reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Gosiu smaka mi robisz. Rozmroziłam piers z kurczaka, mam makaron od obiadu, mozzarelle i pomidorki, zaraz sobie zrobie sałateczkę :))

margoz moja Maja tez ssie rączkę. Ssie ja z nudów i do spania też. Raczej nie na głod. Chociaz czasem tez. A slini sie przy tym niemozliwie. I podczas swoich rozmow, które polegają na mówieniu aguuu, aguuuu tez sie slini.

Wczoraj pisałam o porannych megakupach. Dzisiaj było sranie po scianie. Po kapieli wzięłam golaska na ręce, żeby ja troche poprzytulac na golaska. A ona nagle sruuuuuu, kupka była na mnie, mojej ręce, na przewijaku obok ktorego stałysmy, na komodzie obok i dwa kleksy na scianie. Ja nie mogłam sie powstrzymac ze smiechu a ona sie do mnie tez usmiechała. Maja rzadko wydaje radosne okrzyki, czasem jej sie wymsknie, ale raczej same usmiechy robi.

reklama
Gosiu wspolczuje diety :((((
Doriss u nas kupa dzis byla taaaaaaaaaaaaaaaka ze mala miala cale plecy, szyje, rece, normalnie wszystko w kupie, no i ja tez....

ligotka, takie kupki to robi zazwyczaj rano. Dzisiaj w nocy tez był niezły urodzaj. Najpierw podczas przewijania na swiezo założony pokrowiec z frotki (nie wytrzymuje nawet jednego dnia bo zawsze cos na niego walnie), potem zdazyłam podłozyc swieza pieluche i znowu zrobiła kupke. A ja oczy jak zombii i chcialam szybko nakarmic i isc spac dalej.

Żeby tez nasze dzieci wiedziały, że my tu o ich kupkach piszemy....... Za kilkanascie lat nas udusza za to :))))

Ja w nocy sie wysypiam, bo maly duzo spi. Wczoraj karmilam go o 22 a obudzil sie na nastepne karmienie przed 7 :) przewaznie budzi sie o 4-5 lub 6

od jakiegos czasu, nad ranem boli go brzuszek, steka, prezy sie, potem zasypia . Trwa to 30 min, czasem nawet godzinka. Raczej nie placze, dzis tylko mu sie zdarzylo plakac. Nie wiem co mam robic? chcialam odstawic nabial, ale sama nie wiem czy to dobry pomysl. Jem od samego poczatku i nigdy nic danielowi nie bylo. Mam pytanie do dziewczyn ktore zrezygnowaly z nabialu, czy odstawilyscie te produkty przez alergie czy przez to ze bolal dzieci brzuszek? i jak sie dowiedzialyscie ze dziecko ma alergie?

Rozmawialam z health visitor i ona powiedziala, ze nie mam odstawiac nabialu, bo dziec,i ktore nie toleruja nabialu maja krostki i sa podirytowane czesto...sama nie wiem

Doriss ja juz znalazlam sposob - jak jest duza kupa to podnosze pokrowiec dopoki jej nie domyje ;)

sunshine moja kiedys tak miala, moze on proboje zrobic kupke, u mnie jak bardzo sie meczyla to bralam ja na raczki i tak podkurczlam nozki jak na zabke i wtedy prawie zawsze poszlo

Ligotka, ja tez tak robie czasem pomaga, ale przewaznie nie zrobi kupki tylko w koncu zasnie. Martwie sie troche bo to juz jakis czas trwa. Zawszenad ranem/ rano, nigdy nieczorem czy w poludnie. Staram sie tez zawsze go odbic po kazdym karmieniu

sunshine u mnie tez mala tak ma, ze czasem prezy sie a potem nie zrobi, ja pije herbatke hippa, moze sproboj pic cos z koprem i rumiankiem - tylko nie za duzo bo mozna ponoc przedobrzyc ;)

Krzysia też często męczą poranne kupy (o 5.00-6.00), przeważnie zrobi, a jak nie może i tylko się męczy to wkładam go na kilka minut w leżaczek. W leżaczku zawsze jest kupa :) i dalej spać :)

Ja w nocy sie wysypiam, bo maly duzo spi. Wczoraj karmilam go o 22 a obudzil sie na nastepne karmienie przed 7 :) przewaznie budzi sie o 4-5 lub 6

od jakiegos czasu, nad ranem boli go brzuszek, steka, prezy sie, potem zasypia . Trwa to 30 min, czasem nawet godzinka. Raczej nie placze, dzis tylko mu sie zdarzylo plakac. Nie wiem co mam robic? chcialam odstawic nabial, ale sama nie wiem czy to dobry pomysl. Jem od samego poczatku i nigdy nic danielowi nie bylo. Mam pytanie do dziewczyn ktore zrezygnowaly z nabialu, czy odstawilyscie te produkty przez alergie czy przez to ze bolal dzieci brzuszek? i jak sie dowiedzialyscie ze dziecko ma alergie?

Rozmawialam z health visitor i ona powiedziala, ze nie mam odstawiac nabialu, bo dziec,i ktore nie toleruja nabialu maja krostki i sa podirytowane czesto...sama nie wiem

Zazdroszczę snu :)
Alergia objawia się przede wszystkim krostkami, choć bywa czasem utajona, ale to rzadkość. Ja odstawiłam/ograniczyłam nabiał najpierw bo mały miał wzdęcia, potem wyszły krostki. U Dannego gdyby to była nietolerancja laktozy to by wyszło szybciej na pewno.
Kuba też rano się budzi, zrobi kupki i idzie spać dalej, ja go z reguły sadzam na leżaczek, bo mu lepiej idzie. I tak sobie myślę, ze gdyby mnie męczyła kupa to też bym się obudziła, a dzieci jeszcze nie trawią jak my.

reklama
Tab, Ja tez czasem klade na lezaczek :) ale nie zawsze mam cierpliwosc, zeby czekac na kupke :)zwlaszcza o 5 lub 6 . Mi sie wydaje ze daniel za duzo powietrza sie nalyka w ciagu dnia , albo za szybko mi mleko leci...
Ligotka ja pilam herbatke hippa z kopru i sie nabawilam zapalenia piersi :) wiem, ze ona wplywa na laktacje- teraz wiem, bo wczesniej jakos sie tym nie interesowalam. Dobrze, ze mi sie juz wszystko unormowalo

Gosialew tez tak mysle, ze gdyby mial alergie albo nie tolerowal to by wyszlo szybciej. Ja od samego poczatku jadlam musli z mlekiem, jogurty, sery. Krostek raczej nie mial, moze kilka . Teraz buzka jest ladna. Cos mi sie wydaje, ze trzeba byc cierpliwym i sie przemeczyc. Dobrze, ze chociaz sie wysypiam. Czasem jak daniela brzuszek boli i meczy sie przez godzinke to sobie odbijam i razem spimy do 10 a czasem 11 :)

Do góry