reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ale się rozpisałyście :)
Będę nadrabiać :D
@ magdula36 chodzę prywatnie do przychodni gin-położniczej. Wizyty mam różnej długości. Ale nie czuję presji czasu, że następna czeka to muszę się uwijać. Gin zawsze dokładnie przebada, przeprowadzi wywiad, udzieli odpowiedzi na każde pytanie. Jedyne co to te dwa badania prenatalne USG miałam dłuuugie, 30 min. gnietli mi brzuch. Moja ciąża jest raczej książkowa, może dlatego nie ma co specjalnie się nad nią pochylać jeżeli wszystko jest wporządku :)

Co do wyprawki to wczoraj przyszła ostatnia paczka z proszkiem do prania. Mam już wszystko :p
Ja wiem, że do kwietnia jeszcze trochę ale mam taką naturę że lubię być przygotowana, mieć plan, nic na ostatnią chwilę. Wicie gniazda miałam już od połowy ciąży :)

Pranie zaczynam dopiero w lutym. Nie chce żeby mi tak te ciuszki potem leżały 2 miesiące.

Kosz Mojżesza mam. Kupiłam używany w bardzo dobrym stanie. Wyściółkę, pościel szyje babcia :) Zdecydowałam się na niego bo u mnie mało miejsca. Po urodzeniu ze 3 miesiące będę w ciasnym mieszkaniu gdzie w sypialni ni jak mam miejsce na łóżeczko. Potem przeprowadzka na swoje i wtedy kupuję łóżeczko.

Dziewczynki, a kupujecie/ macie w planach zakup takich leżaczków bujaczków, huśtaweczek niemowlęcych? jest tego mnóstwo do wyboru.

reklama
@inesia ja też lubię mieć wszystko gotowe wcześniej żebym później się martwić 😉 Ale niestety przez ten remont jestem ze wszystkim do tyłu 😔 Ale jakoś dam radę 💪

Ja oprócz łóżeczka kupuję jeszcze kołyskę na kółkach żeby sobie zabrać do kuchni lub łazienki 😉

Czesc dziewczyny ja mam termin na 27 kwietnia juz was od jakiegos czasu podczytuje.

Jezeli chodzi o wyprawke to ja mam cala sterte ubranek zapewne za duzo [emoji85]
Ile wy macie ubranek? Czy tez popadlyscie w zakupowy szal?
A jezeli chodzi o reszte to jestem kompletnie nie przygotowana.

Kosza mojzesza nie bralam pod uwage ale kupilam takie lozeczko baby hug 4 in 1 i naprawde juz teraz moge polecic z czystym sumieniem.

Mam pytanie ile wazyly/waża wasze dzieciaki w 27/ 28 tyg ciazy? bo u mnie jest strasznie malo zaledwie 700gram i teraz musze to monitorowac co 2 tygodnie.

Ogolnie brzuch mam bardzo maly w pozycji lezacej prawie ze plaski. A jak to jest u was?

Czesc dziewczyny ja mam termin na 27 kwietnia juz was od jakiegos czasu podczytuje.

Jezeli chodzi o wyprawke to ja mam cala sterte ubranek zapewne za duzo [emoji85]

Kosza mojzesza nie bralam pod uwage ale kupilam takie lozeczko baby hug 4 in 1 i naprawde juz teraz moge polecic z czystym sumieniem.

Mam pytanie ile wazyly/waża wasze dzieciaki w 27/ 28 tyg ciazy? bo u mnie jest strasznie malo zaledwie 700gram i teraz musze to monitorowac co 2 tygodnie.

Ogolnie brzuch mam bardzo maly w pozycji lezacej prawie ze plaski. A jak to jest u was?

Zastanawiałam się nad tym Chicco HUG 4 in 1 bo on ma wiele opcji, wygląda na fajny.

Nie wiem ile wazy moje maleństwo, dowiem na na USG za tydzień.
Brzuch mam duży, tak naprawdę to sam brzuch mi rośnie, wyglądam jak bym miała piłkę pod bluzką. Z tyłu nie widać że jestem w ciąży. Przytyłam 8kg.

Co do wyprawki, to na pewno mam dużo ubranek :p . Starałam się nie przesadzać, ale wyszło jak wyszło :p
Chciałam podejść do tego rozsądnie i ściągnęłam listę z netu jakie ubranka i w jakiej ilości. No i nie udało się jej trzymać, bo za dużo fajnych malutkich na promocji ciuszków znalazłam i jak ten pierdolec kupowałam :D

Ale się rozpisałyście :)
Będę nadrabiać :D
@ magdula36 chodzę prywatnie do przychodni gin-położniczej. Wizyty mam różnej długości. Ale nie czuję presji czasu, że następna czeka to muszę się uwijać. Gin zawsze dokładnie przebada, przeprowadzi wywiad, udzieli odpowiedzi na każde pytanie. Jedyne co to te dwa badania prenatalne USG miałam dłuuugie, 30 min. gnietli mi brzuch. Moja ciąża jest raczej książkowa, może dlatego nie ma co specjalnie się nad nią pochylać jeżeli wszystko jest wporządku :)

Co do wyprawki to wczoraj przyszła ostatnia paczka z proszkiem do prania. Mam już wszystko :p
Ja wiem, że do kwietnia jeszcze trochę ale mam taką naturę że lubię być przygotowana, mieć plan, nic na ostatnią chwilę. Wicie gniazda miałam już od połowy ciąży :)

Pranie zaczynam dopiero w lutym. Nie chce żeby mi tak te ciuszki potem leżały 2 miesiące.

Kosz Mojżesza mam. Kupiłam używany w bardzo dobrym stanie. Wyściółkę, pościel szyje babcia :) Zdecydowałam się na niego bo u mnie mało miejsca. Po urodzeniu ze 3 miesiące będę w ciasnym mieszkaniu gdzie w sypialni ni jak mam miejsce na łóżeczko. Potem przeprowadzka na swoje i wtedy kupuję łóżeczko.

Dziewczynki, a kupujecie/ macie w planach zakup takich leżaczków bujaczków, huśtaweczek niemowlęcych? jest tego mnóstwo do wyboru.
Moja ciąża tez książkowa ale czuję się fajnie z tym że mogę pyzę często podglądać. Myślę że gdyby cię coś zaniepokoiło to zrobiłby ci USG bez problemu :)
Ja kupiłam Chicco baby Hug 4 w 1 więc będzie spełniał na początek funkcję łóżeczka bo u nas też słabo z miejscem a to jest bardzo funkcjonalne bo i leżaczek w jednym. :)

Ubranek mam bardzo dużo tych na 56 bo jestem w trakcie prasowania 😂 a co do 62 to ciężko mi powiedzieć ale też wydaje mi się że sporo.
Moja ważyła niecałe 1100 na tym etapie

reklama

Ubranek mam już bardzo dużo 🙈 Z resztą wyprawki kuleję 🤪

Mój dzidziuś w 27+3 ważył prawie 1300g.
W 23+5 ważył 750g.
Faktycznie twój bardzo malutki, ale może owulacja ci się przesunęła, albo po prostu będzie mały 😉
Brzuch mam ogromny, tak jak @inesia, jakbym piłkę połknęła 😂 Niby przytyłam już 17kg ale mało co po mnie widać 🤪 Wszyscy się śmieją że te kilogramy w brzuch mi poszły 😂

Do góry