reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2025

reklama
Ja nie czytałam, ale koleżanki polecały "Ciężarówka przez 9 miesięcy".

Kochana na na początku tej ciąży zaliczyłam zakażenie grzybicze pochwy, a niedługo po nim bakteryjne. Obydwa leczone antybiotykiem, niestety.
Teraz biorę probiotyk p.r.o.v.a.g doustnie.
W pierwszej ciąży też zaliczyłam infekcje na początku i wtedy gin polecał ten probiotyk.
O mamo.. dobrze, że już masz po wszystkim. W takim razie czekam na wyniki i jeśli będzie trzeba to również wezmę pomimo obaw. Dzieki za polecenie tego probiotyku, jakoś wcześniej nie pomyślałam by go brać 😒
Tydzień przed wizytą serduszkową bardzo się rozchorowałam. Ostre zapalenie zatok, brałam maksymalną dawkę paracetamolu. Czułam się okropnie bo przez katar i kaszel nie mogłam spać. Ostatecznie dostałam steryd do nosa od lekarza, który też tak średnio powinno się brać w ciąży. Na szczęście zaczęłam lepiej się czuć przed wizytą i na usg było wszystko w porządku. Teraz został mi tylko kaszel. Ale bałam się, że źle się to skończy. Nie mogłam sobie znaleźć lepszego czasu aby się rozchorować 😅 Na pewno Wam też uda się to przetrwać ❤️
Ja miałam to samo! I to dosłownie tuż po owulacji i byłam przekonana że nic z tego nie wyjdzie, ale jednak się udało 😅 Ja mam permanentny problem z zatokami i już się zaopatrzyłam w sinulan express forte na zaś 🫣 Dziękuję, mam nadzieję że szybko minie.

A co do książek ja się zaopatrzyłam w książki: mama i tata dają radę napisane przez położna, Poród naturalny Natuli i kiedyś dostałam książkę mamyginekolog "o ciąży", mimo sceptycznego podejścia do niej, fajnie się to czyta

Osobiście nie czytałam żadnych książek ale chodziłam na rewelacyjna szkołę rodzenia jeszcze w Polsce (jeśli ktoś jest z okolic Zielonej Góry to mogę polecić 😉) i to dało mi mnóstwo wiedzy i pewności siebie zarówno w ciąży, przy porodzie, później przy karmieniu i w połogu. Najlepsze było to że z każdym pytaniem w trakcie ciąży i po mogłam się zwrócić do specjalistów że szkoły!
To ja mogę polecić szkole na Śląsku. Cudowny zespół .

Ja jestem ze Śląska :) gdzie ta szkoła ? :)
Ja dziewczyny musiałam się przeprowadzić na kilka dni do rodziców , ze względu na remont . Teraz czuję się jak królowa , obiadek podany 😅☺️
Ja dalej taka słaba :/ z nudnościami mam trochę lepiej , ale dalej mnie męczą . Zaczynam się stresować wtorkową wizytą , nie wiem czy to kiedyś minie 🤨😢🥺

O ja też ze Śląska, chętnie się dowiem :)

U mnie jest masakra jakaś, niby nie wymiotuję dużo ale totalnie nic nie mogę jeść 🤢🤮
Na samą myśl o czymkolwiek robi mi się niedobrze, już nie wiem co robić bo wiem, że zdecydowanie za mało jem..
No i zmęczenie takie, że szok🙈 czekam na ten lepszy drugi trymestr 😂

No i psychicznie też jakoś mam gorsze dni, nawet sobie popłaczę tak o 😅

reklama
Mnie dziś mdliło cały dzień. Ja kolację zjadłam kanapkę z szynką i musztardą i mdłości jak ręką odjął, a smak musztardy o rany poczułam się jak w raju 🙈
Zrobiłaś mi smaka haha 😄 Zawsze na kaca wchodziła tylko kanapka z szynką i musztardą 🤣 a ze teraz odwyk to zapomniałam o tym luksusie.
A u mnie też takie mulenie cały dzień.. i tak od 3 tyg, w ogóle nie mam potrzeby jedzenia :/

Do góry