reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2025

Dzień dobry dziewczyny.
Widzę, że w Polsce to chyba jakiś sezon chorobowy się zaczął patrząc po ilości ile z Was teraz coś złapało 🤧.
Pamiętajcie, że czasem jak trzeba to nie ma co zwlekać i lepiej coś zabrać dla dobra maluszka. Odpukać w niemalowane moje jeszcze nic nie przyniosły ze szkoły i oby tak zostało. Znając jednak życie wiemy, że to może być wszystko. Ja brałam antybiotyk w ciąży bo już nie było wyjścia. Miałam obustronne zapalenie płuc i przez kaszel doszło do złamania żeber. Najgorszemu wrogowi tego w ciąży nie życzę. Płakałam z bólu przez wiele tygodni. Dlatego pamiętajcie lepiej zwalczać póki jeszcze się da bez bardziej inwazyjnych metod niż dopuścić do czegoś gorszego.

Ja w piątek chcę już poinformować starszaki o maluchu w brzuchu. Niestety nie da się już ukrywać kiedy ciągle wymiotuję i zapewne sami się mogą już domyślać. Zastanawiam się tylko jak to ugryźć jakoś fajnie 🤔
Może macie jakieś pomysły?

Jeszcze żadna ciąża nie była chyba aż tak męcząca. Wszystkie moje ulubione rzeczy do jedzenia i picia są teraz najgorsze. Zasypiam dosłownie na stojąco. A to ledwo 11 tydzień + 😓
Pozostaje liczyć na cud drugiego trymestru 😅

Mam nadzieję, że znosicie ciążę lepiej niż ja.
Miłego dnia dziewczyny 🙂

reklama
Dzień dobry dziewczyny.
Widzę, że w Polsce to chyba jakiś sezon chorobowy się zaczął patrząc po ilości ile z Was teraz coś złapało 🤧.
Pamiętajcie, że czasem jak trzeba to nie ma co zwlekać i lepiej coś zabrać dla dobra maluszka. Odpukać w niemalowane moje jeszcze nic nie przyniosły ze szkoły i oby tak zostało. Znając jednak życie wiemy, że to może być wszystko. Ja brałam antybiotyk w ciąży bo już nie było wyjścia. Miałam obustronne zapalenie płuc i przez kaszel doszło do złamania żeber. Najgorszemu wrogowi tego w ciąży nie życzę. Płakałam z bólu przez wiele tygodni. Dlatego pamiętajcie lepiej zwalczać póki jeszcze się da bez bardziej inwazyjnych metod niż dopuścić do czegoś gorszego.

Ja w piątek chcę już poinformować starszaki o maluchu w brzuchu. Niestety nie da się już ukrywać kiedy ciągle wymiotuję i zapewne sami się mogą już domyślać. Zastanawiam się tylko jak to ugryźć jakoś fajnie 🤔

Jeszcze żadna ciąża nie była chyba aż tak męcząca. Wszystkie moje ulubione rzeczy do jedzenia i picia są teraz najgorsze. Zasypiam dosłownie na stojąco. A to ledwo 11 tydzień + 😓

Miłego dnia dziewczyny 🙂
W jakim wieku dziecko?
Ja kupilam książeczki o rodzeństwie, grę planszowa i włożę do prezentu zdjęcie z usg. Tez chcemy juz po czwartkowej wizycie powiedzieć synkowi.

O, ja tak miałam 4 lata temu ze szwagierką - ona miała rodzić miesiąc po mnie, ale urodziła wcześniaka dokładnie w dacie mojego porodu, za to ja 5 dni później 😁 I ten wcześniak bardzo szybko przerósł moją córcię 😁
Między siostry córka , a moim synem jest okolo3 tygodnie różnicy .. a wagowo to mój jest cięższy o 3 kg i ma prawie 10 cm więcej wzrostu . Każdy mówi , że wygląda prawie jak 2 letnie dziecko 🤣🤣

Dzień dobry dziewczyny.

Miłego dnia dziewczyny 🙂
Mnie też ta ciąża wykańcza najbardziej. W żadnej nie miałam takich mdłości, tak wczesnego drętwienia nadgarstków i skurczu łydek.
Najważniejsze, że w dzidziuś prawidłowo rośnie.

Ja córce powiedziałam zwyczajnie, że będzie miała jeszcze brata lub siostrę.
W poprzedniej ciąży też po prostu powiedziałam że będzie starszą siostrą.

Nie martw się na zapas. Wiem jak bardzo ta niewiedza potrafi wykończyć człowieka.
Założyłaś konto na my pregnancy notes?
Brak objawów w wielu przypadkach jest zupełnie normalny. Szczerze zazdroszczę każdej która przechodzi ciążę bezobjawowo.
Dopóki nie dzieje się nic złego staraj się nie denerwować. Stres to ostatnie czego maluch teraz potrzebuje.

@Adziorek$ @Kami.La
Gratulacje. Witamy na pokładzie 🙂

Dziewczyny to ciągnięcie to i do samego końca ciąży może być.
Wszystko w środku rośnie i o ile dzidziuś może być jeszcze mały to sama macica w 10 tygodniu ma jakieś 10-15cm. Później będzie jeszcze gorzej 🫣

@Tinulka @KolorowaCzerń wspaniałe wieści dziewczyny. Sama się nie mogę doczekać swojej piątkowej wizyty 🥹
A najchętniej to chciałabym już być w bezpiecznym momencie tuż przed rozwiązaniem bo strach to chyba do samego końca będzie mi towarzyszył.

Miłego wieczoru dziewczyny 🙂
Położna mi założyła Badger Notes, ale nawet z wizytami położnej są cyrki bo miała przyjść do mojego domu w ubiegły poniedziałek, przesunęli to na piątek, z rana w piątek zadzwonili że na przyszły piątek a w aplikacji było że czwartek. To dostosowałam swój grafik w pracy pod tą wizytę a w niedzielę napisali mi smsa o 22 czy w poniedziałek bym mogła 🤦🏼‍♀️ ale ostatecznie został ten czwartek

reklama
Do góry