Kinnia95
Fanka BB :)
Również mam umowę na czas określony. A ta mi się kończy 2 listopada. Muszą mi ją przedłużyć do dnia porodu, a z tego porodu Szefowa nie była zadowolona. Ale nie przejmuj się. Maleństwo najważniejsze.Cześć Dziewczyny i składam Wam Wszystkim Gratulacje :-)
Przyjmiecie mnie do swojego grona ?
Na początek może się przedstawię mam na imię Kasia i mam 36 lat :-)
Wczoraj zrobiłam test. Głównie po to aby wykluczyć ciążę bo trochę mi się przytyło i chciałam zacząć jakieś odchudzanie, a że miałam wcześniej problemy z hormonami to też miałam zamiar iść do lekarza po skierowanie na badania a że spóźniał przy okazji okres ( taka norma.. ) to test trzeba było wykonac. No i pozytywny.... ..udało mi się załapać na ten sam dzień do ginekologa... prawdziwy fart.. I wg USG 5tyd a wg lekarza 7t3d a to też z tego powodu bo nie pamiętam dokładnie kiedy miałam ostatnia @... coś między 10lipca a 15 lipca.. ale wg wyglądu zarodka lekarz ocenił na 7 tydz..
Mam już jedno dziecko, syna ( w listopadzie kaczy 2 latka ) I 2 poronienia...
2 lata temu tryskałam radością z tego powodu... :-) teraz jestem przerażona... :-( dlaczego ?W końcu u udało mi się znaleźć fajna prace, tyle że niestety na czas określony.. umowę mam do sierpnia przyszłego roku... A termin porodu na 16 kwietnia... I stracę ta robotę bo nie mogą sobie pozwolić na brak pracownika i na moje miejsce muszą zatrudnić nowa osobę.. Boję się też przebiegu porodu bo poprzedni miałam z komplikacjami... miałam nagle CC i przez prawie miesiąc nie widziałam dziecka bo był w innym mieście w szpitalu...
Ale mam nadzieję że teraz będzie wszystko dobrze
Napiszecie która z Was ma jaki termin i w którym aktualnie jest tyg ciąży?? Z góry Was pozdrawiam i miłego popołudnia życzę
Ja mam termin między 25 a 29 kwietnia. Według usg to 6+2tc a z om to wychodziły 7 albo 8tc ale to dlatego, że mam bardzo rozjechane cykle i nie wiadomo kiedy była owulacja. A @ mialam 13 lipca. Więc podobnie jak Ty.
Objawów żadnych nie mam. No prócz zatrzymania miesiączki i boli piersi ale on też jakiś bardzo uciążliwy nie jest. Czasem czuje się dziwnie. Ale ciężko mi to nazwać mdłościami, bo trwają chwilę. Czasem mnie senność łapie i zamykają mi się oczka jak leżę. No ale to tyle objawów. Ale dziewczyny mowia, że mogą później się nasilić. Więc całkiem możliwe że będę przytulać porcelanę
Mam 27 lat to moje pierwsze, ale 2 ciąża. Pierwszy biochem trzy lata temu. Staraliśmy się 2 lata i w końcu się udało.
Jak się czujesz?