reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

vive ja miałam ten sam problem i pomógł mi Emolium krem specjalny więc ze swojej strony mogę go polecić. Super natłuszcza, buzia jest czyściutka a i na ciemieniuchę rewelacyjny. Stosuję rano i wieczorem.

reklama
u nas tez rano sa najbardziej urodzajne kupki. Zazwyczaj podczas jedzenia i w tej pozycji wszystko idzie na plecy. Chocbym nie wiem jak wysoko pieluszke założyła wszystko na plecy. Juz nawet jej nie rozbieram rano z pajacyka dopoki nie zrobi porannej mega kupy bo łatwiej jest zdjąc pajaca niż okupkane body przez głowe.

Moje dziecko wczoraj pieknie poszło spac. A to dlatego, że były dwa spacerki po 2 godziny i wtedy spała. O 20 kapiel, jedzenie i zasneła, od razu, bez dosypiania. Obudziła sie o 4 i potem o 7 ale wzielam ja do siebie i polozyłam na brzuszek to spała do 9.

U mnie po powrocie do pracy mama sie zajmie Mają. Bardzo sie z tego ciesze.

Nam tez bodziaki sie naciagaja przez co dekolty sie robia wielkie. Z krótkim mam full ale z długim bieda sie zrobiła.

Wczoraj byłam na bioderkach i nadal 1b, za 2-3 m-ce kolejna kontrola. Lewe bioderko ma lepsze. Wogole ona jakas lepsza w lewej stronie. Lepiej łapie w lewą raczkę, nóżką lewa tez wiecej fika. Jak ja nosze jak samolocik to sie lewa noga tak odpycha jakby motorynke odpalała. Wasze dzieci tez sa lepsze w jednej stronie??

Witam się z rana,
Qrcze nie wiem kiedy mój Lolek prześpi normalnie noc, już było tak fajnie, a od paru dni budzi się koło 1:00-2:00 i potem do rana niespokojny sen, kręci się, wierci, stęka jak na kupkę, czasem oczy otwiera....już nie mam siły :-(
Dziś idziemy do lekarza bo okazało się,że po przedłużającej się żółtaczce ma anemie :-(

Ja dziś miałam pierwszą noc w domu po tygodniowym pobycie w szpitalu gdzie maa spała całkiem nieźle. Niestety noc była straszna ! Poszła spać jak zwykle ok 20 i o 22 pierwsza pobudka, potem o 23.30, następnie o 1 potem o 2 i o 5 była już wyspana - do 7 się męczyłam, potem kazałam wstać dla męża i ją nosić bo ja miałam dość. Ona zasnęła mu na rękach a ja zdrzemnęłam się jeszcze 30 min. Ciężko teraz.

Dziś byliśmy 2 raz na bioderkach, na szczęście jest dobrze, chociaż profilaktycznie mamy jeszcze pieluchować przez 6 tygodni. Dziewczyna z którą leżałam na sali poporodowej też była dziś 2 raz z synkiem i niestety ma skierowanie do ortopedy - chyba mają gips mu zakładać. KOSZMAR !!

Becio współczuje anemii. Zdrówka życzę.

Ostatnia edycja:
Dokonałam pewnego odkrycia: u naszego dziecka ciemieniucha pojawia się po oliwce.

Doriss, nasza Mała woli prawą stronę: w tę stronę śpi, prawa rączka już coś zaczyna chwytać, turla się na prawo.

Ostatnia edycja:
Dzien dobry :) Mala ma poranna drzemke a ja czas na herbatke ;) rano pijam hippaa uwielbiam ja ;)
vive lol po 16 dniach!!! Pampers zmiescil?? kurde moja codziennie rano robi dwa razy tak ze prawie po pachy jest, co by sie dzialo po tylu dniach... wspolczuje i buziaki dla malego!
Beciu ojc zdrowka dla Lolka
sylvanas u nas body z dlugim to samo! Najgorsze ze moje ulubione biale ktore pasuje pod kazda kreacje tez male :( a na te z krotkim troszke za wczesnie :(
Okresu nie mialam, ale czasem ostry bol jajnikow :(
A my dzis mamy dzien wrazen, niedlugo idziemy w odwiedziny a popoludniu mamy gosci ;)
Milego dnia dla Was!

No właśnie to jest dziwne, ze tej kupy wcale nie było aż tak dużo-tak w normie.
Miłego "goszczenia" :-)

becioo-zdrówka dla Karolka.

A moje dziecko z kolei przekrzywia główkę w jedną stronę. Muszę na to zwrócić uwagę, bo mój brat miał przykurcz mięśni szyi jak był malutki i mama opowiadała, jak strasznie płakał na masażach :-(

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi dot. kremów.

A my juz wrocilysmy, teraz czekamy na gosci ;) Gapa ze mnie zapomnialam zabrac torby z rzeczami malej ;) dobrze ze kolezanki corka nosi te same pieluszki ;) No bo oczywiscie moje dziecko musialo zrobic mega kupe w gosciach i cala byla do przebrania ;)
Emolium to musze i ja stosowac bo mam na szyi potworne placki - myslalam ze to jakas alergia a dzis odkrylam ze to chyba perfum mnie uczula ;(

a my dzis darujemy spacerek.Mialam isc po bez ale wiatr okropny i chyba zaraz bedzie padalo a tak poza tym czekam na kuriera z wozkiem

A my właśnie wróciliśmy ze spaceru. Ubrałam się jak w zimę, bo wydawało mi się, że zimno jest, a po chwili już byłam cała zgrzana i szłam w samej bluzce. Dobrze, że młodego ubrałam na cebulkę to mogłam coś mu zdjąć, bo już mi zaczynał płakać, bo mu za gorąco było :)

reklama
Do góry