reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

U nas prywatny też około 600 zł.
Ja wracam na cały etat. Czyli na 7 godzin - licząc z przerwą na karmienie. Mam ostatnio dół z tego powodu. Tak bardzo bym chciała zostać z Małą w domu, no ale wiadomo jak jest. My też jedziemy na kredycie. A na pieniądze z wychowawczego (żeby to jeszcze były jakieś porządne pieniądze), to przecież za bogaci jesteśmy... Co za kraj.

reklama
dokladnie nie ma opcji :) Ja zarobie niewiele mniej jak pojde na mniejszy etat, a na razie ciezko mi sobie wyobrazic zeby zostawic mala na dluzej wiec chce sobie dawkowac, do roczku na pol etatu, a potem jak pojdzie do zlobka to na 6 godzin, na pelen wroce moze kiedys...

My juz po szczepieniu co to sie dzialo tyle placzu bylo :-( az sama sie poplakalam jak widziałałam jak malutka placze ehhh:( nastepne za 4 tygodnie...naszczescie nie garaczkuje chodz nie zapeszam...

P.S do dziewczyn ktote karmia mieszanka??? moze to niezreczne pytanie ,ale czy dostalyscie juz okres????

ja karmie cały czas piersią i niczym innym i też już jeden miałam jakieś 3 tygodnie temu - masakra powiem wam że byłam załamana - no ale po konsultacji z moja ginekolog ta powiedziała że po prostu tak czasem jest i fizjologii ani organizmu niczym nie oszukam :/

Hej dziewczyny.

mam pytanie do mam alergików-jakich kremów używacie do buźki? Maks ma skazę białkową i policzki ma takie suche, ze aż się łuszczą. A dzisiaj zrobił kupkę po 16 dniach i dopiero po tym rozbolał go brzuszek :-( Cały dzień spędził na rączkach, ale na szczęście sam zasnął jak zawsze.

...wreszcie zasnęła :)
A ja po tacie odziedziczyłam strzelające kolana i często jak juz zaśnie i wstaje to tym strzelaniem ja obudzę..
stary fotel obrotowy tez strzela i trzeszczy przy każdym ruchu ..
uciekam zmywać, rozwieszać pranie , poćwiczyć , umyć sie ,poodciągać mleko (żeby rano nie pękać) i wreszcie spać..:baffled:

oj, ja też bym chciała iść na pół etatu, ale u mnie nie ma szans, jak chcę wrócić to na cały, no i nawet jakbym piersią karmiła to nie mogłabym wyjść wcześniej, taki głupi charakter pracy :// pracuję w banku, w małej placówce i chociażby problem z kluczami i przekazywaniem wartości jest :/ także szukam niani, bo moja mama nie chce siedzieć w domu z dzieckiem, a teściowa wraca do Londynu, też pewnie wydam na nianię więcej niż pół pensji, ale cóż takie życie, jak się chce zatrzymać pracę...
Olcia, ja już 2 okresy miałam, pierwszy ponad 10 dni trwał, obfity jak cholera, przy drugim pojechałam do szpitala i mnie wyłyżeczkowali, mam teraz uraz do okresów hehehe

Witam się z rana,
Qrcze nie wiem kiedy mój Lolek prześpi normalnie noc, już było tak fajnie, a od paru dni budzi się koło 1:00-2:00 i potem do rana niespokojny sen, kręci się, wierci, stęka jak na kupkę, czasem oczy otwiera....już nie mam siły :-(
Dziś idziemy do lekarza bo okazało się,że po przedłużającej się żółtaczce ma anemie :-(
Hej dziewczyny.

mam pytanie do mam alergików-jakich kremów używacie do buźki? Maks ma skazę białkową i policzki ma takie suche, ze aż się łuszczą. A dzisiaj zrobił kupkę po 16 dniach i dopiero po tym rozbolał go brzuszek :-( Cały dzień spędził na rączkach, ale na szczęście sam zasnął jak zawsze.
vive, ja dostałam od lekarza krem tłusty clobaza - jest bez recepty bo mój mały też ma wysuszoną skórę przez to że na alergię ma silną maść która wysusza skórę. Natomiast na słońce bardzo polecam Ci Bioderma Photoderm Mineral SPF50+ - od pierwszego miesiąca życia. Jest specjalnie stworzony dla naszych małych alergików.

reklama
Hej dziewczyny.

Ja używam kremu robionego na receptę eucerynowo wazelinowy. Też muszę mu smarować buźkę kilka razy dziennie.Można też emolium specjalny, tylko mój ma chyba uczulenie i właśnie sprawdzam czy to to czy coś innego. Na słońce polecam też krem SVR.

Becioo mój Kuba budzi się 4 razy w nocy. Tego to chyba nic nie przebije, nie śpi więcej jak 2h. A spał już po 6h. Nie wiem już czy mu się zrobił taki nawyk. czy katar przeszkadza czy nie wiem co. w tym wieku już powinien przesypiać więcej. A jak się obudzi to próba uciszenia go delikatnie (pogłaskanie po główce) i tak kończy się histerycznym płaczem.

Do góry