reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Za 9 dni mam wizytę u mojej prowadzącej i wtedy będzie decyzja czy zakładamy pessar, ona ma takie założenie, że zakłada najszybciej po 19 tygodniu, a im dłużej da się wyleżeć na samych lekach, tym lepiej. Ostatnio przyjmowałam progesteron w dawce 3x3, no i tak jadę na tym plus nospa i duże dawki magnezu. Na szczęście krwawienia ustały, bo już bym chyba całkiem odeszła od zmysłów.

Ann, czytasz w moich myślach, dokładnie tak jak piszesz - odliczam dni do 22 tygodnia, bo wcześniej ratują tylko matkę. Zrobiłam sobie licznik na telefonie i każdego dnia patrzę, jak liczba się zmniejsza. Wypłakałam już tyle łez, że teraz pozostaje mi po prostu wierzyć w tego malucha 💓 Obie straty były przed 10 tygodniem, może dlatego było zielone światło.

30 tydzień to już taka fajna granica, a jeszcze lepiej 32, bo maluszek nie jest skrajnym wcześniakiem:) Całe szczęście medycyna poszła do przodu i czasami takich cudów dokonują, że aż serce rośnie.
Polecam komorę Malm, mam tą wyższą na 5 rzędów szuflad i super pakowna. Jak się dokupi te wkłady do szuflad Skubb, 6 szt, to już w ogóle można sobie fajnie rzeczy posegregować.

Dziękuję kochane za każde dobre słowo 💗
Oczywiście, masz rację im później tym lepiej założyć passera. Ja brałam 3razy duphaston i 2 razy luteine dodatkowo heparyne. Na tą chwilę została tylko heparyna i 2*duphaston bo odchodzimy od leków. Masz rację z tym plamieniem.. Dla mnie również był to koszmar , latałam do lekarza I przyczyną nie była znana.. Stwierdził że taka moja uroda z tym że również jestem po poronieniu. A wtedy już czarne myśli kłębią sie mimo woli ;/. Na szczęście już połowa! 😁 także damy radę choćby leżąc kilka miesięcy dla dzidzi🥰.

Polecacie te same mebelki, jeśli są pakowne napewno je wezmę 😍. Bo bardzo podoba mi się rozwiązanie bez klamkowe 😁.... a orientujecie się czy sa szafy do nich? Czy mozna z innej kolekcji dopasować?:) Mieszkamy rok w nowym domu i zdążyliśmy zrobić dół:) a teraz na górze pokoik dziecięcy i sypialnię zaczynamy:). Na szczęście mam tam WC i kuchnie 😄 odpadnie latanie po schodach. No i salon czysty jakby ktoś wparowal bo jak tu jesteśmy to non stop meksyk🤣.... Niby jeszcze połowa ale roboty i przygotowań tyle że może szybko zlecieć 😁😄. Super że dołączyłaś ta grupa , jest najlepsza na forum. ZAWSZE pomaga jak tylko będziesz czuła chęć się wygadać 💕

reklama
ja tak cały czas myślę jeszcze nad wyprawką i szczerze wiele z tych rzeczy jest dostępne na olx za grosze, a nie zniszczone jakoś bardzo. Jasne, stać mnie na nowe, ale cały czas myślę i myślę co by tu wziąć 🤔

Bardzo mi się to łóżeczko podoba, nie chcę w mieszkaniu białych mebelków 😶Link do: Łóżeczko niemowlęce Noble Cot 120x60 vintage Woodies no ale znowu szkoda, że MDF 😓
Trochę też myślę nad tym Link do: MYLLRA Łóżeczko z szufladą, jasnoturkusowy, 60x120 cm - IKEA co prawda na razie wyprzedane, ale może wróci jakoś na stronę albo od przyszłego roku będzie coś fajniejszego w ofercie. Zakładam, że szybciej niż przełom stycznia i lutego to nie będę nic kupować, na razie tylko research 😎
WoW 😍 piekne te łóżeczka! Bardzo !!! Inne niż wszystkie...Mega oryginalne. Ja również mogę kupić nową dostawkę ale chce wziąć z olx bo w sumie nie wiem na jak długo i czy wogole się przyda. Wychodzę z założenia że jeśli nie przyjmie mi się dostawka to wywiozę do mamy😅🤣 jak tam będziemy młoda będzie mieć gdzie leżakować i z glowy☺💕

Dzień dobry :)

My przy Kubie mieliśmy dwie komody malm. Z czasem pozbyliśmy się jednej, bo im był starszy tym potrzebował mniej miejsca na ubrania a więcej na zabawki. Teraz zabieramy od Kuby komodę do pokoju chyba-Poli (😂) i dodatkowo dokupujemy im po szafie pax też z Ikei. :)

