reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2022

Starlights mialam bezsennosc z jednym z synow, plusem w tym wszystkim bylo to ze mimo bezsennosci nie czulam sie jakos bardzo niewyspana. Smialam sie ze organizm przestawil sie juz na bezsenne noce z noworodkiem.

U mnie postepem jest to ze potrafie wytrzymac noc bez wstawania na siku. A jesli juz musze to raz. Na poczatku budzilam sie srednio co 2h i toaleta 3-4 razy w nocy to byla norma.
Rzeczywiście w ciągu dnia nie jest tragicznie (poranki są najgorsze.. :)), a ta bezsenność wtedy Ci przeszła...? :D

reklama
Ja jestem po covidzie i dwóch dawkach szczepionki. W sumie nie pytalam o trzecią, ale tyle zmartwień na glowie...ta amniopunkcja mnie blokuje. Nie chcę sobie dokładać. Ciekawe co immunolog powie na ten temat. Napisz koniecznie
Ja tak samo. Rok temu miałam covid a w czerwcu się szczepilam. Moj lekarz baaardzo boi się korony, sam przeszedł rok temu bardzo ciężko - był pod respiratorem i ledwo przeżył. Do tego zaglądałam, czy wybrać powoli położna, to powiedział ze odradza na ten moment. Prawdopodobnie szpital zostanie u nas znowu przekształcony na covidowy i ze po co ma mi po domu chodzić kobieta, która ma kontakt z tak wielu ludźmi. Ze już ma pare dziewczyn w szpitalu ciężarnych z koronawirusem i to jest masakra - szczególnie ze siedza tam pozamykane w izolatkach i nawet lekarze czy pielęgniarki za bardzo do nich nie wchodzą, bo to cała procedura. Także masakra z tym wirusem 🤦🏽‍♀️

U mnie postepem jest to ze potrafie wytrzymac noc bez wstawania na siku. A jesli juz musze to raz. Na poczatku budzilam sie srednio co 2h i toaleta 3-4 razy w nocy to byla norma.
U mnie tez. Od 2 miesięcy musiałam z dwa razy iść siku w nocy, po czym było mi zazwyczaj niedobrze i nie mogłam zasnąć. Teraz już śpię lepiej, nie wstaje w nocy, No ale mdłości niestety dalej są.

Aplikacja pokazała mi, ze to już 5 miesiąc, masakra jak ten czas zapiernicza 🙊

Dziewczyny, napisałam wczoraj do @aniaslu o prywatny wątek.
Odpisała mi, że potrzebuje 2 dziewczyn, które będą moderatorkami - i tutaj ja mogę się zgłosić, bo siedzę w domu, ale potrzebujemy jeszcze jednej chętnej. :)
I listę osób, które mają mieć dostęp do działu. Ja taką listę mam z połowy września, ale od tego czasu część dziewczyn przestała się odzywać (i to mogę sprawdzić, jak ktoś się nie odzywa od ponad miesiąca to na razie bym go nie podawała, jak będzie chciał potem dołączyć to napisze do którejś z nas).
Doszły też nowe osoby, których nie ma na liście poniżej. I teraz prośba, żeby odezwały się dziewczyny, których nie ma na liście, a ja je dopiszę (lista jest alfabetyczna, żeby łatwiej się znaleźć).
Trzecia sprawa- co robimy z osobami, które się zgłoszą, a nigdy się na wątku nie odzywały, bo pewnie i takie się znajdą, które mówią, że czytają, ale nie piszą? Po to zamykamy wątek, żeby osoby postronne go nie czytały, a tam już będziemy się mogły dzielić zdjęciami czy jakimiś prywatniejszymi sprawami. Z jednej strony prawie pół ciąży już ze sobą spędziłyśmy i fajnie byłoby tę listę zamknąć jak się już trochę znamy. Z drugiej rozumiem, że ktoś może znaleźć forum w styczniu i chciałby być w jakiejś grupie wsparcia przed porodem, ale też nie mamy żadnej pewności czy to nie będzie mąż którejś z nas czy wścibska koleżanka z pracy, która nas tutaj znalazła. 😂 Co w ogóle myślicie w tym temacie? Robimy jakąś selekcję czy przyjmujemy każdego, kto powie, że chciałby być w naszym zamkniętym wątku?

