reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Cześć dziewczyny, zaglądam bo mam termin na 2 kwietnia, czyli jestem w 30 tyg ciąży, mały waży 1670 g. Najlepsze jest to, że lekarz powiedział, że ma już sporo włosów 😲🙂Co do ruchów to rzeczywiście bardzo indywidualna sprawa ale myślę, że każda zna już zna aktywność swojego maluszka i ważne aby obserowac czy nie ma jakichś dużych odstępstw w natężeniu ruchów. Wyprawkę mam już praktycznie całą. Co do produ to być może będzie CC bo mały ułożony poprzecznie. Pierwszego rodziłam naturalnie i trochę przeraża mnie CC a z drugiej strony cieszę się, że ominie mnie ten cały wysiłek 😉

reklama
Niestety owulacja u mnie sie nie przesunela bo u lekarza bylam juz w 5 tyg ciazy.
Moja corka tez byla mala przy urodzeniu miala 2520g i 48cm w 38 tyg ciazy ale teraz troch mnie to martwi bo to naprawde dolna granica.

Czyli nie tylko ja z tymi ciuszkami poszlalam [emoji28]
Ten baby hug naprawde fajny ladny i praktyczny a nie bylam do niego przrkonana po zdjeciach ale na zywo jest super [emoji4]
Dziewczyny a co do mebli chodzi mi o komode i lozeczko na co sie zdecydowalyscie? Bo ja wkoncu nie wiem co chce i szukam inspiracji [emoji3]

Cześć dziewczyny, zaglądam bo mam termin na 2 kwietnia, czyli jestem w 30 tyg ciąży, mały waży 1670 g. Najlepsze jest to, że lekarz powiedział, że ma już sporo włosów 😲🙂Co do ruchów to rzeczywiście bardzo indywidualna sprawa ale myślę, że każda zna już zna aktywność swojego maluszka i ważne aby obserowac czy nie ma jakichś dużych odstępstw w natężeniu ruchów. Wyprawkę mam już praktycznie całą. Co do produ to być może będzie CC bo mały ułożony poprzecznie. Pierwszego rodziłam naturalnie i trochę przeraża mnie CC a z drugiej strony cieszę się, że ominie mnie ten cały wysiłek 😉
U mnie tez mały był poprzecznie do 38tygodnia a urodziłam 39+4 i się odwrócił 😂

Niestety owulacja u mnie sie nie przesunela bo u lekarza bylam juz w 5 tyg ciazy.
Moja corka tez byla mala przy urodzeniu miala 2520g i 48cm w 38 tyg ciazy ale teraz troch mnie to martwi bo to naprawde dolna granica.

Ten baby hug naprawde fajny ladny i praktyczny a nie bylam do niego przrkonana po zdjeciach ale na zywo jest super [emoji4]
Dziewczyny a co do mebli chodzi mi o komode i lozeczko na co sie zdecydowalyscie? Bo ja wkoncu nie wiem co chce i szukam inspiracji [emoji3]
Ja wgl nie urzadzam pokoiku dla małej,póki co będzie miała ciuszki w pokoju dwu latka,tam jest duża szafa i komoda i zmieszczę się, mały też śpi z nami, więc nie widzę potrzeby robienia drugiego pokoju dla zabawek, bo i tak na noc wszyscy lądujemy w jednym pokoju, myślimy ze zrobimy osobny pokój dopiero za parę lat jak będą dzieciaki marudzić narazie to bezsensu, 😂

Czyli nie tylko ja z tymi ciuszkami poszlalam
emoji28.png

Ten baby hug naprawde fajny ladny i praktyczny a nie bylam do niego przrkonana po zdjeciach ale na zywo jest super
emoji4.png

Dziewczyny a co do mebli chodzi mi o komode i lozeczko na co sie zdecydowalyscie? Bo ja wkoncu nie wiem co chce i szukam inspiracji
emoji3.png

To widoczne tym razem też będzie malutkie dzieciątko. Pamiętaj że usg też ma jakąś granice błędu i dzidzuś może więcej ważyć a usg pokazuje inaczej.
Ale oczywiście trzeba to kontrolować 😉

Jeśli chodzi o meble to kupujemy łóżeczko, będzie stało w sypialni i dokupujemy jeszcze jedną komodę pasującą do mebli w sypialni.
Tak jak u @Patii_666 u nas dzidzuś narazie nie będzie miał osobnego pokoju.

@Mama Mia! Jeszcze wszystko może się pozmieniać, więc nie ma się na co nastawiać. Musisz być przygotowana na wszystko 😉

Ja mam łóżeczko (używane) i nową komodę z przewijaniem Klupś, spoko i cena nie zabija.

Ja nie mama miejsca na dodatkowe meble w pokoju, więc odstapilam trzy szuflady na dziecięce rzeczy i to musi się udać bo więcej nie wyskrobie. Łóżeczko póki mała będzie malutka to baby hug a potem kupię dopiero standardowe, najprostsze w ikea. Przewijak będę kłaść albo na stole albo będę przewijać na łóżku bo nie mam miejsca na niego w innym miejscu.

reklama
My mamy dosc spora sypialnie wiec tu wstawie komode i lozeczko baby hug mysle ze bedzie w salonie przydatne.

Ogolnie kompletowanie wyprawki idzie mi dosc ciezko nie lubie zamawiac mebli przez internet i czekam z nadzieja do polowy lutego czy otworza u nas sklepy czy nie [emoji57]

Do góry