reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

ja sie tylko szybciutko witam, bo uciekamy na dwor :-)

pzniej poczytam co tam słychac u Was:-D

buziaki i mielgo dnia :-)

PS.
w razie "w" ide do sklepu to jakby ktoras na obiad chciala wpasc to dajcie sms znac co kupic ;-) hahahhahahah

reklama
Dobry dzien...

Ta noc o niebo lepsza od poprzedniej, i dla nas i dla Polci. Zreszta mala postanowila sama zaradzic cos na ten gorac, i kolo 5tej nakrylam ja na tym jak sie odkopala z kocyka i wietrzyla gola nozie.
Od rana znow grzeje. Mialysmy isc na spacer, ale juz jest tak goraco, ze sie poddajemy. Co najwyzej ogrodek........

A drugie pytanko do Was wszystkich.
JAK WYBRAĆ NIANIĘ????
dla mnie warunki bezwzględne:
- nie może palić
- musi lubić spacery
- być ciepłą, serdeczną osobą

Nie ukrywam że też chciałabym żeby była młoda - najchętniej jakaś studentka zaoczna.
Co byście dodały?

oj nianiek to ja też przerobiłam na starszej, że hoho...a było ich chyba z 7...stare, młode, studentki, emerytki, także mogę się podzielic doświadczeniami:
pierwsze pytanie jakie u nas zazwyczaj pada to: czy zna zasady udzielania pierwszej pomocy takiemu maluchowi....90% wymięka na tym pytaniu....nie pytam po to bom złośliwa, ale po to, by wiedzieć czy niania będzie wiedziała jak się zachować w nieprzewidywalnych sytuacjach...a potem, to już leci - tak jak dziewczyny piszą....
ważne jest też jak niania wchodząc do domu po raz pierwszy zareaguje na maluszka i maluszek na nią - bo bywa różnie...
i z mojego doświadczenia wynika, że jak dzidzia maleńka to bardziej się sprawdza starsza niania (taka do 50), a potem gdy dziecko starsze, to już młoda niania jest lepsza, bo bardziej kreatywna....
oj też będę mieć niedługo ten problem...

Kuba wytrzymał w nocy bez pieluchy :-D Mąż go raz wysikał, ale poza tym OK :-D:-D:-D I wymusił na pani w żłobku, żeby też go położyły bez, bo trzeba iść za tzw. ciosem :-D Babka nawet nie miałknęła, bo Kuba ponoć oświadczył, że nie założy pampersa, bo jest już duży (hehehe asertywne bydlątko).

Kochany Kubolek...

PS.
w razie "w" ide do sklepu to jakby ktoras na obiad chciala wpasc to dajcie sms znac co kupic ;-) hahahhahahah

a co dzisiaj w menu Matki Polki ????;-)

i ja się witam...
dziś rano odwiedziła mnie fryzjerka, balejaż (przy nieśpiącej Hance :szok:) zrobiony, teraz spadam pokarmić i jakiś spacerek zaliczę....

miłego dnia Kwietniowe :-)

Witam
My już po chrzcinach. Wszystko wypadło super, ale w kościele Alicja narobiła tyle krzyku, że aż ksiądz musiał przerwać. Wpadła w jakąś histerię. Aż nie mogłam jej uspokoić. Pozwolił mi pokarmić małą.
Powiedział, że pierwszy raz zdarzył mu się taki przypadek. Po karmieniu Alicja już była spokojna i tylko krótko zapłakała przy polewaniu główki.
Po chrzcie ksiądz się śmiał, że już jej nie będzie męczył szatan.
Całe szczęście chrzciny mieliśmy po mszy, więc byliśmy sami w kościele.

