reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2022

reklama
Ja mam tak samo... Wczoraj zjedlismy pizze na. Mieście bo córka prosiła a ja zjadłam 4 kawałki bo nie dałam już rady się powstrzymać i miałam cukier 112...sprawdzalam co 30 min i nie wywaliło cukru w żadnym momencie. Na posiłek nocny przed wcziraj zjadłam kanapkę z białym chlebem i na czczo miałam cukier 83 a zawsze miałam ponad 90 na ciemnym chlebie...
A no właśnie. Ja przed insulina nocna miałam wrażenie, że im "gorsze" rzeczy zjadłam na noc, tym cukier rano był niższy... 🤷🏻‍♀️

Jak jutro będą grzeczni to im powiem 🤣 🤫 to tajemnica
20211013_202248.jpg

Hej, ja odebrałam dziś wyniki moczu, TSH i glukozy i siedzę podłamana. Trzy tygodnie temu brałam Murinal na bardzo liczne bakterie w moczu, dzisiaj znowu bakterie w moczu "dość obfite". TSH poszło mi do góry i glukoza też, a wydawało mi się, że nieźle jem. Muszę umówić się do endokrynologa.
:((((((((
Może to blacho za brzmi ale dobrze oddawałaś mocz? Pytam bo sama miałam przekłamanie, dzien po dniu badanie i okazało się że następny wynik był prawidlowy:) tzn dowiedziałam się od teściowej pielegniarki że oprócz wiadomo podmycia przed i pierwszym siurem poza pojemnik ,NIE wolno zatrzymywać cisnienia moczu.. O czym pojęcia nie miałam 😶.... Jeśli chodzi o Tsh i Glukoze polecam Diabetologa z Endokrynolog w jednym :) właściwie Cię poprowadzi i będzie czuwał nad dwoma parametrami :)

Czeeeść 🙋‍♀️
Jestem po prenatalnych, wyszły super, nawet w końcu wpuścili gdzieś mojego męża,bo biedny zawsze tylko pod gabinetem. Wzrusz na maxa! Prenatalne wyszły super, pro forma PAPP-A, no ale... Ale dostałam z Brussa bez żadnych widełek, nic totalnie z tego nie rozumiem, lekarza nie ma, nie ma opcji na teleporadę i stwierdziłam, że trzeba to olać do następnej wizyty u mojej gin 🤷 w ogóle tak się stresowałam prenatalnymi, że lekarz nie dał mi żadnych zdjęć a ja nie poprosiłam, jak kretynka✌️ a z takich pozytywów jeszcze wczoraj trochę poczytałam zaległości na wątku i 21:06 równo poczułam pierwsze bąbelki i potem jeszcze kilka razy i dziś ❤️ 13+3, płci nie znam, tylko to mnie teraz męczy, żeby już wiedzieć, że córki nie będzie, non stop mam wrażenie, że będzie syn 😆
Ja też mam złe wyniki moczu. Z córką w ciąży też tak miał a zdrowa się urodziła.

Może to blacho za brzmi ale dobrze oddawałaś mocz? Pytam bo sama miałam przekłamanie, dzien po dniu badanie i okazało się że następny wynik był prawidlowy:) tzn dowiedziałam się od teściowej pielegniarki że oprócz wiadomo podmycia przed i pierwszym siurem poza pojemnik ,NIE wolno zatrzymywać cisnienia moczu.. O czym pojęcia nie miałam 😶.... Jeśli chodzi o Tsh i Glukoze polecam Diabetologa z Endokrynolog w jednym :) właściwie Cię poprowadzi i będzie czuwał nad dwoma parametrami :)
O kurczę, nie miałam pojęcia o tym ciśnieniu moczu.. :D jutro zwrócę na to uwagę :)))

Mi za pierwszym razem też wyszły liczne bakterie, mimo że starałam się pilnować wszystkich „zasad” i wydaje mi się że prawidłowo zebrałam próbkę. Powtórzyłam badanie 2 dni później, zrobiłam wszystko dokładnie tak samo i już bakterii nie było 😅

reklama
Do góry