reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2023

reklama
No ja mam z woda podobnie :/ teraz wymuszam w siebie bo muszę dużo pic żeby te bakterie wypłukać 🙈 mdłości mnie się jeszcze trzymają a mam 11tc, mam nadzieje ze za chwile mina całkowicie ;) a co do wielkości brzuszka to ja już tez mam okrągły i ciężko go ukryć 🙈 mam nadzieje ze żurawina mi troszkę chociaż pomoze i złagodzi ból 😥
Mi na zapalenie pęcherza pomaga woda z duuuuza ilością cytryny. Bakterie nie lubią kwasnego i u mnie to działało cuda, kiedy żurawina prawie bez efektu. Może warto spróbować jeśli dasz radę z mdłościami.

Ja też mam problem z wodą. Piję herbatę (mięta, pokrzywa, rumianek, z rana jedna czarna bo kawy nie przełknę 🤮), gdzie normalnie herbaty nawet specjalnie nie lubię 🤷🏻‍♀️ Wmuszam w siebie wodę ale idzie jak po gruzie. Dodatkowo na ostatniej morfologii wyszło mi lekkie odwodnienie (wtedy piłam sporo, ale były upały a po sterydach byłam ciągle cala spocona), więc pewnie teraz też czeka mnie opierdziel od lekarza, ale nie jestem w stanie + te mdłości 🤢

Mi na zapalenie pęcherza pomaga woda z duuuuza ilością cytryny. Bakterie nie lubią kwasnego i u mnie to działało cuda, kiedy żurawina prawie bez efektu. Może warto spróbować jeśli dasz radę z mdłościami.

Ja też mam problem z wodą. Piję herbatę (mięta, pokrzywa, rumianek, z rana jedna czarna bo kawy nie przełknę 🤮), gdzie normalnie herbaty nawet specjalnie nie lubię 🤷🏻‍♀️ Wmuszam w siebie wodę ale idzie jak po gruzie. Dodatkowo na ostatniej morfologii wyszło mi lekkie odwodnienie (wtedy piłam sporo, ale były upały a po sterydach byłam ciągle cala spocona), więc pewnie teraz też czeka mnie opierdziel od lekarza, ale nie jestem w stanie + te mdłości 🤢
Wodę z cytryną raczej dam radę chociaż ostatnio jak się napiłam do witaj porcelano 😅 ja ani kawy ani herbaty nie pije jakoś mnie nie ciągnie ;/ a tak lubiłam ze 2 kawki sobie wypić w ciągu dnia. A ty miałaś zapalenie pecherza w ciąży ?

To my się nie chwalimy jeszcze 😱 wie moja siostra i przyjaciółka (no i ich mężowie). Ja jakoś nawet o tym nie myślę jeszcze... Może powiemy po wizycie 23.09 albo po prenatalnych. Póki co sama mogłabym o tym zapomnieć gdyby nie mdłości i samopoczucie 🙈 teściowa już mi kilka razy powiedziała że mogłabym być w ciazy (mamy 2latka w domu). Ba, nawet ledwo po porodzie kilka osób zapytało "to kiedy drugie?" gdzie wtedy myślałam że nigdy 😱

Moje przyjaciółki wiedzą od testu. Mama i teściowa od tygodnia. Mniej więcej w tym samym czasie powiedziałam synowi (17 lat), choć chciałam jeszcze poczekać, ale nie miałam wyjścia. Wychaczylam na grupie wanienke z przewijakiem za 5 zł I musiał mi pomóc ją wnieść do domu 😅Wiem, że za wcześnie na kupowanie czegokolwiek , ale była okazja 😉Starszy syn jeszcze nie wie, nie mieszka już z nami (20 lat)

Pokrzywa nie powinna być pita w ciąży bez konsultacji z lekarzem.

Wodę z cytryną raczej dam radę chociaż ostatnio jak się napiłam do witaj porcelano 😅 ja ani kawy ani herbaty nie pije jakoś mnie nie ciągnie ;/ a tak lubiłam ze 2 kawki sobie wypić w ciągu dnia. A ty miałaś zapalenie pecherza w ciąży ?
W tej nie, w poprzedniej czułam kilka razy że może się rozkręcać i działałam szybko z wodą z cytryną. Nie musiałam brać leków w ciąży, mocz prawidłowy. Z tym że ja przed ciążą miałam dosyć często problemy z pęcherzem więc już wiedziałam jak to się zaczyna i kiedy zadziałać. Po ciąży o dziwo o wiele rzadziej mi się to zdarzało - może z 2 razy czułam że coś się święci i wjeżdżała woda z cytryna, nawet nie musiałam brać furaginy.
Ostrzegam tylko że to taka naprawdę kwaśna ta woda musi być 🙈 ale chyba jednak nie mogę o tym mówić 🤢😂

Moje przyjaciółki wiedzą od testu. Mama i teściowa od tygodnia. Mniej więcej w tym samym czasie powiedziałam synowi (17 lat), choć chciałam jeszcze poczekać, ale nie miałam wyjścia. Wychaczylam na grupie wanienke z przewijakiem za 5 zł I musiał mi pomóc ją wnieść do domu 😅Wiem, że za wcześnie na kupowanie czegokolwiek , ale była okazja 😉Starszy syn jeszcze nie wie, nie mieszka już z nami (20 lat)
o wow to taki maluszek po przerwie to dopiero wyzwanie.
Ja mam dużo rzeczy po młodszym dziecku cześć przechowywałam u rodziców . A teraz muszę wszystko trzymać w domu bo oni o niczym nie wiedzą a powiedzieli ze skoro nie planujemy już dzieci to nie będą tego trzymać 🤣🤣

reklama
Do góry