nixie
Fanka BB :)
hej
witam
chyba bede musiała sobie nastawić cichy budzik bo maleństwo spalo dzisiaj ponad 7 godzin.
to juz za duzo bo czytałam ze nie może spać dłużej niz 6 bez karmienia.
a poza tym martwię sie o laktacje...
A chory Dorianek jest teraz z mężem u tesciowej zeby malej nie narażać ale tęsknie i martwię się...
pijecie napój z łusek kakaowych? to jest pyszne. Moja mama juz mi cale termosy nosiła do szpitala
i malej nic po tym nie bylo a mama mowi ze kiedys sie to pilo na laktacje.
to mi przypomina smak dzieciństwa bo kiedys pilam to jako dziecko.
Bierze sie 1-2 garście łusek i gotuje a później daje mleka i troche cukru
pychota
o ,tyle znalazlam narazie o nocnych przerwach w karmieniu :
Przerwa między karmieniami noworodka nie powinna być dłuższa niż sześć, siedem godzin
Tak/nie To prawda, nocna przerwa nie powinna być dłuższa, ale tylko w pierwszych tygodniach życia. Dziecko wypija wtedy nie więcej niż 100 ml mleka (często mniej). Twój pokarm jest przy tym lekkostrawny, więc szybko „znika” z żołądka, a malec po kilku godzinach budzi się z głodu. Jeśli masz mało mleka, nie broń się przed nocnymi karmieniami – to właśnie wtedy stężenie prolaktyny (hormonu, od którego zależy ilość pokarmu) jest duże.
chyba bede musiała sobie nastawić cichy budzik bo maleństwo spalo dzisiaj ponad 7 godzin.
to juz za duzo bo czytałam ze nie może spać dłużej niz 6 bez karmienia.
a poza tym martwię sie o laktacje...
A chory Dorianek jest teraz z mężem u tesciowej zeby malej nie narażać ale tęsknie i martwię się...
pijecie napój z łusek kakaowych? to jest pyszne. Moja mama juz mi cale termosy nosiła do szpitala
i malej nic po tym nie bylo a mama mowi ze kiedys sie to pilo na laktacje.
to mi przypomina smak dzieciństwa bo kiedys pilam to jako dziecko.
Bierze sie 1-2 garście łusek i gotuje a później daje mleka i troche cukru
o ,tyle znalazlam narazie o nocnych przerwach w karmieniu :
Przerwa między karmieniami noworodka nie powinna być dłuższa niż sześć, siedem godzin
Tak/nie To prawda, nocna przerwa nie powinna być dłuższa, ale tylko w pierwszych tygodniach życia. Dziecko wypija wtedy nie więcej niż 100 ml mleka (często mniej). Twój pokarm jest przy tym lekkostrawny, więc szybko „znika” z żołądka, a malec po kilku godzinach budzi się z głodu. Jeśli masz mało mleka, nie broń się przed nocnymi karmieniami – to właśnie wtedy stężenie prolaktyny (hormonu, od którego zależy ilość pokarmu) jest duże.