reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2023

Gratuluje . U mnie niestety nie jest zbyt fajnie.
Za szybko się cieszyłam dziewczyny . Nie jest dobrze. 3 sierpnia beta 271 robiona 2 dni po spóźnionej @ wczoraj robiłam ponownie i wynik tylko 491 a progesteron 9,40 Lekarz podejrzewa ciąże pozamaciczną 😭 w piątek mam usg aż się boję nigdy nie miałam takiej sytuacji . Kiedyś jak byłam w ciąży robiłam tylko test i lekarz potwierdzał ciąże a teraz te bety ….. stres przez nie tylko .
ojej współczuję bardzo. Przyrost rzeczywiście nie jest dobry. Ale przy takiej wartości betaHCG najpewniej żaden zabieg nie będzie konieczny (pęcherzyk jest często widoczny dopiero powyżej 1000) więc będziesz mogła starać się dalej praktycznie od razu .

reklama
U mnie to stres, pierwsza ciążę w 2014 roku straciłam w 22tc, zaczęłam rodzić, okazało się, że mam niewydolność szyjki macicy, a od 16 rż nie mam też lewego jajnika, druga ciąża zakończona w 06.2015 w 35 tc, mam syna :)
Teraz po prawie 3 latach starań , nagle pozytywny test, całkowite zaskoczenie !
współczuję przeżyć. :( Tym bardziej trzymam kciuki aby tym razem było spokojnie. Ja mam syna z listopada 2017, pod koniec 2020 zaczęliśmy starania o drugie dziecko, udało się dopiero w lutym tego roku, niestety biochemiczna, którą mocno przeżyłam (tym bardziej nawet nie jestem w stanie wyobrazić sobie straty w 22tc). Od lipca wznowiliśmy starania i tym razem udało się w pierwszym cyklu. Długo byłam w szoku i pytałam męża czy już mogę zacząć się po cichu cieszyć (o ciąży wiem już od 22.07). :) Teraz już spokojniej, choć dalej mam stresa przed czwartkiem.

@Asia_123 witaj w naszym gronie! Trzymam kciuki aby wszystko było ok w czwartek! 😁 Raczej jeszcze nie zobaczysz zarodka więc się tym nie stresuj, to jeszcze za wcześnie 😉

A ja Was chcę zapytać czy macie już jakieś przeczucia co do płci? 😅
Ja w poprzedniej ciąży od początku wiedziałam, że będzie chłop, a obecnie (mimo że wolałabym drugiego facecika) jestem więcej niż pewna że będzie baba 🙈😅

U mnie to stres, pierwsza ciążę w 2014 roku straciłam w 22tc, zaczęłam rodzić, okazało się, że mam niewydolność szyjki macicy, a od 16 rż nie mam też lewego jajnika, druga ciąża zakończona w 06.2015 w 35 tc, mam syna :)
Teraz po prawie 3 latach starań , nagle pozytywny test, całkowite zaskoczenie !
przeżycia straszne, tym bardziej że w pierwszej ciąży ale pamiętaj że teraz historia pisze się od nowa i to co było już się nie powtórzy 😀

Za szybko się cieszyłam dziewczyny . Nie jest dobrze. 3 sierpnia beta 271 robiona 2 dni po spóźnionej @ wczoraj robiłam ponownie i wynik tylko 491 a progesteron 9,40 Lekarz podejrzewa ciąże pozamaciczną 😭 w piątek mam usg aż się boję nigdy nie miałam takiej sytuacji . Kiedyś jak byłam w ciąży robiłam tylko test i lekarz potwierdzał ciąże a teraz te bety ….. stres przez nie tylko .
Bardzo mi przykro 😥 daj koniecznie znać po wizycie. Planujesz badac jeszcze jutro bete i proga?
Ja akurat uwazam, ze warto robic te badania, bo mimo ze nie mamy wpływu na pojawienie sie nieprawidłowości to jednak lepiej wiedziec o nich szybciej i w pore reagować.

Bardzo mi przykro 😥 daj koniecznie znać po wizycie. Planujesz badac jeszcze jutro bete i proga?
Ja akurat uwazam, ze warto robic te badania, bo mimo ze nie mamy wpływu na pojawienie sie nieprawidłowości to jednak lepiej wiedziec o nich szybciej i w pore reagować.
trochę tak a trochę jednak dodaje to stresu. Moja 2 ciąża nie przyrastała prawidłowo najpierw beta była 700 potem 1000 , 1500 i później 3500 i dziś mam super kochana 1.5 roczna dziewczynkę. Więc bywa różnie a nerwy i hustawka emocji byly koszmarne.

Bardzo mi przykro... Daj znać co lekarz powie w piątek... Ja bym na Twoim miejscu jeszcze raz zrobiła betę - ona może już spadać niestety, ale przynajmniej będziesz miała pewność...

@Asia_123 witaj w naszym gronie! Trzymam kciuki aby wszystko było ok w czwartek! 😁 Raczej jeszcze nie zobaczysz zarodka więc się tym nie stresuj, to jeszcze za wcześnie 😉

A ja Was chcę zapytać czy macie już jakieś przeczucia co do płci? 😅
Ja w poprzedniej ciąży od początku wiedziałam, że będzie chłop, a obecnie (mimo że wolałabym drugiego facecika) jestem więcej niż pewna że będzie baba 🙈😅
ja w ciąży z synem czułam, że będzie Natalka i nie wyszło (od pierwszych prenatalnych na żadnym USG nie było nawet wątpliwości). Teraz tę ciążę przechodzę póki co całkiem inaczej więc może, może... ale raczej nie przywiązuję do tego wagi :D mąż się śmieje, że bliźniaki (parka)

reklama
Mam zrobić betę dzień przed wizytą . Jestem umówiona na piątek na USG.

Do góry