reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Zielona musze mojego promotora od licencjatu dorwać i z nim porozmawiać bo on chyba najbardziej obeznany na tym uniwersytecie, takie odniosłam wrażenie.
Zdenerwowałam się bo jak chciałam dwa lata temu od razu na psychologie, to była tylko wieczorowa, i właśnie ta niejednolita. A teraz wieczorowej niet, za to tylko magisterskie jednolite... Dlatego poszłam na licencjacką socjologie. A nie chce kolejnych pięciu lat, za to wiem już na 100% co w życiu chcę robić, a może czego się chcę nauczyć. Bo ja nie chce być poprostu psychologiem co to to nie ;-) Zależy mi na tej psychologii jak nie wiem co, szłam na studia w zamierzeniu skończenia ich z tytułem magistra psychologi kryminalistycznej, sądowej. Mamy w śledczej sąsiada rozmawiałam z nim, kilka spraw przewałkowaliśmy, prawdopodobnie pójdę do nich na praktyki, chcę to robić. A mówi, że takowych person potrzebują.

reklama
Izka, a nie myslalas o przeniesieniu sie na dzienne? Toska idzie do przedszkola, wiec czas bedziesz miala. Do tego oplaty za studia odejda. No i na dziennych zawsze latwiej manewrowac.

Dojazdy dobijaja, fakt. Nie wiem jak to teraz jest na studiach, ale za moich czasow... hehe jako, ze juz wtedy byl system punktowy poza obligatoryjnymi przedmiotami trzeba bylo wyrobic iles tam fakultatywnych - mozna bylo u nas na wydziale, ale tez i na innych, stad ja mialam kilka przedmiotow z antropologii :tak:. No i pomimo przypisania do poszczegolnych grup, mozna bylo dogadac sie z prowadzacymi i chodzic na zajecia do innych grup. Ja skwapliwie z tego korzystalam i tak ukladalam sobie siatke, zeby miec jak najmiej dni na uczelni. To tez jest jakies wyjscie.
ot, tak tylko pisze ;-)

Witam wieczorkiem

Dojechałyśmy szczęśliwie do domu, Helka pół drogi śpiewała potem się zdrzemnęła :tak: więc teraz jeszcze biega :baffled: ale coś za coś ;-)
Wizyta bardzo udana, Helenka mały wypadek miała z udziałem Kuby;-), ale była dzielna i potem Kuba nie odstępował jej na krok ;-) Płacz został przerwany przez ciocię Elvie która dała Helence specjalny szampon dla księżniczek oraz wybrała dwa lakiery do paznokci, ciocia Aniezowa natomiast robiła za kosmetyczkę i malował paznokcie :tak:w kilka sekund Helenka zapomniała o bolącym paluchu :tak:
Rodzinka Elvi w komplecie, Lenka od czasu do czasu znikała coby pobawić się poza domem;-) Maciuś przeuroczy , jak zawsze apetyt mu dopisywał :tak: generalnie było wesoło :tak:

Nata tak to już jest , że nasze córcie to tatusiowe są i tatuś pozwala na wszystko ;-)

Agnieszka gołębia z dodatkową energią ci wysyłam ;-):tak:

13x13 czyli to już bliżej niż dalej z nauką ;-)

MamoPaulinki zdrowia ci życzę a za Paulinkę cały czas trzymam kciuki i mam nadzieję, ze to chwilowy kryzys :-(Gdybyś czegoś potrzebowała to daj znać .

Filonka witaj zaganiana kobieto, super że chłopcy zdrowi i wszystko u was ok.Pozdrawiam.

Wronka miłego działkowania :tak:

Elvie spoko następnym razem się rozliczymy :tak: Na busa zdążyliśmy spokojnie, następny był o 20:15 :tak:

Monia jak ty się po Europie szlajasz to co my poradzimy :-p

Aniam o rok starsza jesteś to mają cie prawo kości boleć :-p jak boli to znaczy, że żyjesz ;-)

Isabela czyli romantyczny wieczór się zapowiada :-p

Aniez dzięki za środek transportu i dla R też podziękowania ;-)

Zmykam Helkę wykąpać bo stoi z szamponem od cioci Elvie i koniecznie musi dzisiaj głowę nim umyć;-)

Spokojnej nocy

Zielona teraz się tak nie da, próbują na każdy możliwy sposób na studencie zarobić, są punkty i musisz je wyrobić zgodnie z programem. W grupie jest 9 osób, i nawet naprzedmiotach do wyboru nie można poszaleć bo zrobią tam gdzie większość, ale jaka to większość z 9...Wiem bo mamy ludzi którzy z jakichś tam przyczyn zaniechali i chcieli wrócić i nie ma przebacz muszą od nowa. Mamy faceta który poprostu nie podszedł do obrony magisterki i chodzi z nami, darowali mu jedynie pierwszy rok za opłatą.

Będę kombinować kierunek już znam :-)

Mloda nakrochmalona.
Od zawsze mloda nazywala sama siebie dzidzia, albo ka. Chwile temu zapukala i mowi: puk, puk!
Kto tam? - zapytalam. Mala odparla: kostańcia, siujprajś! No to rzeczywiscie byla niespodzianka :tak: Ja natomiast zyskalam piekne imie> moninia.

Ciężka noc za mną. M.zaczął w nocy kaszleć suchym kaszlem i biedny ja się obudził przed 3 tak zasnął o 5. Teraz śpi a ja miałam budzik na 6 nastawiony bo dzisiaj moi robotnicy wcześniej zawitali. Wczoraj ich jie było ale dzięki temu załatwili cały potrzebny materiał do ocieplenia. Nie wiem comzrobili ale dzisiaj ma zjechać reszta styropianu:-D

wczoraj robilam pierwszy raz brzuszki i ledwo do 20 dociągnęłam (serie po 10 robie) i teraz nie wiem czy ten bolący kręgosłup to z tego czy raczej zbliżająca sie @. Stawiam na @.

Dorotko :-( Siły dla was...
13 piękne jest to co tobą kieruje :tak: a jeszcze jak masz możliwość i umiejętność poruszania się w naszych "cudownych" przepisach prawa to będzie z ciebie niezła papuga ;-) jeszcze raz powodzenia. Kibicuje ci z całego serca!
Gosieńko, Aniez, Elvie super że spotkanie sie udało!
Filonka cieszę się że u was wszystko gra i powodzenia.
Wronka no to działkuj się na zdrowie :-)

Spadam narazie...

reklama
13 podziwiam Cię Kobieto - za siłe, za walkę - dasz radę :)
Iza - Zielona ma świetny pomysł z tymi dziennymi - a co dojazdów możesz wziąć IOS - czyli Indywidualna Organizacja Studiów - wtedy Ty decyzdujesz gdzie i kiedy jesteś - możesz sobie poprzesuwac przedmioty np na dwa dni w tygodniu i masz z głowy,. a nie płacisz. A co do tych jednolitych - upewnij się - bo mamy system Boloński który likwidował jednolite studia.
Kolejne wyjście na tych jednolitych (o ile są) jest takie - wnosisz o zaliczenie przedmiotów z socjologii i ustanowienie różnic programowych - i zaliczasz tylko to - wtedy faktycznie możesz zrobić to szybciej - lub ITS - Indywidualny Tok Studiów i wtedy masz możliwość zaliczania dwóch semestrów w jeden.

Nie wiem czy napisałam to zrozumiale w razie czego pisz - w tym jestem oblatana.

Dziewczyny my planujemy być we Wrocławiu dwa dni od 15 - ccemy zrobić wypad do ZOO macie jakieś noclegi do polecenia?

Do góry