reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2023

A czy wy dziewczyny możecie spać w nocy ? Ja się kręcę wiercę i ciężko mi znaleść dobra pozycje;/ do tego od czasu do czasu kłucie i ciągniecie macicy. Jak wasze samopoczucia ?
Ja sie codziennie budze o 2/3 i czasem nie spie okolo 3h albo przez te 3h co chwile sie budzę i latam siku 😆

reklama
Czy założyć wam dział zamknięty? Jeśli tak, poproszę jedną z Was, żeby się do mnie zgłosiła :) Zdjęcie, żeby nie umknął przekaz :)
bigstock-Pregnant-blond-haired-woman-re-420965744.jpg

A to dziwne. Ja właśnie wracam od diabetologa I mam zalecenie jeść rybę. W każdej postaci, tylko żeby nie surową typu sushi.

Ryby z reguły maja dużo rtęci, zwłaszcza te większe. Na pewno im mniejsze rybki typu szprotki czy śledzie maja mniej rtęci niż dorsz czy łosoś.

A to dziwne. Ja właśnie wracam od diabetologa I mam zalecenie jeść rybę. W każdej postaci, tylko żeby nie surową typu sushi.
Ryby są jak najbardziej pożądane, ale nie wszystkie - ekspertem nie jestem, ale makrela zalicza się do grupy ryb zawierających rtęć. Chyba tak to było 🤔
EDIT: oczywiście mogę się mylić, to była tylko luźna myśl 😜

A czy wy dziewczyny możecie spać w nocy ? Ja się kręcę wiercę i ciężko mi znaleść dobra pozycje;/ do tego od czasu do czasu kłucie i ciągniecie macicy. Jak wasze samopoczucia ?

Jeśli spędzę dużo czasu na dworze lepiej śpię w nocy. Ale ogólnie zależy od nocy czasem spie jak zabita a czasem właśnie jak jak Ty kręcę się, co chwila się budzę i mi nie wygodnie...

To ja już zgłupiałam z tymi rybami. Chyba w ogóle ich jeść nie będę.😅
Ja niestety nabyłam bardzo niedobry nawyk - sprawdzam każda możliwa rzecz czy można jeść w ciąży, czy można używać danych kosmetyków w ciąży etc. Skończy się na tym, ze będę jadła same pomidory, a twarz smarowała smalcem, bo naturalny i nie ma chemii 🙈😂🤦🏻‍♀️

reklama
Trzymam kciuki za fasolkę i za Ciebie. Będzie dobrze tylko pozbądź sie złych myśli one nam najbardziej mieszją w głowie 🤞
Ja mam 9+4 i nie czuje się jak w ciąży. Od dwóch dni nie wymiotuje, piersi nie bolą, sutki troszkę wrażliwe, apetyt się poprawił i już też naczytałam się głupot w internecie także noc z głupimi snami i ledwo przespana. Usg mam dopiero 28.09. Ale staram się myśleć pozytywnie, że skoro jest serduszko jak dzwon to już musi być dobrze. Musi 💙
Mam identycznie jak ty. 9+2 i brak objawów. Niby widziałam serduszko tydzień temu poraz kolejny ale uspokojna byłam tylko na kilka dni... Od 2 dni znów zaczynam mieć czarne myśli 😔 wierzę że jest wszystko dobrze i że będzie wszystko dobrze. Ja USG mam 26.09. tak bardzo już kocham tego dzidziusia ♥️

Do góry