WoW 😍 piekne te łóżeczka! Bardzo !!! Inne niż wszystkie...Mega oryginalne. Ja również mogę kupić nową dostawkę ale chce wziąć z olx bo w sumie nie wiem na jak długo i czy wogole się przyda. Wychodzę z założenia że jeśli nie przyjmie mi się dostawka to wywiozę do mamy😅🤣 jak tam będziemy młoda będzie mieć gdzie leżakować i z glowy☺💕
tak właśnie też tak myślę, że nie ma co szaleć, bo to tylko estetycznie dla mnie a jemu będzie wszystko jedno, byle cyca albo butlę dostał i w pieluszce było sucho 🤣 tak oglądam przez was teraz mebelki znowu i wózki i tak patrzę, że akurat na cybexa bebetto flavio jest całkiem całkiem cena jest tak ok, bo zakładałam, że chciałabym się max zmieścić w dwójce, a to w sumie 3 w 1, więc chyba tym bardziej ok? Jak myślicie? Na razie oglądam wizualnie i czytam, planuję w drugiej połowie miesiąca się przejechać do sklepu i popatrzeć już konkretniej, bo kupić to i tak pewnie przez internet,bo widzę, że będzie sporo taniej.

tak właśnie też tak myślę, że nie ma co szaleć, bo to tylko estetycznie dla mnie a jemu będzie wszystko jedno, byle cyca albo butlę dostał i w pieluszce było sucho 🤣 tak oglądam przez was teraz mebelki znowu i wózki i tak patrzę, że akurat na cybexa bebetto flavio jest całkiem całkiem cena jest tak ok, bo zakładałam, że chciałabym się max zmieścić w dwójce, a to w sumie 3 w 1, więc chyba tym bardziej ok? Jak myślicie? Na razie oglądam wizualnie i czytam, planuję w drugiej połowie miesiąca się przejechać do sklepu i popatrzeć już konkretniej, bo kupić to i tak pewnie przez internet,bo widzę, że będzie sporo taniej.

Hm z tym 3w1 to chyba trzeba sprawdzić, czy fotelik jest okej, bo zazwyczaj nie jest i potem trzeba dokupić tak czy siak osobno. do fotelików jest polecana strona osiem gwiazdek i tylem.pl :)

Warto czasem wziąć zestaw 2w1 tańszy a kupić lepszy fotelik oddzielnie🙂 Jeśli chodzi o cybexa pewnie mówisz o baliosie bo tylko on jest tani z tej firmy reszta zaczyna się o od 3.5tys , tylko zwróć uwagę na ramę i rozstaw przednich kół. Jest baaardzo szeroki przez co wózek staje się szerszy czasem jest problem zmieścić się w wąskie futryny

reklama
Dziewczyny ja mam wcześniaka z 34 tygodnia , ma już ponad 12 lat . Dwa tyg byliśmy w szpitalu i na szczęście cały i zdrowy .
Dzień dobry :)

My przy Kubie mieliśmy dwie komody malm. Z czasem pozbyliśmy się jednej, bo im był starszy tym potrzebował mniej miejsca na ubrania a więcej na zabawki. Teraz zabieramy od Kuby komodę do pokoju chyba-Poli (😂) i dodatkowo dokupujemy im po szafie pax też z Ikei. :)
my te komody mamy u każdego z dziecka 😁 są super . Teraz zamierzamy dla trzeciego kupić
Cześć dziewczyny:)
Jednak bezsenne noce mają ten plus, bo znalazłam Wasze forum. Lekarka wyznaczyła mi termin na 1 kwietnia, ale podejrzewam, że mogę rozpakować się wcześniej.
Niestety u mnie ciąża nie jest takim słodkim okresem, bo od początku października muszę leżeć, ze wstawieniem tylko do łazienki. Najpierw był krwiak, odklejanie łożyska a obecnie problem ze skróconą szyjką, na dodatek z lejkiem. Nie ukrywam, mam dni kiedy płaczę z bezsilności, ale mimo wszystko wierzę z całych sił w tego maluszka. Mam za sobą w tym roku dwie straty, mam nadzieję, że do trzech razy sztuka i że teraz będzie już tylko lepiej. W tej chwili mam 18+4, od kilku dni czuję ruchy dziecka i w końcu trochę odetchnęłam psychicznie, bo wcześniej każdego dnia żyłam w ciągłym strachu. Trochę się naczekałam, bo łożysko mam z przodu.
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie, mam nadzieję, że jakoś dobrniemy wszystkie do końca tej podróży i będziemy się cieszyć naszymi maluchem. Liczę na fajne towarzystwo, porady nie tylko dzieciowe i wsparcie w gorszych momentach.
Nie ogarniam jeszcze tej zmianyczasu i zastanawiam się czy teraz jest 3.30 czy 5.30 po starym czasie:p
napewno będzie wszystko dobrze !! Nie ma innej opcji ! Ja tez dwie ciąże stracilam przed córka 😞

Do góry