Cześć dziewczyny, zaglądam bo mam termin na 2 kwietnia, czyli jestem w 30 tyg ciąży, mały waży 1670 g. Najlepsze jest to, że lekarz powiedział, że ma już sporo włosów Co do ruchów to rzeczywiście bardzo indywidualna sprawa ale myślę, że każda zna już zna aktywność swojego maluszka i ważne aby obserowac czy nie ma jakichś dużych odstępstw w natężeniu ruchów. Wyprawkę mam już praktycznie całą. Co do produ to być może będzie CC bo mały ułożony poprzecznie. Pierwszego rodziłam naturalnie i trochę przeraża mnie CC a z drugiej strony cieszę się, że ominie mnie ten cały wysiłek
reklama
ola13650
Fanka BB :)
Niestety owulacja u mnie sie nie przesunela bo u lekarza bylam juz w 5 tyg ciazy.
Moja corka tez byla mala przy urodzeniu miala 2520g i 48cm w 38 tyg ciazy ale teraz troch mnie to martwi bo to naprawde dolna granica.
Czyli nie tylko ja z tymi ciuszkami poszlalam [emoji28]
Ten baby hug naprawde fajny ladny i praktyczny a nie bylam do niego przrkonana po zdjeciach ale na zywo jest super [emoji4]
Dziewczyny a co do mebli chodzi mi o komode i lozeczko na co sie zdecydowalyscie? Bo ja wkoncu nie wiem co chce i szukam inspiracji [emoji3]
Moja corka tez byla mala przy urodzeniu miala 2520g i 48cm w 38 tyg ciazy ale teraz troch mnie to martwi bo to naprawde dolna granica.
Ten baby hug naprawde fajny ladny i praktyczny a nie bylam do niego przrkonana po zdjeciach ale na zywo jest super [emoji4]
Dziewczyny a co do mebli chodzi mi o komode i lozeczko na co sie zdecydowalyscie? Bo ja wkoncu nie wiem co chce i szukam inspiracji [emoji3]
Patii_666
U mnie tez mały był poprzecznie do 38tygodnia a urodziłam 39+4 i się odwróciłCześć dziewczyny, zaglądam bo mam termin na 2 kwietnia, czyli jestem w 30 tyg ciąży, mały waży 1670 g. Najlepsze jest to, że lekarz powiedział, że ma już sporo włosów Co do ruchów to rzeczywiście bardzo indywidualna sprawa ale myślę, że każda zna już zna aktywność swojego maluszka i ważne aby obserowac czy nie ma jakichś dużych odstępstw w natężeniu ruchów. Wyprawkę mam już praktycznie całą. Co do produ to być może będzie CC bo mały ułożony poprzecznie. Pierwszego rodziłam naturalnie i trochę przeraża mnie CC a z drugiej strony cieszę się, że ominie mnie ten cały wysiłek
Patii_666
Ja wgl nie urzadzam pokoiku dla małej,póki co będzie miała ciuszki w pokoju dwu latka,tam jest duża szafa i komoda i zmieszczę się, mały też śpi z nami, więc nie widzę potrzeby robienia drugiego pokoju dla zabawek, bo i tak na noc wszyscy lądujemy w jednym pokoju, myślimy ze zrobimy osobny pokój dopiero za parę lat jak będą dzieciaki marudzić narazie to bezsensu,Niestety owulacja u mnie sie nie przesunela bo u lekarza bylam juz w 5 tyg ciazy.
O kurcze, to się na razie nie nastawiam na cesarkęU mnie tez mały był poprzecznie do 38tygodnia a urodziłam 39+4 i się odwrócił
Margaretka@
Niestety owulacja u mnie sie nie przesunela bo u lekarza bylam juz w 5 tyg ciazy.
Czyli nie tylko ja z tymi ciuszkami poszlalam
Ten baby hug naprawde fajny ladny i praktyczny a nie bylam do niego przrkonana po zdjeciach ale na zywo jest super
Dziewczyny a co do mebli chodzi mi o komode i lozeczko na co sie zdecydowalyscie? Bo ja wkoncu nie wiem co chce i szukam inspiracji
To widoczne tym razem też będzie malutkie dzieciątko. Pamiętaj że usg też ma jakąś granice błędu i dzidzuś może więcej ważyć a usg pokazuje inaczej.
Ale oczywiście trzeba to kontrolować
Jeśli chodzi o meble to kupujemy łóżeczko, będzie stało w sypialni i dokupujemy jeszcze jedną komodę pasującą do mebli w sypialni.
Tak jak u @Patii_666 u nas dzidzuś narazie nie będzie miał osobnego pokoju.
@Mama Mia! Jeszcze wszystko może się pozmieniać, więc nie ma się na co nastawiać. Musisz być przygotowana na wszystko
Patii_666
Dokładnie, daj jeszcze czas maleństwu niech jeszcze fika ile wlezieO kurcze, to się na razie nie nastawiam na cesarkę
Ja mam łóżeczko (używane) i nową komodę z przewijaniem Klupś, spoko i cena nie zabija.Niestety owulacja u mnie sie nie przesunela bo u lekarza bylam juz w 5 tyg ciazy.
PałkaZapałka
Ja nie mama miejsca na dodatkowe meble w pokoju, więc odstapilam trzy szuflady na dziecięce rzeczy i to musi się udać bo więcej nie wyskrobie. Łóżeczko póki mała będzie malutka to baby hug a potem kupię dopiero standardowe, najprostsze w ikea. Przewijak będę kłaść albo na stole albo będę przewijać na łóżku bo nie mam miejsca na niego w innym miejscu.Niestety owulacja u mnie sie nie przesunela bo u lekarza bylam juz w 5 tyg ciazy.
reklama
ola13650
My mamy dosc spora sypialnie wiec tu wstawie komode i lozeczko baby hug mysle ze bedzie w salonie przydatne.
Ogolnie kompletowanie wyprawki idzie mi dosc ciezko nie lubie zamawiac mebli przez internet i czekam z nadzieja do polowy lutego czy otworza u nas sklepy czy nie [emoji57]
Ogolnie kompletowanie wyprawki idzie mi dosc ciezko nie lubie zamawiac mebli przez internet i czekam z nadzieja do polowy lutego czy otworza u nas sklepy czy nie [emoji57]