reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Ja w pierwszej ciąży byłam przerażona bo nawet nie umiałam pampersa założyć
emoji85.png
uczyliśmy się z mężem na miśku
emoji1787.png
miałam pełno książek i non-stop YouTube i tak w praktyce wyszło co innego ,teraz już jestem mądrzejsza bo wiem mniej więcej co mnie czeka
emoji6.png
Przypomniałaś mi jak razem z mężem oglądaliśmy filmy na Youtube jak poprawnie trzymać noworodka podczas kąpieli. Jezu ale mieliśmy stresa😅 potem to już wychodzi z automatu, ale na początku wszystko jest nieznane🙈 ja to się tak bałam, że sama bym w życiu nie wykąpała, mąż trzymał a ja myłam😆

@Paulii dobrze, że tak szybko wychwycili Ci tą anemię! Dostaniesz leki i na pewno wszystko będzie dobrze🌸

Z naturalnych sposobów bez recepty mogę polecić Floradix żelazo i witaminy, ale to na początku jak już widać, że hemogloblina spada. Mnie uratował przed żelazem na receptę.

@Joasia M lekarz mi odradzał bezkofeinową, bo podobno straszna chemia w składzie. Polecam inke karmelową:) tak, wiem, że to nie to samo, ale jest pyszna😋

Czy to teraz jest Black friday??🤩

reklama
Ja mam odkurzacz dyson animal extra i przy 2 psach sprawdza się bardzo dobrze
Zbawieniem jest to, że jest bezprzewodowy więc można użyć w każdej chwili bez większego wysiłku 🤪
Natomiast żeby było idelanie to chyba musiałabym odkurzać dwa razy dziennie czego nie robię 🙊
Te kłaki się nie kończą to fakt, ja czasem odkurze i mam wrażenie po godzinie ze nie odkurzyałam 😂 nieraz pytam się psa „czemu ty jeszcze łysy nie jesteś?” 🤣

Ooo jestem niemal pewna, że patrzyłam na ten odkurzacz! Wygląda super, właśnie o coś takiego mi chodzi :)

Tak - ja tak naprawdę cały czas odwlekam to zwolnienie... powinnam więcej leżeć i odpoczywać. mam dość sporego mięśniaka uszypułowanego (czyli połączony jest z macicą taką 'łodygą') i w ciąży niestety rośnie ryzyko, że dojdzie do jego skręcenia. jest to dość stresująca wizja :( a jednocześnie głupio było mi iść na zwolnienie wcześniej, bo taka już jestem :) ale chyba w końcu muszę, on sobie rośnie razem z ciążą uciskając na narządy - chociaż już teraz na szczęście powinien przestać.

Dziękuję za polecenie! Sprawdzę na pewno :)
Miałaś tego mięśniaka przed ciąża już? Biedna, dodatkowy stres tylko dla Ciebie :( z tego co mówiłaś to Twoj przełożony wykazał zrozumienie wiec jeśli nie czujesz się na siłach to bierz zwolnienie i odpoczywaj 😘 do mnie dzwoniła wczoraj moja szefowa bo czegoś nie wiedziała omg i to takiej podstawowej rzeczy i mowie do starego dobrze ze tam nie muszę siedzieć i o wszystko się martwić sama bo ona nic nigdy nie wie 🤦‍♀️

U mnie z wyprawką też czekam, jakoś nie mam na to jeszcze ciśnienia. Nawet jednego ubranka nie kupiłam jeszcze... cos jakby mam takie obawy, że nakupuję, a coś się stanie i nie wiem 😳🤔 do tego nawet nie wiem co tam w brzuch siedzi i do grudnia się nie dowiem, ruchów też nie czuje jeszcze więc tak sobie spokojnie z tym czekam 🙂 raczej się nastawiam po nowym roku na takie bajery chociaż maz mowi, aby na wózek i fotelik zapolowac w tym okresie między świętami lub black friday jak będą promocje bo to najwieksze wydatki 😊😊

