reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2022

Coś Ty powiedział że jak nie przyjdę na oddział to nie da rady.. Pielęgniarka mnie przepraszala i mowi: " Może jakby Pani trafiła na innego lekarza..." ja byłam załamana bo z poprzednia ciąża plamienie miałam i serduszko nie bilo:(.... jechałam do swojego dr. Do Katowic 60km😔
Jestem w szoku, zero empatii, wyobrażam sobie jaki musiałaś przeżyć stres w tamtym momencie:( Nikt nie zrozumie lęku kobiety o dziecko w brzuchu.. No co za lekarz Ci się trafił:/

reklama
U nas ciężarne z krwawieniem przyjmuje się zawsze na przydział. Taka procedura.
No wiem żeby szpital dostał za pobyt pacjenta.. U mnie sytuacja była inna bo miejsce zameldowania mam 50km stąd, więc tak jakbym była przejazdem. Poza tym mowilam że mam samo dziecko w domu. I też nie dało rady. Więc poprostu tam już nie jeździłam..

Jestem w szoku, zero empatii, wyobrażam sobie jaki musiałaś przeżyć stres w tamtym momencie:( Nikt nie zrozumie lęku kobiety o dziecko w brzuchu.. No co za lekarz Ci się trafił:/
Dokladnie.... najgorzej jest czekać... ten świat się zatrzymuje a minuty jak godziny... Ja wiem ze procedury... I one stają się ważniejsze od czowieka:( ... W innym szpitalu beż problemu sprawdzili poza kolejnością szybciutko, uspokoili dali leki i do domu. Ale głową siwa 😶

Czyli wychodzi na to, że każdy szpital ma swoją politykę. U nas jest oddzielne wejście na sor położniczy i tam się zgłasza każda ciężarna z problemem. Po badaniu decydują czy przyjęcie na oddział czy wystarczy dać leki doraźnie i do domu.

Czyli wychodzi na to, że każdy szpital ma swoją politykę. U nas jest oddzielne wejście na sor położniczy i tam się zgłasza każda ciężarna z problemem. Po badaniu decydują czy przyjęcie na oddział czy wystarczy dać leki doraźnie i do domu.
No bo tak powinno być, jeśli sytuacja tego wymaga oczywiste jest ze musi zostać na oddziale. Ale doraźna pomoc powinna być dawaną, tak jak w innych przypadkach kiedy trafią się na Sor.🤗

Dziewczyny mi wyszły dwie opryszczki na górnej i Dolnej wardze szok! Już się wystarszylam bo piszą że to zagrożenie dla płodu ale przeczytałam forum mamaginekolog i trochę się uspokoiłam od razu zaczynam smarować maścią akurat mam w domu, ale powiem wam że orpyszki nie miałam chyba z 3 lata! Zażywam witaminy jem owoce i nie wierzę.

Dziewczyny mi wyszły dwie opryszczki na górnej i Dolnej wardze szok! Już się wystarszylam bo piszą że to zagrożenie dla płodu ale przeczytałam forum mamaginekolog i trochę się uspokoiłam od razu zaczynam smarować maścią akurat mam w domu, ale powiem wam że orpyszki nie miałam chyba z 3 lata! Zażywam witaminy jem owoce i nie wierzę.
Możesz ją mieć poprostu...np od tego silnego wiatru, albo pijąc od kogoś kto ją ma. Nie przejmuj się bo już jesteś w dużej ciąży a ostrzegają na początku kiedy jest organogeneza. Chociaż szwagierka miała cała ciążę od początku nawracającą i z ciąża ok ;) córka ma już 1.5roku. 😁

Powiedz mi w którym miejscu znajdujesz puls dziecka w 15 tyg? Jestem ciekawa gdzie szukać a dzisiaj też ma mi przyjsc 🤪

Nie do mnie pytanie ale odpowiem 😉
Ja znalazłam kilka dni temu tętno. Tydzień 14/15. I moja rada. Szukaj niżej - mniej więcej na linii bielizny i ciut (CIUT) wyżej. Ja szukałam przez pierwsze dni za wysoko i tylko znajdowałam swoje tętno. Jak już uda Ci się to później szybciutko będziesz znajdować.

reklama
Powiedz mi w którym miejscu znajdujesz puls dziecka w 15 tyg? Jestem ciekawa gdzie szukać a dzisiaj też ma mi przyjsc 🤪

Myślę, że to kwestia ułożenia dziecka :)

Czytalam na forum, że najpewniej szuka się ok 18tyg ale to kwestia indywidualna. Z tym że nie powinno się wpadać w panikę jak wcześniej ciężko będzie wychwycić:) tylko jak nie panikować 🤣
DZIEŃ DOBRY DZIEWCZYNKI W TEN DESZCZOWY WTORKOWY DZIEŃ ❤️
Ja już teraz znajduje bardzo szybko. Wiem mniej więcej gdzie maluch się znajduje ale tak jak @StopKlatka pisze pamiętaj żeby nie wpadać w panikę jak nie znajdziesz bo to bardzo zgubne. @Kropka29 tez ma racje zależy od ułożenia bo ja np znajduje jak na obrazku 1 - na 2 kropce lekko ku 3 kropce a moja znajoma np. która używała detektora znajdywala przy 1 kropce. Wstawiam Ci tu mała instrukcje która mi pomogła 😃

Załączniki

• 8A554B54-FC24-44AA-BE14-5CE50113293A.jpeg
    8A554B54-FC24-44AA-BE14-5CE50113293A.jpeg
    82,4 KB · Wyświetleń: 80
Do góry