agula301
ancyssko
Andromedaa
Ann81
Anuuula
Bernadkaa
Colorful92
Eewwee
Gocha 05
Hotaru
Joasia M
Karimigotka
kasza_lotek
Katarzynaaa90
Kropka29
Lady90
Leah
lepsze zycie 2021
M_imi
Marta_1991
natalaaa
natalianat
Niuniaaaa
nowalia
Ola0207
olciak19
Paolx
PatPatPat
ro_go
Rozdepka
Sandra2307
Starlights
TePati_95
XnetiX

Prośba o dopisanie mnie 😄

Zamowilam sobie detektor tętna płodu na alieexpress ale pisze ze wysyłka z Polski 3dniowa bardziej biorę to jako zabawkę bo jestem ciekawa czy wykryje serduszko 😁

Mi sąsiadka pożyczyła i od razu ostrzegła żebym się nie denerwowała jak nie wykryje serduszka. Mój detektor niby od 16tc wykrywa a mi jeszcze brakuje. No ale musiałam wypróbować 🤣 No nie udało mi się wykryć. Muszę chyba poczekać 😜

A ja znowu mam dylemat jedzeniowy 😁 przez tą chorobę mało jadłam, od wczoraj wraca smak, jestem głodna jak wilk mimo posiłków i mam straszna ochotę na kebaba 🙈 zamawiamy zawsze u znajomego więc sprawdzony, zawsze można wziąć bez sosu i frytek samo mięsko z surówka 😁

Wczoraj zjadłam kebaba. No miałam taką ochotę od kilku dni, że musiałam 🤪

Ja zamówiłam z Olx, ale zwrócili mi kasę bo coś poszło nie tak u tego sprzedającego. Teraz zastanawiam się czy kupić😏 Jakie macie modele?

U mnie przeziębienie trwa. Mówią, że drogi trymestr jest cudowny. U mnie wyrywanie zęba, potem leczenie kanałowe teraz ta choroba. Katar już się uspokoił to teraz gardło, jak tu nie zwariować bez lekarstw🥺 Kupiłam w aptece jakieś leki dla kobiet w ciąży, ale nie polecam. Lepsza herbata z miodem i cytryną 🙈
Mam nadzieję, że Wasze bóle głowy i przeziębienia już minęły ☺️

Ja mam Only For Baby HelloMummy. Przetestowany przez sąsiadkę w czasie ciąży 😁

A tak z totalnie innej beczki, bo zaczęłam dzisiaj korzystać z apki. Da się ustawić powiadomienia o nowych postach ale żeby wyświetlały się jak przyjście wiadomości na komunikatory (bez wchodzenia w aplikacje)? Szukam, szukam i nie mogę tego ogarnąć... 🥺

Mi się nie udało tego ogarnąć 🤪

Kurczaki...czytam ciągle, że każda ma jakieś kolejne USG i aż strasznie zazdroszczę. Pomimo, że wszystko na prenatalnych było ok to się stresuje czy dalej jest w porządku. Wcześniejsze poronienia były na etapie przed 9 tygodniem, więc teoretycznie już minął najgorszy czas. Jednak boję się, że pójdę tego 8 listopada i czar prysnie. Szczególnie, że nie miałam przy wcześniejszych ciazach żadnych niepokojących objawów prócz obrazu USG, więc nigdy nie wiedziałam, że już serduszko nie bije.
5 tygodni między USG trudno wytrzymać.
Ja kolejne mam dopiero 2 grudnia. Poprzednie miałam 18 października. Także rozumiem Cię. Zwłaszcza ze ruchów już nie czuje. Chciałabym wziąć młodego na kolejne USG żeby zobaczył braciszka, ale boje się ze jakby coś było nie tak to nie chce traumy wywołać. Moze pójdę pomiędzy gdzieś

reklama
Ja kolejne mam dopiero 2 grudnia. Poprzednie miałam 18 października. Także rozumiem Cię. Zwłaszcza ze ruchów już nie czuje. Chciałabym wziąć młodego na kolejne USG żeby zobaczył braciszka, ale boje się ze jakby coś było nie tak to nie chce traumy wywołać. Moze pójdę pomiędzy gdzieś
Też 2 grudnia mam usg prenatalne 2 trymestru 👍🏼❤️

Do góry