reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

cześć dziewczyny

urodziny się udały mały wyszalał się z siostrzenicą Artura o dwa lata starszą :-D byli u nas teście z jego siostrą i jej mężem i jeden wujek z Nadarzyna bo babcia nie chciała przyjechać jako że nie najlepiej się czuła.

Od rana oczywiście wszystko w biegu najpierw zrobiłam tort a potem szykowałam obiad i przekąski tak zeszło dokładnie do ich przyjazdu. Posiedzieli u nas od 14 do 19 , na koniec dnia byłam padnięta ale goście byli raczej zadowoleni.

NIESTETY mały nie został przyjęty do przedszkola państwowego:baffled:

Mały na szczęście już nie kaszle tak więc jutro idzie do przedszkola. Muszę się pochwalić że mały codziennie powtarza coraz więcej słów dzisiaj nazwał wszystkie cyferki do 10 - SAM i powiedział do mnie " mama siada" jak chciał bawić się na podłodze ze mną

zielona u nie też pani logopedka z przedszkola kazała mi go diagnozować na autyzm a ja jej powiedziałam żeby się odczepiła bo taką diagnostykę to ja już dawno zrobiłam. Wiktor ma kilka zaburzeń ze spektrum autyzmu ale to nie jest autyzm. We wtorek idziemy do neurologa aby nas ukierunkowała na konkretną terapię czy to będzie SI czy psychomotoryka zobaczymy co powie co lepsze będzie w jego wypadku.
A Kostusia na sto procent nie ma autyzmu tylko pewnie opóźniony rozwój mowy tak jaku nas - mała ciągle styka się z różnymi językami co dodatkowo jej utrudnia rozróżnianie i naukę. Będzie dobrze;-) Brawa dla Kostusi gratuluję pełnego zdania

Niezła historia z tym alarmem nieźle was urządzili

gosieńko
dobrze że Helenka już lepiej się czuje

aniez jak tam wypad do zoo się udał? my planujemy za tydzień lub dwa taki wypad jak będzie lepsza pogoda

isabela
zdrówka dla małej mam nadzieję że już lepiej się czuje

aniam
ja też przekładam wędrówki górskie nad leżeniem plackiem na plaży:-D ale z małym na razie nie mam co nawet jechać w góry bo scenariusz byłby taki że ja z małym na dole a mąż łaził by sam po górach więc nijak.

elvi jak tam kara w kącie odbyta?

monia my w zeszłą niedzielę kupiliśmy małemu buciki udanych zakupów życzę

Agnieszka zdrówka dla M biedny mały, a lekarz faktycznie bezmyślny

onka to czekamy na info dalej i trzymamy kciuki

Annaoj
zdrówka życzę coś kurcze co chwilę cię łapie bidulko

Ostatnia edycja:
reklama

aniam
ja też przekładam wędrówki górskie nad leżeniem plackiem na plaży:-D ale z małym na razie nie mam co nawet jechać w góry bo scenariusz byłby taki że ja z małym na dole a mąż łaził by sam po górach więc nijak.

Ja tam bardzo lubię plackiem leżeć na plaży :-D Ale że moi rodzice nie lubią , to wielkiego wyboru nie miałam :-D

Zielona - brawa dla Kostki .

Co do pożarów to nie dawno sąsiadka mojej cioci sobie świeczki zostawiła i się jej mieszkanie zjarało , a mojej cioci całe okna . Dobrze że wynajmujący przytomni i je pozamykali , to tylko po ramach poszło . A w tym mieszkaniu to ja z J wcześniej mieszkałam . 11 piętro więc nie za wesoło by było , jakby się bardziej jarało .

My dziś w domu , trawy troszkę pograbiłam , potem pojechałam do castoramy i kupiłam dzieciakom trampolinę .
Oczywiście teraz będą męczyć cały tydzień kiedy będzie rozłożona .

