reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2023

reklama
W tej nie, w poprzedniej czułam kilka razy że może się rozkręcać i działałam szybko z wodą z cytryną. Nie musiałam brać leków w ciąży, mocz prawidłowy. Z tym że ja przed ciążą miałam dosyć często problemy z pęcherzem więc już wiedziałam jak to się zaczyna i kiedy zadziałać. Po ciąży o dziwo o wiele rzadziej mi się to zdarzało - może z 2 razy czułam że coś się święci i wjeżdżała woda z cytryna, nawet nie musiałam brać furaginy.
Ostrzegam tylko że to taka naprawdę kwaśna ta woda musi być 🙈 ale chyba jednak nie mogę o tym mówić 🤢😂
Ja przed ciąża tez miałam dość często zapalenie pecherza:/ jestem już po 1 stracie wiec się denerwuje za każdym razem jak coś się dzieje ;/ 4 tyg temu bo bolało jak diabli teraz aż tak nie ale pije dużo soku z żurawiny i wody. Po cytrynę muszę jechać do sklepu bo mi się skończyła a piłam dużo bo sama woda mi nie wchodzi 🤮

Ja dzisiaj też już po wizycie, człowiek ma się dobrze, mierzy już 42mm, serducho bije 160 ud/min. dostałam zwolnienie na 1,5 tygodnia i leki na mdłości, jak nie pomoże to mam się w szpitalu położyć i może będzie lepiej. Jak powiedziałam że w poprzedniej ciąży mdłości mnie trzymały do 32 tygodnia, to stwierdził że musiałam mieć inne problemy (np gastryczne)bo przez ciążę aż tak długo bym nie miała 🤷🏻‍♀️ no zobaczymy.

Pokrzywa nie powinna być pita w ciąży bez konsultacji z lekarzem.
O właśnie tego nie wiedziałam, bo na jedną filiżankę dziennie sobie pozwalam. Znalazłam różne artykuły teraz w internecie i jedne zalecają picie, a drugie zdecydowanie nie, więc póki co się wstrzymam i podpytam lekarza przy wizycie. Dzięki :)

Ja dzisiaj też już po wizycie, człowiek ma się dobrze, mierzy już 42mm, serducho bije 160 ud/min. dostałam zwolnienie na 1,5 tygodnia i leki na mdłości, jak nie pomoże to mam się w szpitalu położyć i może będzie lepiej. Jak powiedziałam że w poprzedniej ciąży mdłości mnie trzymały do 32 tygodnia, to stwierdził że musiałam mieć inne problemy (np gastryczne)bo przez ciążę aż tak długo bym nie miała 🤷🏻‍♀️ no zobaczymy.
Który masz tydzień ciąży ?

reklama
Do góry