reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe, słoneczne kreski smagane wiosennym wiatrem ☀️😎

właśnie teraz tak patrzę na ten drugi. Mówią ze nie ma głupich pytań, czym się różnicy ten wyzej od tego niżej?

Jednostką, a więc i ich normami.
Przyjmuje się, że progesteron na początku ciąży powinien być min. 11ng, taki powyżej 25ng raczej np. wyklucza ciąże pozamaciczną

Co do słuszności testowania wcześnie, robienia bety dzień po zagnieżdżeniu mam mieszane uczucia - niby z jednej strony ciąże biochemiczne zdarzają się często i większość kobiet o nich nie wie. Z drugiej jeżeli kobieta stara się rok i co miesiąc ma ciąże biochemiczną to od razu wiadomo, że coś jest nie tak

reklama
Boli mnie glowa, boli mnie brzuch, ogólnie co ma byc to będzie. Badanie powtórzę pojutrze, nie będę teraz szaleć. Wynik jutrzejszy nie zmieni pojutrzejszego...
Tańsza alternatywa to tez sobie test zrobić jutro po jutrze zawsze to jakaś mała wskazówka czy jest mocniejsza kreska. W okresie tego oczekiwania. Zwłaszcza że miałaś delikatna :)

Tańsza alternatywa to tez sobie test zrobić jutro po jutrze zawsze to jakaś mała wskazówka czy jest mocniejsza kreska. W okresie tego oczekiwania. Zwłaszcza że miałaś delikatna :)
testem nie da się ocenić przyrostu. Zwłaszcza, że te wartości będą oscylowac pomiędzy 5 a jakieś 20 więc mogą być te kreski podobne, albo i takie same i tylko nerwy niepotrzebne

testem nie da się ocenić przyrostu. Zwłaszcza, że te wartości będą oscylowac pomiędzy 5 a jakieś 20 więc mogą być te kreski podobne, albo i takie same i tylko nerwy niepotrzebne
No ja zaczynałam od ledwo widocznej kreski i z dnia na dzień była mocniejsza. Mnie lekarz kazał czekać tydzień na zrobienie bety żeby to były konkretne liczby wiec tak się ratowałam i pomagało

No ja zaczynałam od ledwo widocznej kreski i z dnia na dzień była mocniejsza. Mnie lekarz kazał czekać tydzień na zrobienie bety żeby to były konkretne liczby wiec tak się ratowałam i pomagało
no jasne, często jest ciemniejsza. Ale przy niskich wartościach to może napędzić niepotrzebnie stracha. Ja miałam jaśniejsze kresko przy becie 42 niz przy 16

reklama
Hejka !
Mam pewien problem, natomiast 21.04 zrobiłam pierwszy test ciążowy wyszedł pozytywny, ale kreska wyszła blada, tego samego dnia poleciałam do apteki po kolejne dwa testy, jeden zrobiłam chwilę później wyszedł podobnie jak ten pierwszy, a kolejny zrobiłam na drugi dzień rano i również wyszły dwie kreski tylko blade. Kolejny test zrobiłam wczoraj, wyszły dwie kreski ciut mocniejsze, ale to wciąż nie to.. Okres spóźnia mi się ponad tydzień. Mam dziwne bóle w podbrzuszu, nie występują cały czas i bolą mnie piersi przy dotykaniu. Dziś miałam wizytę u ginekologa, przy badaniu zauważył delikatne plamienie, niestety na usg nie wyszło nic 😔 doktor zasugerował że testy które zrobiłam mogą być wadliwe ( testy kupione w różnych aptekach z różnych firm ), bądź też ciąża jest na tyle wczesna, że nie widać jej na badaniu. Dostałam skierowanie na beta hcg oczywiście z samego rana pójdę zrobić, ale już wariuje. W styczniu odstawiłam antykoncepcje i od tamtego czasu staramy się o dzidzię, jak już zobaczyłam cień szansy to się bardzo ucieszyłam, a dziś po tym usg trochę się podłamaliśmy.
Miała któraś z Was podobną historię i mogłaby powiedzieć jak to się skończyło ?
Pozdrawiam ☺️

Załączniki

• IMG20220425000106.jpg
    IMG20220425000106.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 95
  • IMG_20220421_161547.jpg
    IMG_20220421_161547.jpg
    503,3 KB · Wyświetleń: 92
Do góry