reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2022

Hej. :)

Mnie nie ma na liście, napisałam kilka postów więc niech to będzie wasza decyzja czy przyjmiecie mnie do wątku zamkniętego. Na swoje wytłumaczenie mam to, że mam trochę opory przed pisaniem na wątku otwartym.

Jestem w wątku zamkniętym kwietniowych mam 2020 i u nas było tak, że na początku przyjęłyśmy wszystkie dziewczyny, które chciały być w zamkniętym wątku, a później co jakiś czas robiłyśmy czystki i usuwałyśmy dziewczyny, które się nie odzywały. Grupa działa do tej pory więc chyba taktyka się sprawdziła. :)

Ja swój detektor tętna kupiłam używany na olx, znalazłam w Gdyni i wysłałam Starego żeby pojechał, bo ja go potrzebuje już, teraz, w tej chwili 😂 i tak jak na początku używałam dosyć często, tak teraz co kilka dni, jak sobie przypomnę. W ogóle mam wrażenie, że druga ciąża jest zupełnie inna. Rzadziej zaglądam do aplikacji ciążowych, a nawet zapomniałam o tym żeby zrobić badania krwi i moczu przed wizytą 🤦🏼‍♀️ I właśnie lekarz się śmiał, że żadnej pacjentce w pierwszej ciąży się to nie zdarza, a za to w kolejnych już owszem 😂

16 listopada mam połówkowe, równo 20 tc i jakoś nie mogę uwierzyć, że to już, że tak szybko.

Pisałyście o porodówkach w Trójmiescie, ja mieszkam pod Gdańskiem i pierwsze dziecko rodziłam w Swissmedzie. Teraz też chciałam, bo przynajmniej miałabym pewność, że zrobią mi cc, ale od 1 listopada znowu podwyższają ceny i cena za pakiet Premium jest zaporowa i cały czas się zastanawiam. Plus zaczęli testować przy przyjęciu nawet osoby zaszczepione. Ja nie mam problemu z tym żeby zamknąć się na dwa tygodnie przed porodem w domu żeby się niczym nie zarazić, ale strasznie boję się że test wyjdzie fałszywie pozytywny i mnie odeślą i każą rodzic naturalnie czego sobie nie wyobrażam…

Mój Kuba urodził się 4070 g i 59 cm i topił się przez pierwszy miesiąc w rozmiarze 62 także teraz też zaczynam kompletować wyprawkę od rozmiaru 56.

Co do imion to zawsze marzyliśmy o Poli, a im dalej w las tym więcej wątpliwości i podoba nam się jeszcze Iga, Zuzia i Liliana. Ostatnie odpada, bo nasz pies to Lili 😂 jakoś nie przywiązujemy się póki co do imienia, bo nasz Kuba całą ciąże był Tymkiem, a jak na niego spojrzałam po porodzie to absolutnie nie był Tymkiem o pierwsze kilka dni był bezimienny.

Też cierpię na bezsenność w nocy, ale moja bezsenność chyba bierze się z tego, że w dzień robię sobie drzemki i pozniej nie mogę spać w nocy 🙄

reklama
A że szczepieniem sama niw wiem... Trochę się boję że zaszkodzi dziecku bo mam wrażenie że oni robią a nie wiedzą do końca co... A to i tak będzie szczepienie sezonowe bo za duże koncerny w to zainwestowały żeby po 3 dawkach miało się szczepienie zakończyć... Ja zmieniłam zdanie na temat szczepień jka znajoma lekarka powiedziała na kim testują szepionki dla dzieci... Na dzieciach z domu dziecka! Od 3 miesiąca!! Masakra...

Nie wiem czy to prawda z dziećmi z domu dziecka, ale mogłam zwyczajnie zapisać mojego syna do programu testowego. Oczywiście mógł dostać szczepionkę a mógł dostać placebo, ale po ukończeniu programu grupa placebo byłaby zaszczepiona w pierwszej kolejności. Szczerze powiedziawszy rozważaliśmy to bo wierze w szczepionki mRNA. I bardziej w nie wierzę niż w to ile wiemy na temat efektów długofalowych przejścia COVID u dzieci. Niestety młody złapał anginę i temat nie podlegał dyskusji. Oczywiście to moja prywatna opinia i szanuje opinie przeciwne bo to nasze życie i naszych dzieci i każdy musi postąpić wg tego co uznaje za najlepsze 👍

Nieee, miałam kontakt z covidowcami i się nie zaraziłam, moja babcia jest po 2 szczepieniach i leży w szpitalu pod respiratorem... A lekarz ręce rozkłada i nie wie co powiedzieć że zaszczepiona 2 dawkami a tak ciężko przechodzi.
I tak tylko dodam że to co pokazują w TV to wcale nie prawda bo moja mama była w szpitalu żeby porozmawiać z lekarzem i na korytarzu też spotkała babkę gdzie jej mąż 3 dawkami zaszczepiony a ciazko przechodzi i tlen mu podają. A mówią że się zaszczepisz to chory nie będziesz albo będziesz przychodził łagodnie.

Ja wczoraj tak nie spałam między 1 a 5 rano, więc dzisiejsze zawrotne 5.5h wydaje się w ogóle szczytem marzeń 😴 to będzie dobry dzień dziewczyny, idę na tydzień urlopu, byle się dziś przemęczyć do tej 15 ✌️

@agula301 @ancyssko @TePati_95 no nie mogę się przez was napatrzeć na ten komplet, jaki wzięłyście rozmiar? 😍 U mnie na razie czeka komplet z Pepco z Harrym Potterem i też taki komplet 3 małych trójkątnych chustek, też HP 😁chyba w sumie wam się tu nie chwaliłam, że z moim mężem mamy lekkiego pierdolca na HP, na tyle, że nasz ślub był w klimacie a w podróż poślubną m.in. pojechaliśmy do Londynu do Studia Warner Bros 🤭
Ale zazdroszczę 😍 Ja kiedyś mówiłam, że pierwszy test na chłopaka to będzie właśnie, że musi ze mną obejrzeć wszystkie 8 filmów, a potem poznałam mojego męża, który ledwo zmęczył 3. 😂 Ale dzięki temu mogę mu opowiadać różne historie z HP, bo nic nie wie. Jakiś czas temu opowiadałam Kluskowi opowieść o trzech braciach do snu, bo to pierwsze co przyszło mi do głowy, a mój mąż 'nie za dużo tam śmierci?' 😂

reklama
Pamiętacie jak pisałam Wam o dziewczynie, której wywoływali poród po terminie? Skończylo się cc bo dziecku zanikało tętno, był gdzieś przyklejony i owiniety pępowiną.
Od kilku dni dziewczyna goraczkuje, zaczęła wymiotować itp. Dziś trafiła do szpitala. Sepsa, bardzo ciężki stan.
To moja szwagierka 😟😟
Wszystko ostatnio jest nie tak jak być powinno. .

Trzymam mocno kciuki. Aż mi łzy poleciały po policzkach 😔

Do góry