reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2022

będzie ok, moj lekarz nawet nie dal mi skierowania jeszcze, bo powiedzial, ze na kolejnej wizycie jak będę w 17 tyg to wtedy mi da i spokojnie się umowie PO 20 tyg bo nie ma się z tym co wczesniej spieszyc :) takze mysle ze nawet 21 spokojnie moze być 😊😊 też będę miała na grudzień 🙈
Ja już dzwoniłam się umawiać bo ja na badania do Rzeszowa a jest garstka lekarzy, do których warto iść to z terminami może być różnie 🙈 i się teraz jeszcze zastanawiam u kogo w Polsce prowadzić ciążę, każda znajoma poleca swojego lekarza 😅

reklama
Przyszło mi ale niestety nie mogę znaleźć pulsu 😕

Spokojnie. Ja 3 dni szukałam. Znajdziesz. Najlepiej szukać pół godziny po wstaniu, pół godziny przed snem lub godzinę po jedzeniu. Tak gdzieś czytałam. Ja szukam wieczorem jak już leżę przed TV i się relaksuje. Żel stosujesz nie?

Cześć dziewczyny:)
Jednak bezsenne noce mają ten plus, bo znalazłam Wasze forum. Lekarka wyznaczyła mi termin na 1 kwietnia, ale podejrzewam, że mogę rozpakować się wcześniej.
Niestety u mnie ciąża nie jest takim słodkim okresem, bo od początku października muszę leżeć, ze wstawieniem tylko do łazienki. Najpierw był krwiak, odklejanie łożyska a obecnie problem ze skróconą szyjką, na dodatek z lejkiem. Nie ukrywam, mam dni kiedy płaczę z bezsilności, ale mimo wszystko wierzę z całych sił w tego maluszka. Mam za sobą w tym roku dwie straty, mam nadzieję, że do trzech razy sztuka i że teraz będzie już tylko lepiej. W tej chwili mam 18+4, od kilku dni czuję ruchy dziecka i w końcu trochę odetchnęłam psychicznie, bo wcześniej każdego dnia żyłam w ciągłym strachu. Trochę się naczekałam, bo łożysko mam z przodu.
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie, mam nadzieję, że jakoś dobrniemy wszystkie do końca tej podróży i będziemy się cieszyć naszymi maluchem. Liczę na fajne towarzystwo, porady nie tylko dzieciowe i wsparcie w gorszych momentach.
Nie ogarniam jeszcze tej zmianyczasu i zastanawiam się czy teraz jest 3.30 czy 5.30 po starym czasie:p
Hej! Współczuje strasznie, też musiałam leżeć z zakazem wszystkiego oprócz wyjścia do łazienki, co prawda "tylko" 6 tygodni, ale był to dla mnie jeden z najgorszych okresów w życiu.
Natomiast teraz jest dobrze i na tym się skupiam :) Co prawda biorę jeszcze do teraz Luteinę a gin jeszcze mi nie pozwala iść na jogę czy aqua aerobik, ale co zrobić :p
Także spokojnie każda zła historia się może dobrze skończyć. Trzymam kciuki za Twojego dzidziusia!

@M_imi mam w domu książkę Jacksona Galaxy (tego z programu "Kot z piekła rodem" :D) i akurat całkiem nie tak dawno ją czytałam i pamiętam, że tam był podrozdział o przygotowaniu kota na dziecko. Mogę zrobić fotki jakbyś była zainteresowana :)

A propos wyprawki to ja nie mam nawet jeszcze listy 😓 Czekamy na klucze do mieszkania od dewelopera i kończymy robić projekt mieszkania więc głównie to było teraz na tapecie. Mam nadzieję, że uda nam się to wkrótce domknąć i wtedy można się w końcu skupić na dzidzi :D

Mam pytanie, ale od razu uprzedzę, że jestem totalnym laikiem jeśli chodzi o jakiekolwiek sprzęty dla bobasów :D Także nic jeszcze nie sprawdzałam, nie czytałam itp. ale na mieście (nie w sklepie a widziałam ludzi na spacerze :D) wpadły mi w oko wózki Jumany 😍 no są po prostu prześliczne, ale nie wiem właśnie jak z innymi parametrami u nich oprócz wyglądu xd Czy któraś z Was może kojarzy i ma jakąś opinie?

2020_02_10_9999_7-2048x20481-1.jpg

pol_pl_Tako-Junama-Mirror-Satin-Wozek-Gleboko-spacerowy-05-10953_1.jpg

junama-fluo.jpg

Zawsze człowiek się boi , jak Cię osłucha napewno uspokoi.. Mi miod dzialal odwrotnie przemycałam go w mleku z czosnkiem 🤮 i syrop z cebuli ogólnie jak kaszel mnie bral (napady) to tamtum verde pomagało te forte jakoś tak jakby nie drapało. Aż się boję żeby teraz nie zacząć;/.... oby przetrwać tą jesień 🤧
A cukry przy infekcji też szaleją, podobno przy stresie również. Ja już głupieje z nimi😑... jest ktoś tu na insulinie?
Ja mam 21 jednostek insuliny na noc

No właśnie mi przepisała diabetolog i mam zwiększać dawkę stopniowo narazie jestem przy 6j i nic... cukry takie same pow.90
Ja zaczynałam od 8j. Co trzy dni miałam wysyłać SMSa z cukrami na czczo, jeżeli dwa pomiary z trzech przekraczały 90, to miałam zwiększać dawkę o 2 w górę. I tak zwiekszalysmy z lekarką, aż w końcu dawka okazała się trafiona i już kilka ładnych tygodni cukry na czczo bardzo ładne.

@Bulmaa z jakiego powodu leżałaś? Który teraz u Ciebie tydzień? Mi tak minął październik i przysięgam, że już mi na mózg siada, a rokowania są takie, że mogę leżeć do końca..

A propos wyprawki to ja nie mam nawet jeszcze listy 😓 Czekamy na klucze do mieszkania od dewelopera i kończymy robić projekt mieszkania więc głównie to było teraz na tapecie. Mam nadzieję, że uda nam się to wkrótce domknąć i wtedy można się w końcu skupić na dzidzi :D

Mam pytanie, ale od razu uprzedzę, że jestem totalnym laikiem jeśli chodzi o jakiekolwiek sprzęty dla bobasów :D Także nic jeszcze nie sprawdzałam, nie czytałam itp. ale na mieście (nie w sklepie a widziałam ludzi na spacerze :D) wpadły mi w oko wózki Jumany 😍 no są po prostu prześliczne, ale nie wiem właśnie jak z innymi parametrami u nich oprócz wyglądu xd Czy któraś z Was może kojarzy i ma jakąś opinie?

2020_02_10_9999_7-2048x20481-1.jpg

pol_pl_Tako-Junama-Mirror-Satin-Wozek-Gleboko-spacerowy-05-10953_1.jpg

junama-fluo.jpg
Super! Własne mieszkanko to marzenie 🙂 trzymam kciuki za szybki odbiór ❤️ jeśli chodzi o wozek mamy w rodzinie juname i użytkownicy bardzo zadowoleni 🙂 mają złoto czarny i nawet na tej złotej diamentowej gondoli nie było widać jakoś barfzo rys. Jedyny minus jak zawsze w takich wózkach, duża spacerówka chociaż dla kogoś może to być plus a minus jedynie z przewożeniem 🙂

reklama
Do góry