reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

reklama
A ktoś z Was ma bol pleców? Np po intensywniejszym dniu? Mnie lapie kulawica nogi normalnie jak prąd poleżę i przechodzi 😶
tak, ale nie ma u mnie zależności,bo czasem z rana, czasem w ciągu dnia, bez względu czy się dużo ruszałam czy nie. Prąd przechodzi i ugina mi aż nogę i ciągnie. Młody urządza jakieś harce i pewnie naciska na jakiś nerw 😎

Dziewczyny przyszła mi dzisiaj „paczka” z BebiProgram. Zarejestrowałam się tam jakiś czas temu, żeby poczytać więcej informacji i gdzieś na Facebooku wyczytałam, ze wysyłają właśnie coś takiego. Dostaliśmy kontrastowe karty i zestaw kart z fajnymi napisami miesięcy albo np „To będzie chłopiec” 😍 Super sprawa.. W dodatku za darmoszke 😅
no tak, też myślałam czy się nie zarejestrować, a potem sobie pomyślałam, że zawsze mnie wk...denerwuje, że nie wiem skąd ts fotowoltaika do mnie ciągle wydzwania albo inne głupie automaty 😓 no i masz, nic za darmo, pewnie dane osobowe udostępniają innym podmiotom.

A ja syna wyprawiłam do szkoły. Puściłam roombę na salonie, zobacze czy jej energii starczy dojechać do syna pokoju. Ja z psem zamknelam się w sypialni i leżymy. Terroryzował mnie żebym go wpuściła na łóżko, ale jak się rozgrzeje w poduchach to chrapie. Poza tym maz dal mi zakaz podnoszenia go a on sam nie wejdzie a zejść mu ciężko...
Rety nie mam pomysły co na obiad...
Ostatnio przez to siedzenie w domu mylą mi się dni...dzis postanowiłam ambitnie poczytać zeby nie wypaść z obiegu...
Tak piszecie ze Wam brakuje pracy itd. że bezużyteczne, a ja tak sie ciesze ze mogę siedzieć w domu. Oczywiście jakbym nie miała perspektywy powrotu to też bym była załamana, tak miałam po urodzeniu syna. Umowa sie skończyła, pieniądze do dnia porodu z ZUS a potem pieluchy, mleko i kolka i skaza białkowa. Jak ja zazdrościłam mężowi ze rano wychodzi i może ciepłą kawę wypić...
Dziewczyny mimo ograniczeń cieszcie się tym stanem...nadróbcie prasówkę, pooglądajcie seriale, poróbcie coś na co normalnie szkoda Wam było czasu...😘

Czesc. Ja to sie moze zaczne wiecej udzielac po sobocie bo narazie boje sie tych prenatalnych naprawde bardzo i stres mnie zjada choc wiem ze co ma byc ro bedzie...

Moje dzieci po zmianie czasu wstaja o 5. Ja dzieki temu codziennie mam zly humor. Zeby bylo lepiej kupilam mojej zgrai wymarzonego psa, oni sa najszczesliwsi a ja mam dodatkowo tyle obowiazkow ze juz teraz nie mam czasu na noc, jakkolwiek to nie brzmi przy tym ze i tak nie mialam 😂 szczenie gryzie wszystko wlacznie z dzieciakami, oczywiscie pracujemy nad toaleta wiec mamy kupe i siki non stop na podlodze czyli ja sprzatajaca i myjaca podlogi setki razy dziennie. A z drugiej strony stwierdzilam ze albo teraz albo nie w kolejnych latach bo jak sie urodzi kolejne dziecko to znow dopuki bedzie bardzo male to moge zapomniec o tym zeby miec czas na poswiecenie uwagi zwierzakowi. Wiec tak... ja to chyba libie sobie dowalac 😂

Ja już teraz mogę na jakieś 98% powiedzieć, że czuję ruchy 🙈 w życiu bym się nie spodziewała, że tak szybko poczuje a jednak 🙊 już tydzień temu jak wieczorem położyłam się do łóżka i próbowałam zasnac, leżałam w kompletnym bezruchu to poczułam nagle jakby muśnięcie, takie bardzo delikatne ale to na pewno było to, w poniedziałek leżałam i piłam herbatę i nagle kichłam i od razu poczułam jakieś poruszenie w brzuchu 😅 wczoraj wieczorem jadłam kanapki z czekoladą i znów jakieś wariacje, teraz leże i też to czuje, jakby delikatne falowanie/bąbelki, no nie umiem kompletnie wytłumaczyć tego uczucia ale wiem, że to jest to, nigdy czegos takiego jeszcze nie czulam 🥰

reklama
Czesc. Ja to sie moze zaczne wiecej udzielac po sobocie bo narazie boje sie tych prenatalnych naprawde bardzo i stres mnie zjada choc wiem ze co ma byc ro bedzie...

Moje dzieci po zmianie czasu wstaja o 5. Ja dzieki temu codziennie mam zly humor. Zeby bylo lepiej kupilam mojej zgrai wymarzonego psa, oni sa najszczesliwsi a ja mam dodatkowo tyle obowiazkow ze juz teraz nie mam czasu na noc, jakkolwiek to nie brzmi przy tym ze i tak nie mialam 😂 szczenie gryzie wszystko wlacznie z dzieciakami, oczywiscie pracujemy nad toaleta wiec mamy kupe i siki non stop na podlodze czyli ja sprzatajaca i myjaca podlogi setki razy dziennie. A z drugiej strony stwierdzilam ze albo teraz albo nie w kolejnych latach bo jak sie urodzi kolejne dziecko to znow dopuki bedzie bardzo male to moge zapomniec o tym zeby miec czas na poswiecenie uwagi zwierzakowi. Wiec tak... ja to chyba libie sobie dowalac 😂
Ja też mam stress przed prenatalnymi🤐... byle zlecialooo i z glowy... Jakiego macie pieska?🐶💛

Do góry