Natka92
Fanka BB :)
Ja tez 14+6, ale moja aplikacja pokazuje ze to teraz jest 15 tydzień, a od jutra wkraczam w 16U mnie 14+6 czyli jutro zaczynamy 15 tc
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja tez 14+6, ale moja aplikacja pokazuje ze to teraz jest 15 tydzień, a od jutra wkraczam w 16U mnie 14+6 czyli jutro zaczynamy 15 tc
W pierwszej ciąży przez 9mc miałam 4 razy usg. Tętno sprawdzała położna. W kolejnej co wizytę. Co lekarz to praktyka.U mnie na wizycie co miesiąc tylko sprawdza czy serduszko bije, trwa to łącznie moim z wskoczeniem na fotel jakieś 3 minuty dokładne usg miałam prenatalne i teraz będzie dopiero połówkowe
Temat zamkniety to nie powiem ale cieszę się że mąż tak to w przypadku jakiś ograniczeń szansa, że przy porodzie będzie.Dziewczyny, czy jesteście zaszczepione przeciwko Covid?
Na zamkniętym możemy dopisać do listy nasze terminy porodów i planowane imiona.Zgadza się, 5 dziewczyn z pierwszej listy się nie udziela, więc je oznaczyłam, jak będą chciały dołączyć to może się odezwą, bo widzę że część z nich się loguje, ale się nie odzywają.
Aktualna lista -36 osób poniżej +zdjęcie.
Myślę, że poczekamy jeszcze do soboty czy ktoś jeszcze się zgłosi i wtedy wyślę listę z prośbą o założenie wątku.
agula301 ancyssko Andromedaa Ann81 Anuuula Bernadkaa Colorful92 Gocha 05 Ipekakuana Joasia M Karimigotka kasiarem1 kasza_lotek Kas. De Katarzynaaa90 Kropka29 lepsze zycie 2021 M_imi Marta_1991 natalaaa natalianat Niuniaaaa Nowaja16 nowalia Ola0207 olciak19 Paolx PatPatPat Paulii Rozdepka Sandra2307 Starlights StopKlatka TePati_95 Uni_Cat XnetiX
Śliczny gdzie taki kupię?@Ann_81 wlasnie się zorientowałam, ze zamówiłam identyczny zestaw z Twojego profilowego dla swojego malucha i właśnie dzisiaj doszedł! Jest przeuroczy
Zobacz załącznik 1331059
@TePati_95 bo to trzeba tak partnerem pokierować, żeby to on wybrał ale te które ty chcesz sztuka kobiecej manipulacji.Antek i Franek + Ignas to moje typy Ale będę musiała o nie walczyć z imieniem które wybrał partner
Mam dwie w rodzinie- charakterne artystkiHelenka jest cudowne! Mamy w rodzinie małą Helenkę i jest taka duszą towarzystwa i mała artystka jakich jeszcze nie widziałam. A ma zaledwie 5 lat
Też myślę o imieniu po moim tacie na drugie, tylko nie jestem zwolenniczką dwóch imion. Zobaczymy po porodzie.Ojj raczej nie będę u nas będzie Tadeusz ( po obu dziadkach złoci faceci z sercem na dłoni )
Przez takie baby też zmieniłam imię pierwszej córki, ale do narodzin nikomu już nie zdradziłam imienia. Przy drugiej i życiowo bardziej doświadczona, dałam jak chciałam bo takie mi się podoba i koniec.Ja też chciałam Helenkę albo Antosia i baby w pracy mi powiedziały ze Helena to tragiczne imię i takie osoby w życiu dobrze nie kończą i wygłosiły mi tyrady o osobach Helenach które znają i jakoś mi sue tak odechciało ... I zostanie Antosia...wiadomo jednym się podoba to innym tamto...u nas w rodzinie dużo imion tych modnych zajętych bo mamy małą Anię, Zosię, Marysię, Julkę, Karolinkę, Zuzię, Maję...
U mnie to w ogóle nie jest przewidziane USG na każdej wizycie. Na pierwszej dla potwierdzenia, potem trzy razy prenatalne. Chociaż mi się "udało" za każdym razem, bo panikowalam po ostatniej stracie i moja doktor, żeby mnie uspokoić na każdej wizycie pokazywała mi Dzidzulka. Problem jest taki, że aparat do USG jest w gabinecie obok, w którym na bieżąco USG wykonuje inna lekarka, umówione prenatalne itd i po prostu czasami jest ciężko się "wbić". Ale wiadomo, jak lekarz lekarza poprosi, to ma możliwość wejść i zrobić badanie.. na ostatniej wizycie moja doktor sprawdzała już tylko właśnie takim detektorem tętna serduszko i to mi wystarczyło, żeby wiedzieć, że jest dobrze. A później się okazało, że nie nagrało się na pendrive moje pierwsze badanie prenatalne i obiecano mi telefonicznie, że to się zapisuje w pamięci urządzenia USG i mi nagrają ponownie. Jednak się nie zapisało i doktor przepraszała i jeszcze raz wykonała mi badanie jak na prenatalnych, żeby nagrać dla męża, a to było już 15+ tc, więc bardzo się ucieszyłam, że jednak zobaczyłam nasze dziecko już większe i upewniłam się, że wszystko jest dobrze . To jednak stresujące, że nie na każdej wizycie można zobaczyć swoją pociechę... Ale mimo wszystko mojej lekarce w 100% ufam i nie zamienię na nikogo innegoDziewczyny dawno mnie nie było, ale jakiś tak masa pracy
Mam pytanko, ile trwa u Was takie standardowe USG w ciąży? Czy lekarz wszystko dokładnie sprawdza na każdej wizycie? Powiem Wam, ze do tej pory byłam ogólnie zadowolona z mojego ginekologa, był zawsze bardzo dociekliwy i nie lekceważył żadnych rzeczy (nawet jak znalazł jakaś torbiel to zawsze zlecał komplety badań itp). Na początku ciąży tez wszystko dokładnie sprawdzał, ale od 2-3 wizyt USG jest bardzo po łebkach. Patrzy czy serce bije (jak się rusza to nawet tego nie sprawdza dokładnie), czy nic się nie odkleja i tyle. Nie dostaje tez zazwyczaj nigdy zdjęcia. Mówi, ze dokładne badania to będą połówkowe. I nie wiem, czy taki jest standard jak nic się nie dzieje w ciąży, czy jednak powinien coś więcej mierzyć i kontrolować?
Trzymam kciuki żeby Wszytsko dobrze się skończyło..Pamiętacie jak pisałam Wam o dziewczynie, której wywoływali poród po terminie? Skończylo się cc bo dziecku zanikało tętno, był gdzieś przyklejony i owiniety pępowiną.
Od kilku dni dziewczyna goraczkuje, zaczęła wymiotować itp. Dziś trafiła do szpitala. Sepsa, bardzo ciężki stan.
To moja szwagierka
Wszystko ostatnio jest nie tak jak być powinno. .
O matko mam nadzieje i trzymam kciuki aby wszystko było dobrze i szwagierka wyzdrowiała . Informuj nas na bieżącoPamiętacie jak pisałam Wam o dziewczynie, której wywoływali poród po terminie? Skończylo się cc bo dziecku zanikało tętno, był gdzieś przyklejony i owiniety pępowiną.
Od kilku dni dziewczyna goraczkuje, zaczęła wymiotować itp. Dziś trafiła do szpitala. Sepsa, bardzo ciężki stan.
To moja szwagierka
Wszystko ostatnio jest nie tak jak być powinno. .