reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe, słoneczne kreski smagane wiosennym wiatrem ☀️😎

Tak naprawdę nigdy nie ma dobrego momentu na ciąże.

Ja pierwsze dziecko urodziłam mając 25 lat. Nie miałam stałej pracy (tylko mąż pracował) i nie mieliśmy jeszcze wtedy domu. Drugie pojawiło się po 3 latach i warunki tez nie były sprzyjające.

A teraz gdy wszystko jest gotowe… to tylko dziecka brak.

reklama
No właśnie na naturalnych pękają tak późno, przed ostatnią ciążą nie miałam naturalnych owulacji, same stymulacje nawet czasami bez zastrzyku na pęknięcie i pękały normalnie tak do 25mm. Wtedy się udawało po 2, 3 owulacji którą udało się wywołać no ale ciąże kończyły się poronieniem. Teraz już nawet nie mogę mieć stymulacji bo za niskie AMH. Ginekolog uważa, że do 30mm jest jeszcze ok jak pękają więc na pęknięcie nic mi nie da no ale jakaś przyczyna musi być... IO leczone dietą od prawie roku a od kilku miesięcy dużą dawką metforminy+ dieta.
Takie endo po łyżeczkowaniu mam ciągle, coś spieprzyli podczas zabiegu zapewne.
mogę Ci oddać trochę mojego bo u mnie po @ ponad 11...

Nareszcie mam wyniki🥰 IMG20220420134727.jpg

Pytam ponieważ od 15.03 mam próbna na 3 mies, potem chyba pół roku... A sex bez zabezpieczenia 😉

Generalnie jeżeli w dniu kończenia się umowy ciąża nie może być młodsza niż 84 dni (czyli ok. 12 tc) to nie muszą Ci jej przedłużać - więc jeżeli masz umowę do 15.06 to zachodząc teraz w ciąże nie mają obowiązku jej przedłużyć

dzięki. Jejku, nie ogarniam trochę, ale jest tak mała szansa na ciążę, ze w ogóle nie wiem czemu sobie tym głowę zaprzątam :D
Wyliczają Ci sredniej z nowej pracy (ilość przepracowanych miesiecy) i na tej podstawie bedziesz miała macierzyńskie więc jeśli będziesz wiecej zarabiała to wieksze macierzyńskie niz np. w tej pracy ;) Nie jestes bez niczego. 😁 A z tego co mowilas to w tej pracy jestes lubiana wiec podejrzewam ze cofnęliby Ci wypowiedzenie 🥰

reklama
Wyliczają Ci sredniej z nowej pracy (ilość przepracowanych miesiecy) i na tej podstawie bedziesz miała macierzyńskie więc jeśli będziesz wiecej zarabiała to wieksze macierzyńskie niz np. w tej pracy ;) Nie jestes bez niczego. 😁 A z tego co mowilas to w tej pracy jestes lubiana wiec podejrzewam ze cofnęliby Ci wypowiedzenie 🥰
myślę, ze tak, zwłaszcza, ze jestem już 3 doświadczoną osobą, która odchodzi i oni trochę mają sajgon jak ułożyć zespół. Ale cóż, nie ma co gadac tak jak mówię xD w nocy mnie dopadły jakieś lęki a wiadomo, ze w nocy to wszystko sę wydaje straszniejsze niż jest :D

Do góry