ze spi lepiej.

Olcia bezpiecznej podrozy, niech sie dziadkowie naciesza. Wiem co to znaczy mieszkac daleko. Moja mama juz placze ze wyjezdzamy i zobaczy mala za kilka miesiecy dopiero. Wczesniej plakala za mna a teraz corcia poszla w odstwke;-)

Gosia ja za kilka tygodni zaczynam wychowawczy ale u nas jest bezplatny.

Sylvanas mi pani dentystka doradzala masowac dziasla gumowa nakladka albo wacikiem. Podobno to je hartuje i przy zabkowanie nie ma takiego bolu.

Margoz jak ze zdrowiem u mamy?? Mam nadzieje ze najgorsze juz za wami

reklama
dzięki polis, teraz mama bierze chemię, na razie jest po pierwszej, czuje się średnio, nie ma siły, myślę że jak chemię przetrzyma to będzie z górki,

my dzisiaj wstałyśmy o szóstej, ostatnio mała budzi się jak w zegarku, nie da mamie się wyspać jeszcze przed pójściem do pracy :)

witam
polis tylko że jak on się na ten brzuszek przekręca to się od razu budzi, nieraz próbuje go nie ruszać, ale on tak nie potrafi usnąć no i się będzie kręcił bo mu nie wygodnie, wtedy muszę mu pomóc i go odkręcić na boczek.

ale dziś nocka była super padł po 19 już i spał do 4 rano, wypił mleko no i pokimalismy jeszczce do 8 rano.A zauważyłam że jak niema popołudniowej drzemki, to śpi lepiej i dłużej, wczoraj właśnie obudził się o 15 i już do kąpania nie spał, był padnięty i ładnie przespał noc.

a my szukamy jakiegoś mieszkania i trudno cokolwiek znależć za niską cenę, żeby nam wystarczało z jednej wypłaty.

margoz oby było teraz tylko lepiej:*

miłego dnia

Witam,
Moja walka z laktacją trwa. Jest lepiej. Wczoraj się nazbierało, ale już nie miałam uczucia zbliżającej się eksplozji. Jednego się obawiam, że przez brak karmień od rana do 15ej, pokarm może mi całkiem zaniknąć. No ale i to biorę pod uwagę. Niestety będąc w pracy nie dam rady się wyrwać na karmienie. Jeśli przyjdzie nam jechać na mm, to przynajmniej problem przejścia na mleko nr 2 odpadnie ;-)

U nas ciągle bezzębnie i póki co perspektyw brak.

Witam wszystkie lutowe mamusie po bardzo długiej przerwie. Na razie powoli zaczynam czytać co u Waszych Maluszków słychać. Mój Wojtuś wczoraj skończył pół roczku, a ja od tygodnia w pracy.
Mam problem ze zmianą suwczka, ale mam nadzieję, że w końcu uda mi się wstawić odpowiedni.

Ja nie mam czasu za bardzo Was czytać bo już od pracy chodzi więc tylko szybciutko napiszę, że u nas ok. Ja w pracy pomału się odnajduję, myślałam, że będzie gorzej.
Mała w żłobku też sobie radzi chociaż wczoraj trochę marudziła bo ją kupa męczyła a dzisiaj rano trochę popłakała ale też chyba przez kupę, bo akurat zrobiła gigantyczną jak jechałyśmy do żłobka i się chyba troszkę przestraszyła jak zaraz po wejściu zaczęły ją przebierać itp. Ale ogólnie jest nieźle:)

reklama
Dziewczyny, wrócę do już kiedyś poruszanego tematu, ile u Was płaci się opiekunkom? Bo ja dziś zaczęłam rozmowy (na razie rozmawiałam z dwiema osobami) i jedna woła 850zł na miesiąc, a druga 1300zł. Na tę drugą oczywiście mnie nie stać.

Ostatnia edycja:
Do góry