reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Ja aktualnie jem bo muszę... Ech 😔 zjadłam dzisiaj na. Obiad ziemniaki z kotletem mielonym z indyka i do tego pomidory i po godz miałam cukier 128..
Ja jem wtedy, kiedy jestem głodna.. ogolnie rzecz biorąc, jak mam na cos ochotę, to to zjem. Jem ziemniaki i czasami biale pieczywo.. w ciągu dnia nie mam problemu z cukrem i po jedzeniu jest on max 100.. zjem nawet czasami jakieś ciastko male lub cukierka ale ogólnie w ogóle nie mam chęci na słodkie wiec to mnie ratuje 🙈😊 ja mam tylko problem z tym cukrem na czczo i potrafi mi skakać tak jak pisałam.. a najgorsze, że wieczorem nie mam juz ochoty i chęci na jedzenie przed spaniem.. a potem cukier wysoki rano 🙄🙄🙄
Niedawno kilka dni pod rząd mialam 95 lub blisko tego a znowu teraz od kilku dni mam ładnie, 86 do max 90..

reklama
A mówią że to najlepszy czas na ciąże bo się człowiek nie morduje w upale 30 pare stopni z brzuchem. A tu chyba na odwrót 😔
Ja potwierdzam córkę mam z końca października i lato to była masakra . Nogi puchły , a nawet dłonie . Nie polecam
Ja też chciałabym wam podziękować dziewczyny za to, że jesteście. Że widzę, jak podobnie przeżywamy kolejne wizyty, martwimy się czy wszystko będzie ok, cieszymy z dobrych wieści i sobie nawzajem doradzamy oraz dajemy wsparcie.
Niestety u mnie sytuacja akurat taka, że przyjaciółki nie mam obecnie żadnej (długa historia i nie na forum otwarte :), a mama praktycznie wcale się nie interesuje. Już prędzej teściowa o cokolwiek zapyta.
Wczoraj pochwaliliśmy się reszcie rodziny, chrzestna popłakała się ze szczęścia, wszyscy nam gratulowali, a rodzice moi, szczególnie mama, ani me ani be.
Ona urodziła mnie mając 35lat i myślała chyba, że dla mnie też najważniejsze będzie wszystko inne tylko nie dziecko. A ja młoda siksa 23 lata i już pcham się w pieluchy. Może jakby interesowało ją cokolwiek w moim życiu poza studiami i szkołą, to wiedziałaby więcej. Kompletnie nie mam w niej wsparcia.
Dobrze, że narzeczony nadrabia i jest mi najbliższą w świecie osobą.
Sorki dziewczyny, musiałam się wygadać 😐
nie przejmuj się ta sytuacja ! Najważniejsze żeby wam było dobrze i abyście byli szczęśliwi . Ja mam 36 lat 2 dzieci mieszkanie itd , i jak moja mama się dowiedziała o 3 ciąży to tez nie zadowolona …. ale w końcu to moje życie , moje wybory .

Ja jem wtedy, kiedy jestem głodna.. ogolnie rzecz biorąc, jak mam na cos ochotę, to to zjem. Jem ziemniaki i czasami biale pieczywo.. w ciągu dnia nie mam problemu z cukrem i po jedzeniu jest on max 100.. zjem nawet czasami jakieś ciastko male lub cukierka ale ogólnie w ogóle nie mam chęci na słodkie wiec to mnie ratuje 🙈😊 ja mam tylko problem z tym cukrem na czczo i potrafi mi skakać tak jak pisałam.. a najgorsze, że wieczorem nie mam juz ochoty i chęci na jedzenie przed spaniem.. a potem cukier wysoki rano 🙄🙄🙄
Niedawno kilka dni pod rząd mialam 95 lub blisko tego a znowu teraz od kilku dni mam ładnie, 86 do max 90..
No właśnie... Ja ostatnio zjadłam po obiedzie kilka chipsów i też był ok. Raczej nie jem tego czego nie można aż tak nie wariuje ale tak jak i Ty to nocne jedzenie na siłę kanapka... Teraz powinnam zjeść kolację i na samą myśl mi nie dobrze. Dobrze że was mam tu na forum ❤️