Jeśli chodzi o kawę, to ja jej ogolnie mało pijam, bardziej mleko z kawą haha czyli latte 😀 ale od początku ciazy mam kawowstręt i ani jednej nie tknęłam. A kupiliśmy nowy ekspres do mieszkania które wyremontowaliśmy i czeka jak się przeprowadzimy 🙈 maz się pytal czy będę pic kawę jak teraz nie piłam juz 4 miesiące haha mowie ze jasne, mi to DOPIERO bedzie potrzebna kawa przy dzidzi 🤣🤣

U mojej mamy mamy rodzinnego psa, jamnika 😀 to syn mojej mamy, najwazniejszy z dzieci haha

Oooo zazdroszczę bardzo! U nas niestety tylko mini choinka :D bardziej na szerokość niż wysokość :D ale zawsze coś 😅

Ojeeej będizecie mieć dwa kotki? 🥰
Tak, kotkę i kota 🙈 Aktualnie mają około 9 tygodni więc takie Maluszki na razie 😊 Musimy później tylko pamiętać żeby je wykastrować/wysterylizować jak tylko będzie to możliwe żeby nam się na wiosnę gromadka jeszcze bardziej nie powiększyła 😅

Przypomniałaś mi jak razem z mężem oglądaliśmy filmy na Youtube jak poprawnie trzymać noworodka podczas kąpieli. Jezu ale mieliśmy stresa😅 potem to już wychodzi z automatu, ale na początku wszystko jest nieznane🙈 ja to się tak bałam, że sama bym w życiu nie wykąpała, mąż trzymał a ja myłam😆

@Paulii dobrze, że tak szybko wychwycili Ci tą anemię! Dostaniesz leki i na pewno wszystko będzie dobrze🌸

Z naturalnych sposobów bez recepty mogę polecić Floradix żelazo i witaminy, ale to na początku jak już widać, że hemogloblina spada. Mnie uratował przed żelazem na receptę.

@Joasia M lekarz mi odradzał bezkofeinową, bo podobno straszna chemia w składzie. Polecam inke karmelową:) tak, wiem, że to nie to samo, ale jest pyszna😋

Czy to teraz jest Black friday??🤩
Tak, ostatni piątek listopada ale niektóre sklepy robią black week a nawet caly miesiąc jakieś promocje 😂

Te kłaki się nie kończą to fakt, ja czasem odkurze i mam wrażenie po godzinie ze nie odkurzyałam 😂 nieraz pytam się psa „czemu ty jeszcze łysy nie jesteś?” 🤣

Miałaś tego mięśniaka przed ciąża już? Biedna, dodatkowy stres tylko dla Ciebie :( z tego co mówiłaś to Twoj przełożony wykazał zrozumienie wiec jeśli nie czujesz się na siłach to bierz zwolnienie i odpoczywaj 😘 do mnie dzwoniła wczoraj moja szefowa bo czegoś nie wiedziała omg i to takiej podstawowej rzeczy i mowie do starego dobrze ze tam nie muszę siedzieć i o wszystko się martwić sama bo ona nic nigdy nie wie 🤦‍♀️

Też tak mam z tymi kłakami... jak to możliwe że tyle z nich tego wyłazi a nadal mają tak dużo :D

Taak, miałam, byłam z tym u ginekologa-onkologa i zalecił najpierw zajście w ciążę, a potem usunięcie, bo jest ryzyko, że macica zostałaby 'uszkodzona'. O matko! mam nadzieję, że nie będą do Ciebie często dzwonić 😳 co to za zaburzanie spokoju :D

Dzień dobry Dziewczyny :)

Ja dzisiaj miałam wizytę kontrolną (18+4). Wszystko z Młodą dobrze.

Niemniej jednak od wczoraj nie mam humoru/jakoś tak się nie układa.

