reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2023

reklama
Dlatego właśnie dostałam antybiotyk, miałam w posiewie e coli i Pani doktor sama mówiła ze szybko zareagowałam i przyszłam z wynikami bo bakterii miałam bardzo dużo a to mogło zaszkodzić maluszkowi bardziej niż antybiotyk :(
No ok. Tylko monural nie jest do końca przebadany. Co lekarz to inne podejście, moja lekarka mówiła że tylko urosept w pierwszym trymestrze. Potem brałam furagunę i właśnie monural, bo infekcja cały czas nawracała.

Cześć dziewczyny 🙂
Staram się na bieżąco czytać co u was ale czasu ostatnio mało

@Serio czekam na wiesci co u lekarza 🤞

Byłam na wizycie dzisiaj. Jest pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem ♥️ czynność serca widoczna z om 6+1 z USG 6+0 więc się zgadza. Termin 24 kwietnia 🌸
W czwartek ponowna wizyta bo niestety cukier wczoraj na czczo 97 więc jutro rano test obciążenia glukoza. I z wynikiem do pani doktor więc jeszcze raz pooglądam dziecko, bo już powinno być widać ładnie serce ❤️

No ok. Tylko monural nie jest do końca przebadany. Co lekarz to inne podejście, moja lekarka mówiła że tylko urosept w pierwszym trymestrze. Potem brałam furagunę i właśnie monural, bo infekcja cały czas nawracała.
Tak jak mówisz co lekarz to inna opinia. Mam nadzieje ze zapalenie pecherza już nie wróci🙈 bo bolało milion razy bardziej już przed ciąża.

Cześć,
Mialam 8 stron do nadrobienia, ale dałam radę :D
Kurcze jak tak czytam Wasze objawy to sie martwię i Wam zazdroszcze, bo mi zostal tylko ból piersi i to lekki, musze je pomacać żeby poczuć.. no i brak mocy, ale to równie dobrze moze byc z upału 🙄 najchętniej to bym poleciała na usg... ale byłam w środę 🙄

Co do niektórych lekarzy to naprawdę.. brak słów. Jak mozna komus powiedziec, ze widzi, ze sie źle odżywia? Skad oni sie urwali?
Ja mam w piątek wizytę u lekarza. Będę wtedy 8+3 tydz. Serduszko na poprzedniej wizycie biło 159/min. Bardzo się stresuje 😭 nie mam jakiś konkretnych objawów ciąży. Delikatny ból piersi ale nie codziennie. Dziś np mnie nie boli. A jeszcze jak na złość odpaliłam Facebooka i pierwszy post jaki mi się wyświetlił z jakiejś grupy że dziewczyna była na wizycie w 9 tygodniu i serduszko nie biło, a dwa tygodnie temu było wszystko dobrze i właśnie czeka na poronienie. To już totalnie mnie dobiło. Do piątku będę kłębkiem nerwów 😢

Ja mam w piątek wizytę u lekarza. Będę wtedy 8+3 tydz. Serduszko na poprzedniej wizycie biło 159/min. Bardzo się stresuje 😭 nie mam jakiś konkretnych objawów ciąży. Delikatny ból piersi ale nie codziennie. Dziś np mnie nie boli. A jeszcze jak na złość odpaliłam Facebooka i pierwszy post jaki mi się wyświetlił z jakiejś grupy że dziewczyna była na wizycie w 9 tygodniu i serduszko nie biło, a dwa tygodnie temu było wszystko dobrze i właśnie czeka na poronienie. To już totalnie mnie dobiło. Do piątku będę kłębkiem nerwów 😢
Ja tak miałam. No, nikomu tego nie życze. A szłam wtedy na wizytę z przeświadczeniem że jest wszystko ok ! Nawet objawy nadal miałam, tyle że musiało się to stać w niedalekim czasie ponieważ wielkość dziecka była odpowiednia do wielkości ciąży. Tak naprawde to trzeba się starać myśleć pozytywnie bo na pewnie rzeczy wpływu nie mamy. Każda z nas się martwi czy wszystko ok. I każda się wsłuchuje w objaw1y. Trzeba czymś zając głowę ale nie czarnymi myślami 😉 będzie dobrze.

Ja tez to przeżyłam i w tej ciąży stresuje się przed każda wizytą:/ Pamiętaj że Twoje nastawienie dużo robi, myśl pozytywnie to że komuś się to przytrafiło to nie znaczy że tobie musi. Głowa do góry bo tym zamartwianie się bardziej szkodzisz dziecku. Idz na spacer zajmij czymś głowę, do piątku szybko zleci, a zobaczysz ze będzie wszystko dobrze.💪💪

reklama
A mam pytanie z innej beczki xd kiedy mówicie najbliższym o ciąży ? My w pierwszej pochwalilismy się dość szybko a niestety poroniłam ;/

Do góry