reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2025

nie wiem czy jest taka możliwość. Mam złe doświadczenia z tym usg. Trafiłam na babkę, która tak aż biła mnie głowicą po brzuchu żeby dziecko się przekręciło bo czegoś tam nie mogła zmierzyć. Byłam w szoku, nic nie powiedziałam. Teraz bym jej chyba oddała.
Co Ty gadasz … ja już zaczynam się stresować , a badanie dopiero 23.09 .

reklama
nie wiem czy jest taka możliwość. Mam złe doświadczenia z tym usg. Trafiłam na babkę, która tak aż biła mnie głowicą po brzuchu żeby dziecko się przekręciło bo czegoś tam nie mogła zmierzyć. Byłam w szoku, nic nie powiedziałam. Teraz bym jej chyba oddała.
no to jest jej obowiązek sprawdzić czy wszystko jest ok z dzieciatkiem... U mnie też się mała nie chciała odwrócić i też naciskała na brzuch żeby obejrzeć twarz. To jedyna opcja. Ewentualnie można zrobić kilka przysiadów albo sobie pochodzić. W sensie przerwać badanie i za jakiś czas do niego wrócić. Ale nie każdy lekarz to praktykuje bo później im się robią obsuwy czasowe.

no to jest jej obowiązek sprawdzić czy wszystko jest ok z dzieciatkiem... U mnie też się mała nie chciała odwrócić i też naciskała na brzuch żeby obejrzeć twarz. To jedyna opcja. Ewentualnie można zrobić kilka przysiadów albo sobie pochodzić. W sensie przerwać badanie i za jakiś czas do niego wrócić. Ale nie każdy lekarz to praktykuje bo później im się robią obsuwy czasowe.
naciskanie a uderzanie głowicą w brzuch to nie to samo. W dupie mam jej obsuwy ( za mną nikt już nie czekal), uwazam ze dobrostan moj i dziecka jest wazniejszy. Mogla mi zaproponować przerwę na przysiady czy żebym zjadła coś słodkiego. Nie zrobiła tego.

naciskanie a uderzanie głowicą w brzuch to nie to samo. W dupie mam jej obsuwy ( za mną nikt już nie czekal), uwazam ze dobrostan moj i dziecka jest wazniejszy. Mogla mi zaproponować przerwę na przysiady czy żebym zjadła coś słodkiego. Nie zrobiła tego.
zawsze możesz napisać o niej opinię na znanym lekarzu :) .. zgadza się, dobro dziecka w tym wypadku najważniejsze, ale on musi pomiary wykonać. Ja rzeczywiście wspominam te prenatalne jako dyskomfort, ale to nie jedyny dyskomfort w czasie trwania ciąży.....

Zastanawiam się czy USG prenatalne zrobią mi dopochwowo ? Ostatnio lekarzowi udało się zrobić USG przez brzuch .
Od wczoraj tak czuję podbrzusze … nie boli , ale czuję jak się macica rozciąga . Leżę od wczoraj , a było już dobrze 😢
Prenatalne miałam przez brzuch, ale jak lekarz nie miał dobrego widoku to na początek kazał mi się wysiusiać, jak to nie pomogło to faktycznie zrobiłam kilka przysiadów i było ok.

Zastanawiam się czy USG prenatalne zrobią mi dopochwowo ? Ostatnio lekarzowi udało się zrobić USG przez brzuch .
Od wczoraj tak czuję podbrzusze … nie boli , ale czuję jak się macica rozciąga . Leżę od wczoraj , a było już dobrze 😢
Prenatalne jest przez brzuch. Za pierwszym razem nie wiedziałam, bo wszystkie miałam wcześniej transwag i poszłam w spódnicy, męża uprzedziłam, że nogi rozłożę, bo szedł ze mną pierwszy raz, a lekarz się pyta co ja robię, że to przez brzuch, a ja już majtki do połowy ściągnięte 😂🤡 Tu widzę dziewczyny miały jakieś trudności i aż jestem w szoku, że to badanie może być problematyczne, bo u mnie to bardzo gładko poszło, dobre ułożenie było, żadnego kombinowania.

Mi nic nie mówili ja też nie dopytywałam zaraz mnie usypiali po porodzie bo miałam łyżeczkowanie nie urodziłam w całości łożyska . Miejmy nadzieję że teraz będzie dobrze , również Tobie tego życzę😊

Mnie łyżeczkowali w znieczuleniu miejscowym. Do dziś słyszę ten dźwięk...a czyścili mnie ponieważ lekarz próbował naciskać na mój brzuch podczas wypychania łożyska. Stąd też moja determinacja by przy tym porodzie był mój mąż!

reklama
Do góry