reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2024

Wiadomo. Ale moja praca na ciążę nie wpływa. Ja decyduje czy pracuje w biurze czy w domu i mam również nienormowany czas pracy co oznacza że w słabszy dzień pracuje krócej czy ile chce.
Dlatego chcę być jak najdłużej. Bardzo szanuję sobie tą pracę. ☺️
brzmi spoko ;) nawet zazdroszczę bo ja z racji tego ze pracuje w przedszkolu nie mam opcji pracy zdalnej i trochę boje się zarazków ;( żeby nie złapać czegoś niebezpiecznego. Na razie mam totalnie sinusoidę jeśli chodzi o samopoczucie. Dopiero we wtorek wracam do pracy i na razie chyba nie informuje o ciąży z racji tego, że nie wiem co będzie po tej ostatniej wizycie… a wy już poinformowalyscie pracodawcę ??

reklama
brzmi spoko ;) nawet zazdroszczę bo ja z racji tego ze pracuje w przedszkolu nie mam opcji pracy zdalnej i trochę boje się zarazków ;( żeby nie złapać czegoś niebezpiecznego. Na razie mam totalnie sinusoidę jeśli chodzi o samopoczucie. Dopiero we wtorek wracam do pracy i na razie chyba nie informuje o ciąży z racji tego, że nie wiem co będzie po tej ostatniej wizycie… a wy już poinformowalyscie pracodawcę ??
Ja powiem jak nie dam rady ukryć. Ale ja nie powiedziałam nawet rodzinie więc. 🫣😂

ja nie wiem kiedy powiem w pracy, na pewno nie przed prenatalnymi. Pracuje w IT 100% zdalnie, wiec mam dosyc wygodnie i tez pewnie bede pracowac dopoki dam rade

U mnie pracodawca zobaczył na L4 i już mi do polowy października wpisali sicka 🤷🏼‍♀️ trochę słabo bo jeszcze mogłabym popracować ale z drugiej strony muszą zapewnić ciągłość operacji więc trochę ich rozumiem

ja będę mówiła ale po USG..i to też bym chciała żeby dyrektor na razie zostawil tą informację dla siebie i przemyślał jak ułożyć pracę w dziale po moim odejściu.

a mas termometr kuchenny ? Może po prostu termostat ma popsuty ? Czy inne rzeczy pieką się w porządku ?
Drożdżowe piecze się jak złoto, jeszcze mi się nie zdarzyło żeby nie wyszło, krucho-drozdzowe też ok, natomiast wszystkie ciasta z owocami od początku to klapa. :/ a wcześniej nigdy nie miałam z tym problemów. Chociaż pamiętam że moja Mama raz klęła na bułkę drożdżowa ze za wolno się piecze.

reklama
Ja pracuję w sklepie i przypałętała mi się infekcja intymna, Pani doktor nie chciała nawet słyszeć o pracy, powiedziała wprost albo praca albo dziecko, dużo dźwigam kartonów od 10 po 25 kg i to oznaczało by jedno prosta drogę do poronienia w dodatku jestem kierownikiem więc dochodzi jeszcze presja czasu, stres i nerwy więc l4 od 6 tyg ciąży 😔

Do góry