reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

My mamy dosc spora sypialnie wiec tu wstawie komode i lozeczko baby hug mysle ze bedzie w salonie przydatne.

Ogolnie kompletowanie wyprawki idzie mi dosc ciezko nie lubie zamawiac mebli przez internet i czekam z nadzieja do polowy lutego czy otworza u nas sklepy czy nie [emoji57]
To gdzie mieszkasz że jesteście jeszcze zamknięci?

reklama
Ja wgl nie urzadzam pokoiku dla małej,póki co będzie miała ciuszki w pokoju dwu latka,tam jest duża szafa i komoda i zmieszczę się, mały też śpi z nami, więc nie widzę potrzeby robienia drugiego pokoju dla zabawek, bo i tak na noc wszyscy lądujemy w jednym pokoju, myślimy ze zrobimy osobny pokój dopiero za parę lat jak będą dzieciaki marudzić narazie to bezsensu, 😂
Cieszę się, że nie jestem sama i też śpimy na kupie :D chociaż jakiś czas po kupieniu młodemu łóżeczka do pokoju chciał tam spać sam, ale teraz znowu nie chce 🤷‍♀️ dwulatki...

Ale się rozpisałyście :)
Będę nadrabiać :D
@ magdula36 chodzę prywatnie do przychodni gin-położniczej. Wizyty mam różnej długości. Ale nie czuję presji czasu, że następna czeka to muszę się uwijać. Gin zawsze dokładnie przebada, przeprowadzi wywiad, udzieli odpowiedzi na każde pytanie. Jedyne co to te dwa badania prenatalne USG miałam dłuuugie, 30 min. gnietli mi brzuch. Moja ciąża jest raczej książkowa, może dlatego nie ma co specjalnie się nad nią pochylać jeżeli wszystko jest wporządku :)

Co do wyprawki to wczoraj przyszła ostatnia paczka z proszkiem do prania. Mam już wszystko :p
Ja wiem, że do kwietnia jeszcze trochę ale mam taką naturę że lubię być przygotowana, mieć plan, nic na ostatnią chwilę. Wicie gniazda miałam już od połowy ciąży :)

Pranie zaczynam dopiero w lutym. Nie chce żeby mi tak te ciuszki potem leżały 2 miesiące.

Kosz Mojżesza mam. Kupiłam używany w bardzo dobrym stanie. Wyściółkę, pościel szyje babcia :) Zdecydowałam się na niego bo u mnie mało miejsca. Po urodzeniu ze 3 miesiące będę w ciasnym mieszkaniu gdzie w sypialni ni jak mam miejsce na łóżeczko. Potem przeprowadzka na swoje i wtedy kupuję łóżeczko.

Dziewczynki, a kupujecie/ macie w planach zakup takich leżaczków bujaczków, huśtaweczek niemowlęcych? jest tego mnóstwo do wyboru.
Miałam przy starszym, ale nie chciał korzystać. Tylko cyc i cyc....

Jejku czytam i zaczynam się denerwować powoli... Tak naprawdę jestem w czarnej du... heh niby ciuszki trochę mam butelki smoczki rożek ale do szpitala nic jeszcze z mebli też jeszcze nic nie kupiłam.. jutro się przeprowadzam póki co mam kuchnię i materac w sypialni na podłodze haha po wypłacie chce kolejne rzeczy kupić bo nie chciałam się w kredyty ładować... sama nie wiem czy teraz skompletować mała cała czy poprostu lozeczko kupić bo na początek wystarczy a zająć się łóżkiem do sypialni narożnikiem i może meblami do stołowego... jeszcze 3 miesiące zostały terminowo ale kto wie... Jak myślicie?

Jejku czytam i zaczynam się denerwować powoli... Tak naprawdę jestem w czarnej du... heh niby ciuszki trochę mam butelki smoczki rożek ale do szpitala nic jeszcze z mebli też jeszcze nic nie kupiłam.. jutro się przeprowadzam póki co mam kuchnię i materac w sypialni na podłodze haha po wypłacie chce kolejne rzeczy kupić bo nie chciałam się w kredyty ładować... sama nie wiem czy teraz skompletować mała cała czy poprostu lozeczko kupić bo na początek wystarczy a zająć się łóżkiem do sypialni narożnikiem i może meblami do stołowego... jeszcze 3 miesiące zostały terminowo ale kto wie... Jak myślicie?

Ja bym kupowała narazie to co najpotrzebniejsze. Jeśli ci zostanie pieniążków to będziesz dokupować resztę a jak nie to kupisz już po narodzinami dzidziusia 😉
Musisz ustalić co jest wam najbardziej potrzebne 😉

Tak też myślę zrobić tylko co jest priorytetem? W takich chwilach człowiek myśli o wszystkim a wszystkiego na raz niestety się nie da..
Ja bym kupowała narazie to co najpotrzebniejsze. Jeśli ci zostanie pieniążków to będziesz dokupować resztę a jak nie to kupisz już po narodzinami dzidziusia [emoji6]
Musisz ustalić co jest wam najbardziej potrzebne [emoji6]

reklama
Malutka napewno musi mieć gdzie spać, czyli musisz mieć jakieś łóżeczko, kołyskę lub kosz Mojżesza. No i potrzebna ci będzie jakaś komoda/ szafka na jej rzeczy i ubranka. I z mebli to by było na tyle najważniejszych.
A z reszty rzeczy wiesz co masz kupić?

Do góry