reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2023

O masz .. to ja jednak naprawdę stworzona jestem to bycia w ciąży .. mi dalej nic - dalej czuje się jak gdyby nigdy nic ... , pełna energii bez dolegliwości, zachcianek potrzeb boli - nic. Jutro usg mam nadzieje mimo wszytsko ze ten mały gnom tam rośnie :p
Koniecznie daj znać! Nawet jak drugi raz bede w ciąży to te objawy będą dla mnie czarną magią 😑

reklama
Ja mam 10 tc ale

Kurczę strasznie dużo 🙈 może masz więcej tych badań niż ja :/ może popytaj o jakieś pakiety dla kobiet w ciąży wiem ze czasami coś maja ;)
19 mam wizytę u ginekologa na nfz więc może mi da skierowanie chociaż na połowę badan. A do swojego mam 26 więc jeśli je dostanę to mam nadzieje, że uda mi się je do 26 zrobić.

Jak się czujecie dziewczyny?

Już po ! Melduje ze serce bije :-) 3,71 cm z usg wychodzi 10 tyg i 4 dni ;) ( z om 10 tyg o 2 dni) wyglada jak zwinięty kosmita ;-) wyniki cukru w normie ;-) jedynie wynik różyczki norma 25 a ja mam 25,5 - przeciwciała w kl. IgM - reaktywny - może ktoś bardziej się na tym zna ?

19 mam wizytę u ginekologa na nfz więc może mi da skierowanie chociaż na połowę badan. A do swojego mam 26 więc jeśli je dostanę to mam nadzieje, że uda mi się je do 26 zrobić.

Jak się czujecie dziewczyny?
Pewnie, próbuj na NFZ bo koszta są takie ze głowa boli ;/ ja patrząc na wizytę, leki i badania to 1000 zł nie moje ;/ u mnie mdłości cały czas najgorsze rano i wieczorem w ciągu dnia ujdzie :) poza tym kłucie i delikatny ból podbrzusza.

Pewnie, próbuj na NFZ bo koszta są takie ze głowa boli ;/ ja patrząc na wizytę, leki i badania to 1000 zł nie moje ;/ u mnie mdłości cały czas najgorsze rano i wieczorem w ciągu dnia ujdzie :) poza tym kłucie i delikatny ból podbrzusza.
Dokładnie. Ceny badan to jedno minimum 40 zł. A mam ich 13. Do tego wizyty, leki. Jeszcze usg piersi. Dodatkowo dochodzi endokrynolog i diabetolog. Tez wszystko prywatnie. Jedynie do ginekologa udało mi się na nfz dostać ale to też dostałam termin z wielkim bolem lekarza.

Ooo mój Boże co za koszmar 😱😱😱
Ja nie mogę czytać takich rzeczy, to jest straszne. Co musiałaś za stres przeżyć 😭 ma szczęście dobrze się skończyło. Ja mam zawał jak czytam ☹️😱😭
Kochana nie stresuj się tak historiami innych, bo się wykończysz.
Prawda, że krew w ciąży to największy dramat dla oczu.. w szpitalu się trzymałam twardo, w mieszkaniu zeszły emocje i ryczałam. Musiałam to po prostu z siebie wypuścić, bo bym się udusiła. Moment usg to było moje być albo nie być. Ale czułam, że będzie dobrze.
Na dodatek wczoraj trzymały jeszcze emocje i wkręciłam sobie, że objawy mi minęły, a potem dowiedziałam się, że mój mąż w delegacji tak przeżył mój szpital, że sam wylądował na pogotowiu z atakiem serca. Bogu dziękuję, że to nie był zawał. Już jest ze mną.
A objawy🤢 i ból cycków są wciąż ze mną. Ile to stres może namieszać we wszystkim.
I do tej pory wypadają resztki starej, ciemnej krwi. Jeszcze się oczyszcza po tym krwawieniu, ale tylko na WC.

U mnie mdłości chyba odpuszczają bo dziś lepiej. Mogę coś zjeść z rana. Jednak nie chwalę bo mogą za chwilę złapać.

@Paw2021 gratuluje kolejnej dobrej wizyty 💓
Z tą różyczka to wiem tylko tyle, że wysokie przeciwciała w igG oznaczają, że się przechorowało lub było się szczepionym na to. U mnie wynik w igM jest 0,5 ale też mam inne normy.

Dokładnie. Ceny badan to jedno minimum 40 zł. A mam ich 13. Do tego wizyty, leki. Jeszcze usg piersi. Dodatkowo dochodzi endokrynolog i diabetolog. Tez wszystko prywatnie. Jedynie do ginekologa udało mi się na nfz dostać ale to też dostałam termin z wielkim bolem lekarza.
Niestety tak to wyglada, ja za swoje badania przy dwóch rabatach zapłaciłam 450 zł 😒 Decydując się jednak na bobo miałam świadomość, ze koszty będą leciały w tysiacach 🫣🙈 jak się czlowiek przygotuje to jakoś lżej 🤣

reklama
Jestem przerażona 😭 rano zobalało mnie podbrzusze ale myślałam że to normalne... Byłam w toalecie i na papierze przy podcieraniu zobaczyłam troszkę krwi😭 i delikatne brązowe plamienie 😭 umówiłam się dziś do ginekologa sprawdzić czy wszystko jest dobrze z dzidzią 😢 miałam iść dopiero 26.09 na genetyczne. Trzymajcie kciuki żeby to plamienie nie było nic poważnego, żeby to może było od nadżerki która mam 😭 dziś mam 9+3. Od początku ciąży biorę duhapston 3x1 i od 7 tygodnia heparynę 😔 jestem załamana

Do góry