Miałam wczoraj telco z koleżankami, gdzie jedna z nich jest w 8 miesiącu. Nie wiem czemu, ale to spotkanie mnie zdołowało... Chciałam się pochwalić, że jestem w ciąży, a usłyszałam z jej ust "przecież to dopiero początek", "na tak wczesnym etapie, to ja o wyprawce nie myślałam" oraz milion innych nieprzyjemnych tekstów, jak wyśmianie mebli z Ikei, wózków Cybex itd. Generalnie dla swojego spokoju psychicznego nie chcę się z nią kontaktować przez najbliższe miesiące.

Poza tym, jadąc dzisiaj do lekarza zaczęło mi coś stukać w aucie, szybka wizyta na stacji diagnostycznej i auto idzie dzisiaj do mechanika. Dodatkowe wydatki :(

Mam nadzieję, że na prenatalnych 15 listopada będę w lepszym humorze i bardziej się skupię na Małej.

Witajcie kochane . Ja dziś fajnie dzień zaczęłam , wpadła kumpela na śniadanie i kawkę . Troszkę pogadaliśmy i pośmialiśmy .
Na 15 muszę jechać do uniklinik hemoglobina 7,2 😓😓 anemia jak diabli . Musza mi podać erytropoetyne ehhh zaczynam się bać
Będzie dobrze. Jest plan, jest działanie. Barszczyk kiszony by sie przydał🤤

Tak, ostatni piątek listopada ale niektóre sklepy robią black week a nawet caly miesiąc jakieś promocje 😂
A no faktycznie ostatni piątek listopada. To przecież wtedy mi się zaczęła znienacka akcja porodowa, totalne zaskoczenie, miałam wtedy prawdziwy Black friday🙈😅

@Uni_Cat brzydko mówiąc, olej babę. No co za brak empatii. Wiesz co, mi by przez usta nie przeszły takie słowa do koleżanki w ciąży, jak tak można, chyba faktycznie dla własnego zdrowia psychicznego lepiej ograniczyć na razie kontakty, taka koleżanka to akurat nie jest Ci teraz potrzebna:/
Trzymam kciuki, żeby z autem to nie było nic poważnego, to niestety studia bez dna. Z tego powodu pozbyliśmy się poprzedniego auta, bo to był jakiś obłęd, ciągle naprawy i tak w kółko, jakiś pechowy egzemplarz.

reklama
Dzień dobry Dziewczyny :)

Ja dzisiaj miałam wizytę kontrolną (18+4). Wszystko z Młodą dobrze.

Niemniej jednak od wczoraj nie mam humoru/jakoś tak się nie układa.

Miałam wczoraj telco z koleżankami, gdzie jedna z nich jest w 8 miesiącu. Nie wiem czemu, ale to spotkanie mnie zdołowało... Chciałam się pochwalić, że jestem w ciąży, a usłyszałam z jej ust "przecież to dopiero początek", "na tak wczesnym etapie, to ja o wyprawce nie myślałam" oraz milion innych nieprzyjemnych tekstów, jak wyśmianie mebli z Ikei, wózków Cybex itd. Generalnie dla swojego spokoju psychicznego nie chcę się z nią kontaktować przez najbliższe miesiące.

Poza tym, jadąc dzisiaj do lekarza zaczęło mi coś stukać w aucie, szybka wizyta na stacji diagnostycznej i auto idzie dzisiaj do mechanika. Dodatkowe wydatki :(

Mam nadzieję, że na prenatalnych 15 listopada będę w lepszym humorze i bardziej się skupię na Małej.
dziwne te teksty.. przeciez ona powinna Ciebie najbardziej rozumieć, skoro sama to wszystko obecnie przezywa 🤔 troche mi zazdrością pachnie... ogolnie przykre to ale absolutnie się nie przejmuj! Wczesny etap to przed 10 tyg a zobacz jak Ty daleko juz doszłaś! Zaraz będzie połowa ciąży 🥰💕 glowa do góry i nie patrz na innych, patrz na siebie i na Wasze szczęście i na to ze z dzidzią po kontroli wszystko dobrze. To jest najważniejsze 😊😊

Do góry