Dziś masa sprzątania po imprezie. I w końcu powrócę na BB ;)

Dzieki dziewczyny za rady.
Ja nianie potrzebuję na 2 dni (kiedy będę pracować w domu i będę ją mieć na oku), 2 dni kiedy będę w biurze opiekować się będzie babcia, a pozostałe 3 mamusia będzie na każde zawołanie :-)

Witam kobietki:-)
Żyjemy po wczorajszej imprezie:-D i nawet Helenka była spokojniutka podczas podróży:tak:.
Jedno jest pewne za rok to ona będzie miała przegwizdane bo do zabawy będzie miała samych chłopaków:-DNasi znajomi mają tylko synów i Helenka robiła furorę:tak:
Pytano nas czy mamy przepis na córeczkę, oczywiscie mój M cały chodził dumny:-D

Forget co do niani to nie pomogę.

Aniez jeszcze raz brawo dla syneczka:happy:

Monia fajnie mieć fryzjerkę która przychodzi do domu:tak:

Maonka super że impreza się udała.Co do koncertu Alicji podczas chrzcin:-D to wiem coś o tym bo jak chrzcilismy Emila to wrzeszczał przez całą mszę nawet karmienie nie pomogło:-D

Kittek to widzę ze masz córkę podrózniczkę:tak:Miłego odpoczynku:-)

Katik współczuję upałów:no: ale u nas też dzisiaj grzeje niemiłosiernie dlatego spacerek był z rana a teraz mała spi na balkonie w leżaczku:tak:

13x13 widzę ze chrzciny się udały i malutka ma cały asortyment zabawek:tak::-D

Magda Ciosek Emilo też jedzie na wakacje do cioci i ja też juz za nim tęsknię:tak:tak to jest z nami mamusiami:-D

Ba zdrówka dla wszystkich:tak:

Dziewczyny a są jakieś wieści od Karoli i Zuzi mam nadzieję że jest już lepiej bo ciągle o nich myślę.

Dobra uciekam do moich głodomorów bo rosołek juz się ugotował:tak:
Miłego dnia dziewczyny.

Witam kobietki:-)
Żyjemy po wczorajszej imprezie:-D i nawet Helenka była spokojniutka podczas podróży:tak:.
Jedno jest pewne za rok to ona będzie miała przegwizdane bo do zabawy będzie miała samych chłopaków:-DNasi znajomi mają tylko synów i Helenka robiła furorę:tak:
Pytano nas czy mamy przepis na córeczkę, oczywiscie mój M cały chodził dumny:-D

super ze tak dobrze Krolewna zniosla podroz.
A co do coreczek - po urodzeniu Polci wszyscy nas irytowali tekstami o wyzszosci synow pierworodnych nad corkami, czy kwestiami o domu, drzewie i synu...
Po pewnym czasie Ł sie nauczyl kwestii: nie sztuka zrobic syna, ale dziurke w dziurce.
I ucinal beznadziejne rozmowy.

Maim pytanko do Matki Polki Legnickiej, czyli Dagsili - napisz kochana (bo Ty chyba w HRach siedzisz bo masz wiedze na ten temat) ile dodatkowych dni urlopu na dziecko mi przysługuje? Czy jak ja biorę, to mojemu mężowi też przysługuje urlop na zdrowe dziecko czy jak to się tam nazywa?

art. 188 czyli 2 dni opieki nad dzieckiem do lat 14. jesli jeden z rodzcow bierze, azwyczaj drugi musi przedstawic oswiadczenie ze nie bedzie kozystac.

A drugie pytanko do Was wszystkich.
JAK WYBRAĆ NIANIĘ????
dla mnie warunki bezwzględne:
- nie może palić
- musi lubić spacery
- być ciepłą, serdeczną osobą

Nie ukrywam że też chciałabym żeby była młoda - najchętniej jakaś studentka zaoczna.
Co byście dodały?