Kittek jaki wy macie wymiar siatki ? Bo chyba podobna do waszej

witamy się,

w końcu piękny wiosenny dzień nam nastał...

w ZOO byliśmy, Aniez spotkaliśmy (Aniez, sorki, ze tak szybciutko uciekłam, ale spieszyłam się - H była nie do zniesienia, maruda jej się włączyła, bo głodek do brzuszka zajrzał :tak:), rodzinka aniezowej piękna i jak zwykle w komplecie - super !

największe wrażenie na H zrobiły wilki (to w związku z bajką i czerwonym kapturku), chciała je do lasu teleportować :-)

dzień udany, ale od jutra, buuuuuuuuuuu...

Elvie- super :-) niech biega chłopak!

Monia- my już i tak dylaliśmy do wyjścia, bo auto w Katowicach było zaparkowane, a po 3 h to mi nogi w cztery litery wchodziły :-) my jeszcze w biegu spotkaliśmy Gosię :-) hehehe... pół Wrocławia tam dzisiaj siedziało, mimo wielkiej dzury po środku i 6 dźwigów...

Chłopaki oczywiście zachwycone, Kubula najbardziej małpim gajem, gdzie Bartula niestety nie wszedł, bo przy ilości starszaków Pani nam odradziła :( więc w ramach rekompensaty były frytki, a potem ciąganie wózka (takiego drewnianego, co się w nim dzieciaki w ZOO Wrocławskim wozi) po terenie... no i był ryś :-) bo u nas hitem były uchatki, wilki, ryś i tygrys... i król Julian wiszący do góry nogami :p A! Zapomniałam... dzwigi, ubijarka i 2 koparki też zostały potraktowane przez moje dzieci, jako elementy atrakcji :-)

A my jutro mamy wolne :-D i to lubię!

Witam
Dzisiaj dzień pt. "zakupy" wybyłam z mamcią i siostrą, przełazilyśmy pół dnia więc nóg nie czuję. Mama stwierdziła że skoro ona wymyśliła ten wypad to będzie płacić i raczej prędko ponownie z nami się nigdzie nie wybierze:-D
Elvie gratulacje dla Maciusia
Aniam u mnie trampolinę męcza od wczoraj do domu ich zwołać nie mogę. Zamówilam bączkom basen, przyszedł w środę i dziewczyny marudzą żeby już go rozłożyć i kiedy będą mogły się pluskać, Ola wymyśliła żeby kąpielówki już wyciągać:-D
Basiu, Zielona super że dzieciaczki rozkręcaja się z mową
Spadam do łózka, spokojnej nocki.

Dzieńdoberek :-)

Tak na szybko bo pogoda cudna więc na dwór wybywam:tak:

Sonia super że zakupy udane :tak: u mnie tez dzieciaki dziurę w brzuchu wiercą cobyśmy basen zakupili ;-)

Aniez super że impreza udana , no i uśmiałam się z koparek i dźwigów , nie ma to jak zwierzęta mechaniczne w zoo :-D

Monia jeszcze trochę i majówka to sobie odpoczniesz :tak:

Elvie brawo dla Maćka :-)

Agnieszka super że teściowie szczęśliwie do domu dotarli i że wyjazd udany:tak: Widzę że tobie też się impreza udała :-p

basiu bardzo się cieszę że Wiktor się rozgaduje :-) fajnie że impreza udana :tak:

Anna zdrówka , ja polecam inhalacje . I jak chłopaki dały radę rowerami dojechać ?

Zielona twój małż jak zawsze aparat i luzak;-) a tobie pewnie nie do śmiechu było . Brawo dla Kostki :tak:

Onka zdrówka i czekam na wieści.

Isabela mam nadzieję że z Tosią lepiej, miałam wczoraj przygodę z telefonem i nie mogłam zadzwonić :-(

Uciekam bo mam pana do pomocy więc do pracy rodacy :tak:

Miłego dnia :-)

reklama
Do góry