reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2022

Mój Klusek jest z 18 kwietnia 2019, także polecam. 😁 Chociaż w przyszłym roku to będzie akurat Poniedziałek Wielkanocny. 😉
Totalnie nie ogarniam kiedy wypadają,bo nie jestem zbyt religijna - mój mąż właśnie jak mu przeczytałam mówi "no w sumie śmiesznie by było, gdyby w Lany Poniedziałek odeszły Ci wody" 😆🤦‍♂️ totalnie nadaje się na ojca, już sypie dad joke na prawo i lewo 😆

reklama
No coś Ty! 😁 Ale jaja!😁♥️
No serio :D byłam narazie na jednej wizycie bo miałam prowadzić ciąże u doktora Swatowskiego ponieważ moja wcześniejszą ciąże prowadził ale niestety nie pracuje już w szpitalu i właśnie polecił mi doktora Blazukiewicza :) i jak zadowolona jesteś z niego? :) może jeszcze razem będziemy na krasnickich rodzic bo on tam pracuje :D

No serio :D byłam narazie na jednej wizycie bo miałam prowadzić ciąże u doktora Swatowskiego ponieważ moja wcześniejszą ciąże prowadził ale niestety nie pracuje już w szpitalu i właśnie polecił mi doktora Blazukiewicza :) i jak zadowolona jesteś z niego? :) może jeszcze razem będziemy na krasnickich rodzic bo on tam pracuje :D
Albo miniemy się w femmedzie☺️ Ja z kolei u dr Swatowskiego mialam prenatalne😁 Tak, jestem zadowolona, jest zawsze rzeczowo i kompetentnie, dr wnikliwie analizuje badania i zaleca odpowiednie leczenie (ja walcze ciągle z bakteriami w moczu), na usg wszystko wyjasnia, no i uważam, ze sprzęt tam jest super!

Ja jestem 😌
Jeśli chodzi o szpital to podczas poronienia byłam w Katowicach u bonifratrów i lekarze i pielęgniarki byli bardzo pomocni i mili, jedzenie też dobre. No ale wiadomo nie wspominam tego okresu dobrze... A swoje dzieciaki rodziłam za granicą. Córkę w Anglii a syna w Niemczech także nie mam porównania 🙄😁
Też tam byłam:) I zamierzam rodzic 😆 a skąd jesteś? 😊

Łódź ✋
A tak wybiegając w przód. Czy któraś z Was planuje CC? Czy gdzieś można zrobić prywatnie (najlepiej w centrum Polski)? Mojego poprzedniego porodu SN nie wspominam najlepiej - pewnie to kwestia wielkości syna, ale tak czy siak we wspomnieniach jest to dla mnie trauma 😔

Hej dziewczyny, ja to chyba osiwieje. Zebrałam się i zadzwoniłam żeby umówić się na amniopunkcję. Byłam zdecydowana. A ta pinda do mnie, a dlaczego, a co lekarz powiedział, bo wie pani że jest ryzyko....ja p. .ole😡poczułam się jak kosmita. Tlumacze że genetyk, że moje wyniki dziwne....normalnie tłumaczyłam się jakbym zbrodnie miała popełnić. Tak mnie wkurzyła, że w końcu po moim długim monologu, zaproponowała mi drugą konsultacje u innego genetyka. Poprosiłam żeby lekarz zapoznał się wcześniej z wynikiem i nie zaczynał rozmowy od słów, "niech mi pani powie po co ja w ogole do pani dzwonie". Zresztą umówiłam się na wizytę w gabinecie. Na termin amniopunkcji i tak musiałabym czekać bo wypadałoby na listopad a jeszcze nie mają terminarzy...
Mam też pytanie. Czy któraś z Was robiła też Sanco, czy on faktycznie bada cały genom?

To jest żenujące. Gdzie w tym wszystkim ziarno empatii. Wrrr…

reklama
Do góry