a co dzisiaj w menu Matki Polki ????;-)

mlode ziemniasie, zielona fasolka, salata ze smietana, salatka z ogoreczka kiszonego pomidorka i cebulki, kotleciki z kurzego cycka i na deser babeczki biszkotowe (cytrynowi i czekoladowe) :-D

wszystko oczywiscie jak zdarze:-}

i ja się witam...
dziś rano odwiedziła mnie fryzjerka, balejaż (przy nieśpiącej Hance :szok:) zrobiony, teraz spadam pokarmić i jakiś spacerek zaliczę....

miłego dnia Kwietniowe :-)

super ze tak dobrze Krolewna zniosla podroz.
A co do coreczek - po urodzeniu Polci wszyscy nas irytowali tekstami o wyzszosci synow pierworodnych nad corkami, czy kwestiami o domu, drzewie i synu...
Po pewnym czasie Ł sie nauczyl kwestii: nie sztuka zrobic syna, ale dziurke w dziurce.
I ucinal beznadziejne rozmowy.

o rety znam to.... u mnie w ogole to moi ex-znajomi, jak bylam w ciazy mowili ze "corka to jak gó*nem w wentylator".....oczywiscie te wyowiedzi naleza do facetów...toralna porazka i beznadzieja, no ale czego sie sodziewac po ludziach ktorzy zatrzymali sie na poziomie ławki w parku i ani rusz na nastepny lewel:baffled::baffled::baffled: oczywiscie jak zobaczyli Olke to teraz kazdy chce miec coreczke...a moj K. zawsze mazyl o corce i ja sobie wymarzyl i go zadne nazwiska nie interesuja:-)
a dla mnie i chlopiec i dziewczynka i tak kocham i bym kochala nad zycie :-D

o rety znam to.... u mnie w ogole to moi ex-znajomi, jak bylam w ciazy mowili ze "corka to jak gó*nem w wentylator".....oczywiscie te wyowiedzi naleza do facetów...toralna porazka i beznadzieja, no ale czego sie sodziewac po ludziach ktorzy zatrzymali sie na poziomie ławki w parku i ani rusz na nastepny lewel:baffled:

nie odezwałabym sie w życiu do takiego ciecia gdyby mi tak powiedział:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ja nigdy nie miałam kompleksów z powodu bycia kobietą i moją córkę też tak wychowam.

Co więcej jestem głęboko przekonana, że - w sensie niedosłownym rzecz jasna - mam większe jaja niż większość moich znajomych których Matka Natura wyposażyła w panów wacków :-D:-D:-D

Mój mąż to naprawdę gość o mocnym charakterze, bo inny by ze mną nie zdzierżył, ale ani raz nie padło z jego ust słowo że wolałby chłopca a nie dziewczynkę.

A tak w ogóle Dagsila znowu zobaczyłam to Twoje menu - WILL YOU MARRY ME??:-D

reklama
nie odezwałabym sie w życiu do takiego ciecia gdyby mi tak powiedział:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ja nigdy nie miałam kompleksów z powodu bycia kobietą i moją córkę też tak wychowam.

Co więcej jestem głęboko przekonana, że - w sensie niedosłownym rzecz jasna - mam większe jaja niż większość moich znajomych których Matka Natura wyposażyła w panów wacków :-D:-D:-D

Mój mąż to naprawdę gość o mocnym charakterze, bo inny by ze mną nie zdzierżył, ale ani raz nie padło z jego ust słowo że wolałby chłopca a nie dziewczynkę.

A tak w ogóle Dagsila znowu zobaczyłam to Twoje menu - WILL YOU MARRY ME??:-D

W 100% masz rację:tak::tak::tak:
Mój M nigdy mi nie powiedział co by wolał nawet teraz zawsze mówił że najwazniejsze aby dzieciątko urodziło się zdrowe:tak:
Generalnie to miłe jest to jak ktoś ci mówi że fajnie ze wam się udało ze córeczka ale ja zawsze mówię że najwazniejsze że jest zdrowa.
Zresztą kocham moje dzieciaki nie za płeć ale za to że poprostu są:happy::happy::happy:

Do góry