reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2024

Wiadomo. Ale moja praca na ciążę nie wpływa. Ja decyduje czy pracuje w biurze czy w domu i mam również nienormowany czas pracy co oznacza że w słabszy dzień pracuje krócej czy ile chce.
Dlatego chcę być jak najdłużej. Bardzo szanuję sobie tą pracę. ☺️
brzmi spoko ;) nawet zazdroszczę bo ja z racji tego ze pracuje w przedszkolu nie mam opcji pracy zdalnej i trochę boje się zarazków ;( żeby nie złapać czegoś niebezpiecznego. Na razie mam totalnie sinusoidę jeśli chodzi o samopoczucie. Dopiero we wtorek wracam do pracy i na razie chyba nie informuje o ciąży z racji tego, że nie wiem co będzie po tej ostatniej wizycie… a wy już poinformowalyscie pracodawcę ??

reklama
brzmi spoko ;) nawet zazdroszczę bo ja z racji tego ze pracuje w przedszkolu nie mam opcji pracy zdalnej i trochę boje się zarazków ;( żeby nie złapać czegoś niebezpiecznego. Na razie mam totalnie sinusoidę jeśli chodzi o samopoczucie. Dopiero we wtorek wracam do pracy i na razie chyba nie informuje o ciąży z racji tego, że nie wiem co będzie po tej ostatniej wizycie… a wy już poinformowalyscie pracodawcę ??
Ja powiem jak nie dam rady ukryć. Ale ja nie powiedziałam nawet rodzinie więc. 🫣😂

ja nie wiem kiedy powiem w pracy, na pewno nie przed prenatalnymi. Pracuje w IT 100% zdalnie, wiec mam dosyc wygodnie i tez pewnie bede pracowac dopoki dam rade

U mnie pracodawca zobaczył na L4 i już mi do polowy października wpisali sicka 🤷🏼‍♀️ trochę słabo bo jeszcze mogłabym popracować ale z drugiej strony muszą zapewnić ciągłość operacji więc trochę ich rozumiem

ja będę mówiła ale po USG..i to też bym chciała żeby dyrektor na razie zostawil tą informację dla siebie i przemyślał jak ułożyć pracę w dziale po moim odejściu.

a mas termometr kuchenny ? Może po prostu termostat ma popsuty ? Czy inne rzeczy pieką się w porządku ?
Drożdżowe piecze się jak złoto, jeszcze mi się nie zdarzyło żeby nie wyszło, krucho-drozdzowe też ok, natomiast wszystkie ciasta z owocami od początku to klapa. :/ a wcześniej nigdy nie miałam z tym problemów. Chociaż pamiętam że moja Mama raz klęła na bułkę drożdżowa ze za wolno się piecze.

reklama
Ja pracuję w sklepie i przypałętała mi się infekcja intymna, Pani doktor nie chciała nawet słyszeć o pracy, powiedziała wprost albo praca albo dziecko, dużo dźwigam kartonów od 10 po 25 kg i to oznaczało by jedno prosta drogę do poronienia w dodatku jestem kierownikiem więc dochodzi jeszcze presja czasu, stres i nerwy więc l4 od 6 tyg ciąży 😔

Do góry