reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

miedzyczasie ze Kacperek spał , mamunia zrobiła 2 prania i ugotowała obiadek: rosół (pierwszy raz w życiu i nawet wyszedł i dobrze smakuje.):-D
teraz znów karmienie , u mamuś karmiacych piersia tez dzieci jak jedza to tak rączka wyma****ą, głaskaja, i łapia za bluzkę??? jakie to urocze :-);-)

aaaa czy to normalne ze po szczepieniu w tym miejscy . u małego na raczce zrobiła sie taka czerwona otoczka i zgrubienie???? bo po poprzednim szczepieniu tak nie było?

tak to jest znamię po szczepieniu na gruźlicę i jest to w pełni normalne to znaczy że szczepionka się przyjęła. Większość ludzi ma takie znamię tylko że z czasem blednie i tylko jak się przyjrzeć dokładnie ramieniu to można je zobaczyć. Znamię to może się pokazać nawet parę miesięcy po szczepieniu.

JA się odmeldowuję na parę dni bo jedziemy do teściowej - wrócimy pewnie w niedzielę - trzymajcie się

Ostatnia edycja:
reklama
tak to jest znamię po szczepieniu na gruźlicę i jest to w pełni normalne to znaczy że szczepionka się przyjęła. Większość ludzi ma takie znamię tylko że z czasem blednie i tylko jak się przyjrzeć dokładnie ramieniu to można je zobaczyć. Znamię to może się pokazać nawet parę miesięcy po szczepieniu.

wczoraj było to szczepienie a dzis wlasnie ta czerwona otoczka. mam nadzieje ze to nie zosyanie i taka blizna. własciwie widziałam u niektórych osob taka blada jakby wkleslą otoczke ale to juz u dorosłych, mam nadzieje ze mu to zejdzie.
miał je w rączkę, i w dwie nużki tzn w udo

ufffffffff, po 3 dniach wreszcie udało mi się cały tydzień nadrobić, Kochane, wena jakaś na Was zstąpiła!
Wyjazd udany mimo średniej pogody. Dziękuję za życzenia - dopiero po powrocie przeczytałam, więc teraz nadrabiam.

o ząbkowaniu było - niektóre dzieciaczki, jak pisała Aniam o Szymku, w ogóle o zębach nie informują. Tak moja Maryśka też miała - czasem jeden marudny wieczór, czasem w ogóle. Jedynki wychodziły jej parami, bez żadnej reakcji, o czwórkach dowiedziałam się przypadkowo. Jakieś udane pod tym względem moje dziecię.

o rodzeństwie też było - u nas jest 2lata i miesiąc. Owszem, mania ładuje się na matę, na leżaczek, grzechocze, częściej się przytula, ale nie widzę jako takiej zazdrości o Anielkę - wręcz przeciwnie - jak mała zapłacze, to już mnie do niej wygania, przynosi jej swoje zabawki, pokazuje obrazki w książeczkach, każe jej patrzeć na siebie jak je... Między mną a bratem jest rok i 10 mies. różnicy i od czasów licealnych jesteśmy przyjaciółmi. W wieku przedszkolnym tez byliśmy, tylko na podstawówkę się rozjechało ;-)

Aga życzę, żeby z Jankiem wrócił pokój na stałe. Tez myślę, że ten wyjazd Wam i Jemu dobrze zrobi, w końcu nie będzie miał do kogo uciekac ;-)

Aniez, ja od początku na plac zabaw chodzę, bo tam mała śpi, mimo krzyków, a starsza się zajmuje sobą i koleżankami/kolegami. I czas szybko płynie, więc po powrocie zaraz jest drzemka i mama ma spokój :-D

Po problemach z zaśnięciem i zapodaniu żelu do 5 Alicja spała jak kamień.
Później dotankowałam Ją o 8 i wzięłam do łóżka -tak dospałyśmy do 9 z hakiem:-)
Spała w samym pampku i w końcu się nie rozkopywała -duszno jak diabli

i od tamtej pory cyc jest bee za to picie super:sorry:
Wczoraj prawie nie tknęła cyca -nie wiem czy to przez upał?
za to piła i piła...

Katik ile bym dała za Twoją pogodę
według pogody długoterminowej przez kolejne 16 dni upał:-:)wściekła/y:
nawet nosa się nie da wystawić na zewnątrz

A u nas deszcz i jest czym oddychać i kilka dni ma być takich przyjemnych.

Bartulek znowu pospał do 6:30 (od 19:30)- zegarek w pupce ma czy jak?
Kubulek szaleje! Mama ze ścierą lata i ciasta piecze, bo obiecałam pomóc mojej mamci w imieninach.

Ulanka- Kuba zazwyczaj też zajmuje się kolegami, ale takie 3-latki mają pomysły: jak spaść z drabinki, jak wleźć tam, gdzie nie wolno, jak dać mamie nogę z placu zabaw i sprawdzić, czy kolizja z autem jest szkodliwa dla zdrowia, jak walnąć kolegę w nos i nie zostać walniętym... chłopaki są pomysłowe, a że częściowo znają się ze żłobka, no to jest szał ciał!

Ostatnia edycja:
Boziu u nas upal jak psia mać nie ma czym oddychać.
a musiałyśmy iść na mały spacerek (2h) bo mamusi zabrakło ziemniaczków na obiad a przy okazji zaczepiłam o JYsk i partner agd bo szukam pralki.
dziecię mi się nareperowało (tfu tfu co by nie zapeszyć) i po całym tygodniu lulania na rękach znów sama zasypia z pieluchą i smoczkime:-)

Alleluja!!!
chmury wiatr będzie burza ze hoho!!!
dziecię mi padło i śpi -oby trochę pospała
moze jak się powietrze zmieni po deszczu to odetchnie :-)

reklama
Haj kobity....
Miś mój kororowy w końcu po kilkugodzinnym marudzeniu usnął więc mam chwile na neta...u nas pogoda pod psem- leje i co jakiś czas jakaś burza się odzywa- ale mi to gra bo jest czym oddychać :)
Jutro idziemy na szczepienie, po długich namysłach i przeczytaniu wielu artykułów nt szczepień odpuściłam sobie rotawirusa, zapodamy tylko 5w1 a po skończonym roczku pneumokoki.
Nie wyspana dziś day jestem bo do późna ogladaliśy z Pioterem film pt ISTOTA- całkiem fajny, warty obejrzenia... dla kinomaniaków podaję link do fajnej strony , którą ostatnio odkryłam- są tam wszystkie nowości kinowe i nie tylko
Filmy Online - Darmowe Filmy Online Po Polsku - tvfilmy.pl
kurde a ja byłam w kinie na Istocie i psioczyłam co nie miara :-p uwielbiam thrillery, a ten film nie miał z tym gatunkiem nic do czynienia... :eek: ktoś miał pomysł i go nie wykorzystał w należyty sposób... ale śmiechu miałam co nie miara :-D

Do góry