Dziewczyny przyszła mi dzisiaj „paczka” z BebiProgram. Zarejestrowałam się tam jakiś czas temu, żeby poczytać więcej informacji i gdzieś na Facebooku wyczytałam, ze wysyłają właśnie coś takiego. Dostaliśmy kontrastowe karty i zestaw kart z fajnymi napisami miesięcy albo np „To będzie chłopiec” 😍 Super sprawa.. W dodatku za darmoszke 😅
Ja też całkiem niedawno dostałam 😁 Zapomniałam się pochwalić 🙈🙈🙈 Ale potwierdzam, karty kontrastowe i inne, które można fajnie wykorzystać do zrobienia zdjęć są bardzo fajne 🤩

Macie porobione suwaczki w sygnaturach?? Bo ja Waszych nie widzę. Chciałabym sobie zrobić i niby robię według instrukcji, ale ciągle jej nie widać. A może to widać tylko na komputerze a na telefonie już nie? Chyba że coś źle robię..
Na tel suwaczek nie jest widoczny😊
Ja już dzwoniłam się umawiać bo ja na badania do Rzeszowa a jest garstka lekarzy, do których warto iść to z terminami może być różnie 🙈 i się teraz jeszcze zastanawiam u kogo w Polsce prowadzić ciążę, każda znajoma poleca swojego lekarza 😅
Prawie moje rodzinne strony😍
A propos wyprawki to ja nie mam nawet jeszcze listy 😓 Czekamy na klucze do mieszkania od dewelopera i kończymy robić projekt mieszkania więc głównie to było teraz na tapecie. Mam nadzieję, że uda nam się to wkrótce domknąć i wtedy można się w końcu skupić na dzidzi :D

Mam pytanie, ale od razu uprzedzę, że jestem totalnym laikiem jeśli chodzi o jakiekolwiek sprzęty dla bobasów :D Także nic jeszcze nie sprawdzałam, nie czytałam itp. ale na mieście (nie w sklepie a widziałam ludzi na spacerze :D) wpadły mi w oko wózki Jumany 😍 no są po prostu prześliczne, ale nie wiem właśnie jak z innymi parametrami u nich oprócz wyglądu xd Czy któraś z Was może kojarzy i ma jakąś opinie?

2020_02_10_9999_7-2048x20481-1.jpg

pol_pl_Tako-Junama-Mirror-Satin-Wozek-Gleboko-spacerowy-05-10953_1.jpg

junama-fluo.jpg
Te wózki są śliczne, myślałam o nim w poprzedniej ciąży ale jak okazało się, że będzie chłopak to zdecydowaliśmy się na inny😊 Moja koleżanka ma i sobie bardzo chwali😊
A ktoś z Was ma bol pleców? Np po intensywniejszym dniu? Mnie lapie kulawica nogi normalnie jak prąd poleżę i przechodzi 😶
Ja po intensywnym dniu to mam ból w pachwinach🙈 Ledwie chodzę w tedy🙈
Dziewczyny ja mam takie pytanie do tych co już czują ruchy. Bo nie wiem czy to to 😄 ja mam wrażenie, że mam bańkę w brzuchu, która pęka. Dwie koleżanki mówią, że to pierwsze ruchy a mąż, że to bączek po jelitach 😜sama nie wiem czy się ekscytować bo to trochę wcześnie.
Który masz tc🤔 Pierwsze ruchy tak właśnie czułam jak pękająca bańka😁 Teraz czuję jak by mi ktoś pstrczka dał od środka w brzuch🙈

A mnie zastanawia jak wiele z Was już na tym etapie musi pilnować cukrów. Czy to z powodu cukrzycy ciążowej w poprzedniej ciąży? Skąd wiecie, ze jest z tym problem? Ja do czasu krzywej cukrowej to nawet nie wiem czy jest ok czy nie.

A mnie zastanawia jak wiele z Was już na tym etapie musi pilnować cukrów. Czy to z powodu cukrzycy ciążowej w poprzedniej ciąży? Skąd wiecie, ze jest z tym problem? Ja do czasu krzywej cukrowej to nawet nie wiem czy jest ok czy nie.
ja robilam krzywa cukrowa na samym początku ciazy jakos w 6 czy 7 tyg bo jak pokazałam zwykle badania to wyszedl mi cukier chyba 99? Czy 97? I lekarz skierował od razu na krzywa bo za dużo.. zrobilam ja i mialam wynik 0.9 ponad normę i od razu mnie zakwalifikowali na cukrzyce ciążowa i diabetolog i cyrki z mierzeniem cukru itd 🥺😪😪
To moja pierwsza ciąża 😊

To samo mam z ciśnieniem, na początku ciazy na wizytach bylo po 140 i mi kazali w domu mierzyć bez lekarza bo za dużo 🤣 w domu oczywiście jest w sam raz 😅

reklama
Do góry