reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2023

reklama
A kiedy zamierzacie poinformować rodzinkę o maleństwie?

U mnie to w ogóle śmieszna sytuacja, bo jestem przy kości, a ostatnio w czerwcu przytyłam z 5kg i parę osób pytało czy jestem w ciąży. No wtedy jeszcze nie byłam. Ale myślę, że teraz nikt nie zapyta 😂
Ja myślałam żeby powiedzieć reszcie rodziny po prenatalnych ;)
Ja to chuda jestem i jak na 11 tc to widać, konieczne zakupy będą bo ciuchy to raczej zawsze dopasowane nosiłam 😄 w jeansy to się żadne nie mieszczę już 🙈

Dziewczyny, nie ma sensu prowadzic dalej dyskusji nt zwolnień bo i tak do niczego to nie prowadzi. Każdy jest odpowiedzialny za siebie i swoje decyzje i koniec. Ciekawe, ze nasze kochane panstwo i sam ZUS nas wcale nie okrada, tylko matki w ciąży sa takie zueeee i wyludzaja swiadczenia, zeby jezdzic na wakacje i chodzić do knajp 😂

Jeśli chodzi o adminowanie to chyba po prostu jest to kwestia dodawania i usuwania osób do tego wątku. Nie trzeba robic tabelek :D dobra, jak nie ma chetnych to mogę byc, ale ostrzegam, ze tez mam niewiele czasu, praca i 5 letnia córka skutecznie mi go zabierają, no ale bez sensu, ze kazdy kto chce tu wchodzi i komentuje siejąc zamęt.
Super, że są już dwie chętne. W razie co mogę pomóc przy tworzeniu regulaminu, podpowiedz jak wygląda to na moim innym wątku. Tabelka jest o tyle fajna, że widać ile osób jest na wątku i kto skąd jest🙂

U mnie to w ogóle śmieszna sytuacja, bo jestem przy kości, a ostatnio w czerwcu przytyłam z 5kg i parę osób pytało czy jestem w ciąży. No wtedy jeszcze nie byłam. Ale myślę, że teraz nikt nie zapyta 😂
U mnie wiedzą tylko rodzice i teście. Przy najbliższych spotkaniach pewnie będziemy mówić innym.

Dzień dobry dziewczyny, ja z samego rano byłam na usg. Ciąża póki co rozwija się prawidłowo, jest starsza o tydzień niż wynikałoby z OM. Z usg 10t3d. Lekarz nie widzi w tym powodu do niepokoju. Cieszę się, bo torbiele na jajnikach się wchłonęły. Teraz tylko wytrwać do prenatalnych, planuję też Nifty. Spokojnego dnia dla Was!

Dzień dobry dziewczyny, ja z samego rano byłam na usg. Ciąża póki co rozwija się prawidłowo, jest starsza o tydzień niż wynikałoby z OM. Z usg 10t3d. Lekarz nie widzi w tym powodu do niepokoju. Cieszę się, bo torbiele na jajnikach się wchłonęły. Teraz tylko wytrwać do prenatalnych, planuję też Nifty. Spokojnego dnia dla Was!
a w ktorym tc planujesz Nifty?

a który test dokładnie chcesz zrobić?

U mnie wie moja mama, siostra i brat no i jego żona. U partnera wie chyba cała rodzina już bo tesciowa tak się cieszy, że każdemu już rozpowiedziała, że będzie babcia. Liczy na wnuczkę bo ma 3 synów i wnuka 🤣
Moja mama tylko tam koleżance się pochwaliła że będzie babcią. Chociaż ostatnio wracam że sklepu i sąsiadka się mnie pyta jak się czuje.. Więc chyba każdy już zaraz będzie wiedział. Mam taką rozgadaną rodzinę.😅

reklama
Do góry