Ja piję z cytryną i miodem. Myślę że ok 2 do 3 dziennie. Tylko czarna mi smakuje i położna stwierdziła że nie ma powodu żeby sobie jej odmawiać.Dziewczynki pijecie czarna herbatę w ciąży od czasu do czasu ? Czy całkowicie odstawilyscie ? A i jeszcze jedno mam takie soki malinowe swojskie do herbaty można czy nie można bo ja już zgłupiałam
reklama
No u mnie wychodzi trochę większa różnica bo czasem z USG wychodzi 3, 4 kwietnia a z OM 22 marzec no ale może rzeczywiście niepotrzebnie się martwię na zapas@Ilona1806 w pierwszej ciąży młoda miała główkę i kość udową 2 tyg do przodu , brzuch mniejszy i dlatego cały czas wymiarami była większa, a teraz dzidziol o 2-3 dni mniejszy niż z OM i też się tym czasem martwię czemu nie nadrabia, ale lekarze mi cały czas mówią, że wszystko jest super i nie ma o co się martwić
Wolfgirl
Fanka BB :)
U mnie z om wychodzi 22+2 a z USG 21. Wiec 9 dni. Jedynie co to zaleciła USG za 2 tyg żeby sprawdzić czy się nie pogłębia. A brzuszek mam mega malutkiNo u mnie wychodzi trochę większa różnica bo czasem z USG wychodzi 3, 4 kwietnia a z OM 22 marzec no ale może rzeczywiście niepotrzebnie się martwię na zapas
Oruszka88
Ojej ojej jak sie cieszę i pięknie że przed świętami juz wiecie to będą spokojniejszeDzisiaj odebrałam wyniki.
Zdrowy chłopak
Kamień spadł nam z serca. Mam nadzieję że to już koniec naszych przygód.
Dziękuję wam wszystkim za wsparcie
Kasia_i_Tomek
Zaciekawiona BB
Jejku jakie dobre wiadomości!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak dobrze, że udało się przed Świętami, teraz ze spokojem i ogromną radością będziecie mogli je spędzać Cieszę się razem z TobąDzisiaj odebrałam wyniki.
Zdrowy chłopak
Kamień spadł nam z serca. Mam nadzieję że to już koniec naszych przygód.
Dziękuję wam wszystkim za wsparcie
Mi tez w 1 ciazy mowili ze roznica 2tyg to norma, ze do tego jeszcze blad pomiaru usg... roznica sie robila coraz wieksza, lekqrz to olewal i skonczylo sie zatrzymaniem wzrostu w 32 tygodniu...
2 ciaza... powtorka z rozrywki teraz kolejna i tez juz zapowiedziana hipotrofia mimo ze roznica jest dopiero tygodniowa, ale w usg 3x co tydzien spada z centyli...
2 ciaza... powtorka z rozrywki teraz kolejna i tez juz zapowiedziana hipotrofia mimo ze roznica jest dopiero tygodniowa, ale w usg 3x co tydzien spada z centyli...
No to trochę mnie uspokoiłaś bo ja też już zaczęłam się martwić że jest coś nie tak. Tym bardziej że w pierwszej ciąży młody był zawsze większy niż powinien
Wolfgirl
No właśnie dlatego trzeba częste USG zeby sprawdzac czy się nie pogłębia. Ale wole wierzyć że jest wszystko ok niż wmawiać sobie złe rzeczyMi tez w 1 ciazy mowili ze roznica 2tyg to norma, ze do tego jeszcze blad pomiaru usg... roznica sie robila coraz wieksza, lekqrz to olewal i skonczylo sie zatrzymaniem wzrostu w 32 tygodniu...
Ja ufalam lekarzowi z bardzo dobrymi opiniami i przyplacilam to ciezkim stanem dziecka po urodzeniu, i wielkim opiepszem w szpitalu gdzie trafilam na patologie... lepiej kontrolowac, a razie wiekszych rozjazdow domagac sie lekow ktore faktycznie poprawiaja przeplywy, zwkiekszyc dawke dha...
No właśnie dlatego trzeba częste USG zeby sprawdzac czy się nie pogłębia. Ale wole wierzyć że jest wszystko ok niż wmawiać sobie złe rzeczy
Wolfgirl
Dlatego ja chodzę do dwóch na NFZ i prywatnie. A dodatkowo USG robi 3 wiec czuję się spokojniejszaJa ufalam lekarzowi z bardzo dobrymi opiniami i przyplacilam to ciezkim stanem dziecka po urodzeniu, i wielkim opiepszem w szpitalu gdzie trafilam na patologie... lepiej kontrolowac, a razie wiekszych rozjazdow domagac sie lekow ktore faktycznie poprawiaja przeplywy, zwkiekszyc dawke dha...
reklama
A możesz powiedzieć jaka dawka dha? I co jeszcze można brać poza acardem. U mnie był jeszcze problem z hipoglikemia w nocy ale pilnuje to i jest lepiejJa ufalam lekarzowi z bardzo dobrymi opiniami i przyplacilam to ciezkim stanem dziecka po urodzeniu, i wielkim opiepszem w szpitalu gdzie trafilam na patologie... lepiej kontrolowac, a razie wiekszych rozjazdow domagac sie lekow ktore faktycznie poprawiaja przeplywy, zwkiekszyc dawke dha...