reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Sunshine ja podaje smoczka małemu jak idę na spacer, bo się wtedy denerwuje i czasem wieczorem też dostaje, ale śpi bez smoka. Poza tym smok mi się przydaje jak idę do lekarza, na badania, bo wtedy też sie strasznie denerwuje i potrzebuje uspokojenia. Ja mu podawałam smoka nawet w szpitalu, bo mi wisiał cały czas na cycku, potem już nie dawałam i od tygodnia znowu podaje, jak nie chce to nie zmuszam. A i cycek też dla niego jest najlepszy, chociaż z butelki też mi potrafi wypić. Tak wiec nie ma reguły, że jak zaczniesz podawać to nagle piersi nie będzie chciał.
Mój też ma czasem nawet odruch wymiotny. I nie lubi smoczka aventu, na razie sprawdza się u nas smoczek z nuka.

reklama
Moja ssie smoczka, jak sie denerwuje podczas przewijania. Spać z nim nie lubi na szczescie. Nie mamy przez smoczka żadnych problemów ani z cycem, ani z butelką.

Sunshine co sie dzieje z twoim synkiem po tym zelazie???
Ja tez lykam 3 razy dziennie bo mam kiepskie wyniki i wlasnie mi sie wydaje ze malej to nie podchodzi juz nie mowiac o tym co te tabletki robia z moim zoladkiem:szok:

Margoz to Lenki chyba generalnie smoczek nie bo moja tez sie krzywi jakbym ja chciala otruc. Przydal sie doslownie kilka razy.

ja mojej daje smoczek ale rzadko i nie zawsze chce.. musi być pojedzona ,
bo inaczej sie denerwuje że ze smoczka nic nie leci.

ja mojej daje smoczek ale rzadko i nie zawsze chce.. musi być pojedzona ,
bo inaczej sie denerwuje że ze smoczka nic nie leci.
U nas idento, a ostatnio w ogóle nie chce smoczka.
Sunshine obie opinie są bzdurne, bo smoczek nijak się ma do ssania piersi i ssania butelki, bo z niego nic nie leci i cyc nadal będzie the best. A co do związku picia z butelki i ssania smoczka też nie ma większego związku. U nas moje mleczko odciągniete bez problemu synek pił z butelki, a modyfikowanego nie chciał tknąć i to nie dlatego, że z butelki, tylko dlatego, że miało inny smak i mu nie smakowało.
Co do żelaza, to wydaje mi się, że jest odpowiedzialny za bolesne kupkanie córci. Na szczęście zostało mi już tylko 6 tabletek.

Ostatnia edycja:
Ja smoczka nie dawałam, jakoś nie było jeszcze potrzeby. Nie chce nawet za bardzo pić mojego mleka z butelki.

U nas poprzedniej nocy jakoś mała budziła się znowu co 3 godziny, może nie najadała się za bardzo... i gazy ją męczyły i kupki. Mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej.
Byliśmy na usg bioderek, wszystko w porządku.

Sunshine co sie dzieje z twoim synkiem po tym zelazie???
Ja tez lykam 3 razy dziennie bo mam kiepskie wyniki i wlasnie mi sie wydaje ze malej to nie podchodzi juz nie mowiac o tym co te tabletki robia z moim zoladkiem:szok:

Margoz to Lenki chyba generalnie smoczek nie bo moja tez sie krzywi jakbym ja chciala otruc. Przydal sie doslownie kilka razy.

Polis mi sie wydaje ze daniela boli brzuszek od nich i sie prezy, zreszta kilka osob mi o tym powiedzialo i gdzies czytalam, no i maly ma zielone kupki. Polozna mowila, ze to normalne i dula ktora ma 5 dzieci (normalne -znaczy ze to od tabletek).
Ja sie juz wkurzam, ze musze je brac, dzis chris byl w aptece i facet powiedzial, ze z takimi wynikami jakie mam teraz to prawdopodobnie bede musiala brac je przez ok 6 miesiecy!! w szpitalu mowili ze ok 3. W czwartek beda mi badac krew i zobaczymy czy mi sie wyniki poprawily.

Polis ja nie biore tych tabletek na pusty zoladek, bo tez mialabym bole, a tak jest ok. Podobno zelazo powinno sie brac na czczo gdyz z jedzeniem wchlania sie tylko 40-50%....ja jednak wole nie cierpiec

Ewitka Specjaliści odradzają podawanie smoczka, ze wzgledu na to iż może on zaburzyć odruch ssania niemowlaka, widac ze teorie o smoczku maja sie nijak do rzeczywistosci i to zalezy chyba od dziecka jak zareaguje.

Ostatnia edycja:
reklama
JA daje smoczka od wczoraj. Uznalismy ze mala ciagle je, je, je no i sie przejada. Przez to ulewa, dlawi sie jedzeniem, potem nie moze zasnac i tak w kolko. Potrafila tak jesc bez przerwy 5 - 6 godzin. Wiec wczoraj dalismy jej smoka i jest cisza... Tez balalm sie bo tyle ludzi mowi ze nie wolno - w sumie nie wiem czemu. ALe mala wola nadal o piers - smoka wyrzuca jak chce jesc. A jak jest najedzona to ladnie sobie cycka i zasypia z nim ;) A na spacerki tez oczywiscie :)

Do góry