Ja na prenatalne planuje iść razem. A tak to musi się zająć starszą jak ja mam wizytyDziewczyny, na która wizytę u gin planujecie zabrać swojego małżonka/partnera/narzeczonego?
reklama
Mam te same dylematy czy robić już teraz czy jeszcze poczekać i zrobić przed samą wizytą.Mocz i morfologię chce zrobić później ale te wszystkie badania na toksoplazmozę inne to się zastanawiam właśnie
No ok. Tylko monural nie jest do końca przebadany. Co lekarz to inne podejście, moja lekarka mówiła że tylko urosept w pierwszym trymestrze. Potem brałam furagunę i właśnie monural, bo infekcja cały czas nawracała.Dlatego właśnie dostałam antybiotyk, miałam w posiewie e coli i Pani doktor sama mówiła ze szybko zareagowałam i przyszłam z wynikami bo bakterii miałam bardzo dużo a to mogło zaszkodzić maluszkowi bardziej niż antybiotyk
pietraczkaa
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny
Staram się na bieżąco czytać co u was ale czasu ostatnio mało
@Serio czekam na wiesci co u lekarza
Byłam na wizycie dzisiaj. Jest pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem czynność serca widoczna z om 6+1 z USG 6+0 więc się zgadza. Termin 24 kwietnia
W czwartek ponowna wizyta bo niestety cukier wczoraj na czczo 97 więc jutro rano test obciążenia glukoza. I z wynikiem do pani doktor więc jeszcze raz pooglądam dziecko, bo już powinno być widać ładnie serce
Staram się na bieżąco czytać co u was ale czasu ostatnio mało
@Serio czekam na wiesci co u lekarza
Byłam na wizycie dzisiaj. Jest pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem czynność serca widoczna z om 6+1 z USG 6+0 więc się zgadza. Termin 24 kwietnia
W czwartek ponowna wizyta bo niestety cukier wczoraj na czczo 97 więc jutro rano test obciążenia glukoza. I z wynikiem do pani doktor więc jeszcze raz pooglądam dziecko, bo już powinno być widać ładnie serce
KasiaF92
Tak jak mówisz co lekarz to inna opinia. Mam nadzieje ze zapalenie pecherza już nie wróci bo bolało milion razy bardziej już przed ciąża.No ok. Tylko monural nie jest do końca przebadany. Co lekarz to inne podejście, moja lekarka mówiła że tylko urosept w pierwszym trymestrze. Potem brałam furagunę i właśnie monural, bo infekcja cały czas nawracała.
sara.woj
Nie, jeszcze nie, pewnie dopiero po usgA kartę ciąży masz? Tak na raty, tu wizyta, tu usg, za chwilę może badania. Lekarze
19kamila96
Ja mam w piątek wizytę u lekarza. Będę wtedy 8+3 tydz. Serduszko na poprzedniej wizycie biło 159/min. Bardzo się stresuje nie mam jakiś konkretnych objawów ciąży. Delikatny ból piersi ale nie codziennie. Dziś np mnie nie boli. A jeszcze jak na złość odpaliłam Facebooka i pierwszy post jaki mi się wyświetlił z jakiejś grupy że dziewczyna była na wizycie w 9 tygodniu i serduszko nie biło, a dwa tygodnie temu było wszystko dobrze i właśnie czeka na poronienie. To już totalnie mnie dobiło. Do piątku będę kłębkiem nerwówCześć,
Mialam 8 stron do nadrobienia, ale dałam radę
Kurcze jak tak czytam Wasze objawy to sie martwię i Wam zazdroszcze, bo mi zostal tylko ból piersi i to lekki, musze je pomacać żeby poczuć.. no i brak mocy, ale to równie dobrze moze byc z upału najchętniej to bym poleciała na usg... ale byłam w środę
Co do niektórych lekarzy to naprawdę.. brak słów. Jak mozna komus powiedziec, ze widzi, ze sie źle odżywia? Skad oni sie urwali?
Ja tak miałam. No, nikomu tego nie życze. A szłam wtedy na wizytę z przeświadczeniem że jest wszystko ok ! Nawet objawy nadal miałam, tyle że musiało się to stać w niedalekim czasie ponieważ wielkość dziecka była odpowiednia do wielkości ciąży. Tak naprawde to trzeba się starać myśleć pozytywnie bo na pewnie rzeczy wpływu nie mamy. Każda z nas się martwi czy wszystko ok. I każda się wsłuchuje w objaw1y. Trzeba czymś zając głowę ale nie czarnymi myślami będzie dobrze.Ja mam w piątek wizytę u lekarza. Będę wtedy 8+3 tydz. Serduszko na poprzedniej wizycie biło 159/min. Bardzo się stresuje nie mam jakiś konkretnych objawów ciąży. Delikatny ból piersi ale nie codziennie. Dziś np mnie nie boli. A jeszcze jak na złość odpaliłam Facebooka i pierwszy post jaki mi się wyświetlił z jakiejś grupy że dziewczyna była na wizycie w 9 tygodniu i serduszko nie biło, a dwa tygodnie temu było wszystko dobrze i właśnie czeka na poronienie. To już totalnie mnie dobiło. Do piątku będę kłębkiem nerwów
KasiaF92
Ja tez to przeżyłam i w tej ciąży stresuje się przed każda wizytą:/ Pamiętaj że Twoje nastawienie dużo robi, myśl pozytywnie to że komuś się to przytrafiło to nie znaczy że tobie musi. Głowa do góry bo tym zamartwianie się bardziej szkodzisz dziecku. Idz na spacer zajmij czymś głowę, do piątku szybko zleci, a zobaczysz ze będzie wszystko dobrze.Ja mam w piątek wizytę u lekarza. Będę wtedy 8+3 tydz. Serduszko na poprzedniej wizycie biło 159/min. Bardzo się stresuje nie mam jakiś konkretnych objawów ciąży. Delikatny ból piersi ale nie codziennie. Dziś np mnie nie boli. A jeszcze jak na złość odpaliłam Facebooka i pierwszy post jaki mi się wyświetlił z jakiejś grupy że dziewczyna była na wizycie w 9 tygodniu i serduszko nie biło, a dwa tygodnie temu było wszystko dobrze i właśnie czeka na poronienie. To już totalnie mnie dobiło. Do piątku będę kłębkiem nerwów
reklama