reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Dziewczyny takie przelewanie w macicy czuje co to może być?
Kolejne pytanie już prawie 16 tc a macica nie rosnie zaczynam się już obawiać ze coś jest nie tak a wizyta dopiero 18 listopada nie wiem jak ja wytrzymam do tej wizyty 😭 czy wy też w 16tc nie miałyście brzuszka ciążowego?
Spokojnie, czasami brzuszek pojawia się dużo później 🤗 A te przelewania, to pewnie ruchy 🤩 Tak to dziewczyny opisują. Sama jeszcze na nie czekam 😉

reklama
Powiedzcie jak znaleźć to forum bo ja jestem jakaś nieogarnięta...

Powinnaś dostać wiadomość o grupie zamkniętej i klikasz w link 😀 Jak coś napiszesz to już będziesz mieć w apce w powiadomieniach. Tak u mnie to zadziałało. Aaaa…. I w tej grupie jest kilka podtematow gdzie się udzielamy 😉

Kolejne pytanie już prawie 16 tc a macica nie rosnie zaczynam się już obawiać ze coś jest nie tak a wizyta dopiero 18 listopada nie wiem jak ja wytrzymam do tej wizyty 😭 czy wy też w 16tc nie miałyście brzuszka ciążowego?
Jeśli z dzieckiem jest wszystko w porządku to nie masz się czym przejmować, brzuch urośnie w swoim czasie. Przecież te nasze dzieciaczki ważą teraz -200-400 gramów, tyle co talerz zupy, więc czemu miałabyś mieć duży brzuch? Jeśli masz silne mięśnie brzucha to one bardzo długo mogą trzymać wszystko w środku. Kupiłaś detektor tętna, czas trochę sobie odpuścić z panikowaniem i szukaniem nieprawidłowości. 😁

A mi nigdy się nie zdarzyło, żeby cokolwiek mi się skurczylo :) jakoś wcześniej nie byłam przekonana do suszarki, ale zobaczyłam u znajomych i mówię kurde, wreszcie nie będę musiała wieszać prania... przecież ta suszarka to u mnie non stop stoi w okresie jesiennym i zimowym! :) i rzeczywiscie jestem bardzo zadowolona i uważam, że tym bardzie przy dziecku będzie to dużym ułatwieniem.
Ja też jestem z niej bardzo zadowolony póki obsługuje ja mój mąż 🤣 Pewnie w końcu będę się musiała przelać i sama nauczyć się jej obsługiwać no przy maluchu napewno będę z niej korzystać 😁
W pierwszej ciąży to normalne, że jessvze nie widać brzuszka. Nawet się nie obejrzysz jak "wyskoczy"🙈

Ja piję jedna prawdziwą rano i jak mnie najdzie jeszcze ochota później to robię sobie kawę Inkę [emoji16]
Dziewczyny ile pijecie kaw dziennie? Ja miałam na początku ciąży obrzydzenie jak kawę uwielbiam. Teraz piję jedno latte dziennie ale mąż przyjdzie z pracy i też bym miała ochotę z nim napić się kawy...jak bym kupila bezkofeinowa bo mogłabym taka drugą wypić?

reklama
Do góry