reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Olcia jeszcze dwa dni temu napisalabym Ci ze moja tak samo, a tu nagle bum - klade na brzuszek i glowa w gorze, jak widac nie musiala dlugo trenowac, wszystko naszym dzieciom przychodzi z nienacka wiec i pewnie Twoja Mala szybko i niespodziewanie zalapie trzymanie glowki!

reklama
Olcia_87 ale zwroc uwage, ze to sa starsze dzieciaczki o tydzien, dwa lub nawet wiecej. A to bardzo duzo u takich maluszków. Moj tez od niedawna dopiero porzadnie trzyma główkę, choc tez przegina sie na jedna stronę, o czym pisalysmy przed chwilką. Nie ma powodow do obaw, tak jak napisala Gosia - kazde dziecko rozwija sie we wlasnym tempie :)

Gosia, współczuję. Mam nadzieję, że dermatolog coś zaradzi.

Olcia
, nasza najczęściej drze się w niebo głosy jak ma na brzuszku leżeć, czasem waśnie piąstką się zajmie, a już najrzadziej podnosi główkę i turla się na plecy. Więc tak po prostu musi być i nic się nie martw. I na Twoją Małą przyjdzie pora.

Po kąpaniu odłożyłam kolejne pajace. Chyba nam dziecko przez noc urosło ;-)

Oj wlasnie widze ze Olciu Twoja mala jest o tydzien i dwa dni mlodsza ;) Wiec ma jeszcze czas, ja to sie martwilam bo widzialam jak miesieczne dzieciaki trzymaja glowki wysoko a moja tylko sie darla albo lizala podloge wiec uznalam ze mina wieki zanim bedzie wysoko trzymac glowe, a tu bach, a co najlepsze bardzo sie jej to podoba ;)

Kuba już miał jedną pobudkę. Niecałe 2,5h od uśnięcia, ale teraz chciałam żeby pocycał dłużej, bo poprzednio przed zaśnięciem tylko 10 minutek to robił. Ciekawe czy do północy chociaż pośpi.

Olcia mój Kuba jest jednym ze starszaków na lutym, bo ma skończone już 3 miechy a od tygodnia lub ciut więcej dopiero sztywno trzyma główkę na brzuszku a wcześniej to tak jak u Ciebie było. Kładź go cały czas, najlepiej jak ma dobry humor, ja kładę specjalnie na macie, żeby coś go zainteresowało i już teraz się przynajmniej zastanawia co tam jest.

moja tez od niedawna trzyma główkę, a już dość "stara" jest :)) a i czasem jej się zdarzy leniwy dzień, że woli polizać matę hehe
dzisiaj co się przebudziłam w nocy to słyszałam jak ciumka łapkę, ale nie wstawałam karmić, stwierdziłam że jak nie płacze to chyba bardzo głodna nie jest a nie chcę z powrotem przyzwyczajać do nocnego karmienia, nie wiem nawet czy to z głodu to ciumkanie czy zabawa

Dzień dobry,
Ja niewyspana...ale to nie nowość. Wczoraj koło 18:00 mały dostał takiego ataku płaczu że półtorej godziny walczyłam, aż musiałam włączyć suszarkę i wtedy zasnął - to była pierwsza taka akcja w jego życiu. A jak zasnął to nie mogłam go dobudzić na kąpiel...wykąpaliśmy go dopiero po 21:00 i zasnął o 22:00 ale niestety 1:00 już pobudka pierwsza :-( i znów te stękania w nocy. Już wszystkiego próbuje, pościel mu zmieniłam na świeżą, lżej ubrałam do spania....a nadal żadnej poprawy :-(.
Dosliśmy następne witaminy na anemie echh. Mały waży już 5,4 :szok:.
Co do ubranek to ja za małe będę sprzedawała a dla następnego dzidziusia kupi się nowe ;-). Karol już w rozmiar 62 ledwo się mieści...będzie długi :tak:
Dziewczyny troche sie martwie o Nadule :-( jak daje ja na brzuszek chciała bym zeby cwiczyla sobie podnoszenie glowki a ona zamiast cwiczyc woli piastke lizac albo kocyk :( jakos ja nie ciagnie do cwiczen , tak Was czytam i piszecie ze wasze dzieciaczki juz utrzymuja kilka minutek glowke w gorze a moja to troszke podniesie czasami utrzyma ale nie za dlugo :( troszke sie martiwe ze cos moze byc nie tak :-( za to jak lezy u mnie albo u taty na brzuchu to wtedy utrzymuje bardziej hmmm
Olcia_87 głowa do góry, tak jak piszą dziewczyny to samo przyjdzie Twojej córeczce, jeszcze będziemy tęsknić za chwilami kiedy nasze dzieci spokojnie leżały w łóżeczku ;-).

reklama
Dzien dobry :) A moja corcia przespala karmienie o 2 i wstala dopiero o 5! Najpierw obudzila mame robienie kupy - ona nadal spala ;) dopiero pol godzinki pozniej sie obudzila ale byla strasznie wzburzona jak ja prosto na przewijak wrzucilam, na szczescie o 6 wreszcie usnela i spi do teraz :) Jakis spioszek w nia wstapil ;) Maz ciale mowi "wybudzaj ja bo jak spi to rosnie a strach sie bac co w niej wyrosnie" :)
Maz oczywiscie powedrowal do pracy, na szczescie to jego ostatnia sobota pracujaca ;) A ja zabieram sie za porzadki!
Milego dnia, u nas slonecznie i cieplo sie zapowiada

Beciu strasznie wspolczoje :(((( u nas tez dziala suszarka!
Olciu u nas mala podniosla pierwszy raz glowke na rogalu, ale nie wiem czy to mialo znaczenie czy raczej przypadek bo nagle nastapil ten dzien, sproboj tez pozycji ktora pokazuje Zawitkowski, na kolanach zeby dziecko ulozyc

Ostatnia edycja:
Do góry